Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
bohater13
|
Wysłany: 2007-06-14, 22:05 szpachla na ,,go³¹ blachĂŞ"???
|
0
|
|
|

|
Bede malowaĂŚ dach od renault, jest skorodowany zwÂłaszcza na brzegach tak Âże lakier odpada platami. Chce najpierw oczyscic wszystko do goÂłej blachy, pĂłzniej grunt epoksydowy antykorozyjny, szpachla, jakis podklad wypelniajÂący(ewentualnie), baza, klar.
Lakiernik ktorego sie radzilem, powiedzial zebym zrezygnowal z podkladu antykorozyjnego i od razu szpachle na gola blache. Strasznie mnie to zdziwiÂło, bo wszystkie ksiazki ktĂłre przejzalem o lakiernictwie mowiÂą wyraznie ze , szpachli na golÂą blache sie nie kÂładzie.
Wiec jak to w koncu jest, czy robie to zle.??? |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2007-06-15, 12:06
|
0
|
|
|
|
szpachluje siĂŞ na czystÂą blachĂŞ,lecz lepiej jest daĂŚ na niÂą wpierw epox.wiadomo o co biega |
|
|
|
 |
storc
|
Wysłany: 2007-06-16, 11:34
|
|
|
Gość
|
ten lakiernik to jakaÂś Âłajza co robi aby tanio, sam nie dawaÂł by epox. to i tobie mĂłwi to samo. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2007-06-16, 17:42
|
0
|
|
|
|
pewnie tak |
|
|
|
 |
bohater13
|
Wysłany: 2007-06-17, 10:39
|
0
|
|
|

|
dzieki, tak myslalem ze cos koles sciemnia, dlatego zostane przy tej metodzie=grunt,szpachla,podklad,baza,klar.
wole zrobic to dobrze, bo nie chce zeby sie okazaÂło ze za kilka miesiecy wyjdzie rdza bo nie dalem antykorozyjnego, no i w koncu to prawie caly dach |
|
|
|
 |
mario 1
|
Wysłany: 2007-06-17, 11:10
|
0
|
|
|
|
Witam
to ten lakiernik jest jakimÂś materjalistÂą i tanim fachowcem |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2007-07-21, 21:52
|
0
|
|
|

|
No ch³opcy bez urazy ale bez pochopnych opinii proszê. Nie wiem jak wy ale ja mam do czynienia z szpachlami poliestrowymi na go³¹ blachê, ocynk, aluminium. I w dokumentacji technicznej produktu stoi jak wó³, ¿e mo¿na k³aœÌ na go³¹ blachê. Oczywiœcie odt³uszczon¹ i zmatowion¹, bez korozji. Szacuneczek |
|
|
|
 |
maras
|
Wysłany: 2007-08-02, 23:49
|
0
|
|
|
|
Waœnie, w wielu kartach technicznych pisz¹ nawet jaka jest przyczepnoœÌ do ró¿nych blach, co by œwiadczy³o,¿e faktycznie mo¿na by by³o k³aœÌ bezpoœredni¹ na ni¹, chocia¿ mnie jakoœ to nie przekonuje. Jak mia³em praktyki w ASO Opla to te¿ tak robili, samochód œwie¿o po blacharzu by³ szpachlowany |
|
|
|