Lakiernictwo samochodowe dla profesjonalistów i amatorów
login:

hasło:

Szukaj FAQ Album

SPONSORZY KONKURSU AIRBRUSH
Hobbipen eLakiery ArsColor Optionall DeltaArts
Autor Wiadomość
Neonis 
www.INSTRU.unl.pl

Wysłany: 2010-04-17, 14:32   Części (bebechy) od aerografów

Myślę, że jest wielu posiadaczy aerografu, którzy:
a) uszkodzili swoje cacko i często potrzebuje do jego naprawienia pewnej JEDNEJ części, której nie można kupić osobno, a jedynie w komplecie.
b) mają w pełni działający i kompletny aerograf, ale urozmaiciliby go o kilka dodatkowych, zapasowych części/dodatków (więcej zbiorniczków na farbę, następny komplet dysza+iglica, itd.)

Oprócz nich są także drugie strony:
a) ludzie, którzy przestali być posiadaczami (tego) działającego aerografu (złamali dyszę, zgubili spust, złamali cały aerograf w pół) i dysponują jego bebechami, z których niektóre części mogą przydać się innym (dysze, iglice, uszczelki),
b) a także osoby, które posiadają w pełni funkcjonujący cały aerograf, ale np. jakaś jego część/dodatek jest im zbędny (nakrętka z wtykiem do szybkozłączki, dekielek, dodatkowy większy/mniejszy zbiorniczek, wąż, filtr fpc, a nawet pudełko!) i może przydać się innym.

Stworzyłem ten temat w celu zawierania między obiema stronami transakcji związanych z kupnem, sprzedażą, zamianą tych części. Każdy zgodzi się ze mną, że jeśli ktoś ma zniszczony sprzęt (w takim stopniu, że jego naprawa lub dokupienie części jest nieopłacalne i lepiej kupić sobie nowy) to jego "organy" są mu zbędne...
Analogicznie ktoś, komu zepsuła się tylko JEDNA (dysza, iglica - w p-iwatach np.) część zamiast kupować nowego aerografu (bo części do niego raczej nie ma) może znaleźć "dawcę" niezbędnego mu podzespołu...

Napewno nie jeden z was oprócz profesjonalnego sprzętu ma jeszcze swojego niepełnosprawnego starego chńczyka (pseudoiwaty, MARy)... a po co marnować jego sprawne narządy?

----

Ja więc szukam tej nakrętki na dyszę (która kieruje strumień przez dziurkę na dyszę) do aerografu MAR EW-6000B 0,2 (EW-6000R 0,3 chyba też może być)...

Ponadto proponuję do aegrogafu MAR EW-6000B/R:
1. Tą malutką śrubeczkę przy spuście, która służy do regulacji odchylenia spustu
2. Nakrętkę na gwint 1,8 z końcówką na wąż. Dodam, że nakrętka ta pasuje również do aerografów H&Ś (Evolution, Infinity i inne), można tańszym kosztem zorganizować sobie (drogi) przewód do tego drogiego, profesjonalnego aerografu.

Obie części nigdy nie używane (nigdy nie były mi potrzebne, wykręciłem je od razu i leżą nietknięte w pudełku)

Zapraszam do zamieszczania ogłoszeń w tym temacie!

.::www.INSTRU.unl.pl::.

LoboLoco 

Wysłany: 2010-04-17, 19:47   

Temat może być rozwojowy... przyklejam.

PrimoOne 

Wysłany: 2010-04-17, 20:08   

Mam różnego szmelcu z 10 aero w czesciach, którego nie uzywam, wiec smiało... Ew 770, tg 180 i inny badziew.

Neonis 
www.INSTRU.unl.pl

Wysłany: 2010-04-17, 20:59   

Dodatkowo byłbym zainteresowany dodatkami/częściami do H&S Evolution (głównie Silverline). Pisać jakby co :)

.::www.INSTRU.unl.pl::.

max

Wysłany: 2010-04-26, 19:37   

ktos ma coś do IWATY HP -CH to byłbym zainteresowany.
przydadzą się zapasowe części.

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush
Odpowiedz do tematu