Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
bielik7
Wysłany: 2010-04-23, 18:56   Problem kompresor Expo 50L
0
UP DOWN

Witam,
kupiÂłem kompresor Expo 50L, dokÂładnie taki jak w linku
http://www.moto.allegro.p...min_gratis.html

i mam pewien problem. Po dostarczeniu kompresora przykrêci³em nó¿ki itd, wkrêci³em filtry, wla³em olej, w³¹czy³em kompresor i na pocz¹tku by³o wszystko OK. Po kilku razach dobicia ciœnienia z 6 na 8 atm silnik jak gdyby s³abnie i nie ma si³y przekrêciÌ ¿eby dobiÌ do 8atm. Co zauwa¿y³em to stwarza siê podciœnienie w komorze olejowej, jak otworze korek i ciœnienie siê wyrówna to dalej bêdzie bi³ do 8atm. Poziom oleju jest nad czerwona kropka ale poni¿ej górnej granicy miarki (tak zaleca producent na naklejce na butli). Moja pytanie brzmi w czym jest problem, czy jednak za du¿o jest oleju, czy mo¿e nie nale¿y dokrêcaÌ mocno korka od wlewania oleju, ewentualnie jakiœ odpowietrznik jest zapchany??
Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za wszelkÂą pomoc.
Pozdrawiam

gorzalinek
Wysłany: 2010-04-23, 20:25   
0
UP DOWN

A wkreciles zamiast korka tego co byl jak dostarczyli ci kompresor odpowietrznik ??

Jest w zestawie taki dlugi zolty z kuleczka jezeli tego nie wkreciles stwarza ci sie cisnienie w komorze olejowej imoze ci wywalic uszczelki

bielik7
Wysłany: 2010-04-23, 20:34   
0
UP DOWN

W³aœnie o to chodzi ¿e nie mia³em ¿adnego innego korka w zestawie. Tylko ten oryginalny bez ¿adnych kuleczek. Pytanie teraz gdzie mogê kupiÌ taki korek?? Móg³byœ kolego wrzuciÌ jakieœ foto jak to wygl¹da? Paczka by³a doœÌ kiepsko zapakowana i pewnie gdzieœ siê zawieruszy³ w transporcie.
Pozdrawiam

Grzesiek_1981 
Wysłany: 2010-04-23, 20:44   
0
UP DOWN

kolego na tym linku co podaÂłes sa obrazki kompresora pomiedzy 2 filtrami jest takie zoÂłte odpowietrzenie na obrazkach jest ja b............k a nizej masz wskaznik oleju a nad wskaznikiem ten odpowietrznik

bielik7
Wysłany: 2010-04-23, 20:55   
0
UP DOWN

ZobaczyÂłem ten odpowietrznik po tym jak napisaÂłem post i juÂż nie edytowaÂłem. Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ wszystkim za pomoc. PrzygodĂŞ z lakiernictwem dopiero zaczynam i miÂłe jest to Âże sÂą Âżyczliwe osoby na forum ktĂłre pomogÂą :) . Pytanie teraz czy da rade gdzieÂś w miarĂŞ szybko dokupiĂŚ ten korek??

gorzalinek
Wysłany: 2010-04-23, 21:45   
0
UP DOWN

da rade skontaktuj sie

e-mail expo@telvinet.pl
FAX 33 853 25 30
Tel 33 479 16 14
GSM 334793805 / 334827243
GG 8613772
Skype expo-szebesta

To dystrybutor tych kompresorow nie wiem moze podpasilo by z innego to tylko odpowietrznik ma taka budowe ze oleju nie wypluwa ale wypuszcza ze skrzyni korbowej nadmiar powietrza cos jak odma w samochodzie

bielik7
Wysłany: 2010-04-23, 21:56   
0
UP DOWN

Jutro do nich zadzwoniĂŞ Âżeby wysÂłali moÂżliwie szybko ten odpowietrznik. MyÂślaÂłem Âże moÂże udaÂłoby siĂŞ coÂś szybciej dokupiĂŚ gdzieÂś w sklepie. No nic, w takim razie poczekam aÂż przyÂślÂą drugi. Pozdrawiam i dziĂŞkujĂŞ wszystkim za rady i pomoc.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu