Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
darktom
Wys³any: 2010-05-02, 16:32   Polerka samych syfow
0
UP DOWN

Na samym poczatku witam wszystkich
Odrazu zaznacze ze przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie ktore brzmi:
Po pomalowaniu elementu samochodu wychodzi mi ladna morka (staram sie robic taka jak na reszcie samochodu) ale wiadomo siada mi troche syfu na lakier (zapewne jak wiekszosci:D).
Jak je polerowac zeby nie poleciec lakieru na glace tylko zeby zostala morka. Probowalem trzec papierem kazdego syfa z osobna ale duzo przeocze i dopiero po przejechaniu gabka je widac. Jest na to jakis sposob??

kubazjan
Wys³any: 2010-05-02, 17:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
nic tu nie wymyslisz...syfki prztrzyj papierem wodnym 2000 a potem 2500 po ca³osci.Ja tak robie.Jesli polecisz delikatnie po calosci 2500 to zawsze cos tam zeszlifujesz ale drobna ³uska powinna Ci zostac...oczywiscie to wszystko zalezy jak po³ozysz klar. :cool:

Ryba 
Wys³any: 2010-05-03, 09:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: Radomsko
Syfki miejscowo trzesz. Mo¿esz zrobiæ sobie takie urz±dzonko jak ja mam, kawa³em odpowiednio wygiêtej blaszki, na która zak³adasz papier i przyciskasz j± palcem - co¶ jak mini klocek.
Potem ca³o¶æ delikatnie przejed¼ 2500 i poleruj. Najlepiej w celu zachowania struktury zrobiæ tak, ¿e jak bêdziesz jecha³ 2500 to nie matowaæ, a¿ powierzchnia bêdzie równa tylko do tego momentu, ¿e bêdziesz "widzieæ" strukturê - górki bêd± przytarte, do³ki jeszcze nie :spoko:

darktom
Wys³any: 2010-05-03, 14:50   
0
UP DOWN

no dobra z malymi syfami nie ma problemu ale co z takimi wiekszymi??
jak je przetre to i tak widac ze w tym miejscu cos siadlo;( moze dlatego ze tre papierem przez palec?? sprobuje zrobic motyw z blaszka :D

baqo 
Wys³any: 2010-05-11, 13:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
kubazjan napisa³/a:
nic tu nie wymyslisz
lepiej zapobiegaæ ni¿ leczyæ :roll:
syfki wpadaj± ,ale nie miliony . podstawa to czysto¶æ i staranno¶æ. :idea:

obcy_69
Wys³any: 2010-05-18, 18:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Do sciagania wtracen masz specjalne korki gumowe, na ktore naklejasz sluzace do tego celu papierki scierne (gwiazdki). Sa one dostepne np. z firmy 3M w pelnej gamie gradacji.

devilbiss
Wys³any: 2010-05-18, 21:51   
0
UP DOWN

s± dostepne ju¿ mini szlifierki z tarcz± 25-35mm to wytr±cania wrzutów. Bardzo fajna rzecz polecam. Produkt wymuslony przez dynabrade ale s± ju¿ CHINSKIE podróbki.

darktom
Wys³any: 2010-06-05, 11:32   
0
UP DOWN

a gdzie takie korki lub szlifierke mozna nabyc??

obcy_69
Wys³any: 2010-06-05, 22:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
w miejscowym mieszalniku ..na allegro lub sklepach internetowych . :spoko:

lakar
Wys³any: 2010-07-22, 09:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
poloz klar z wieksza struktora niz fabryka jezeli uzywasz klaru na 1,5 warstwy poloz 50 procent pierwszej warstwy odczkaj pare minut az przyaschnie i dopiero poloz pelna warstwe najlepiej na pistolecie nisko cisnienieowym mniej syfu.pozniej punktowo powycinaj syfki sa specjalne platki o roznych gradacjach np 3m ze specjalnym korkiem do tego. po calosci delikatnie 2500 zapoleruj i nie ma problemu srukture kontroluj podczas polerowania jezeli jest wieksza niz na oryginale przytrzyj jeszcze po calosci 2500 az do skutku.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: