Autor |
Wiadomo¶æ |
|
jceel_
|
Wys³any: 2010-06-10, 15:41 dwukolorowy samochód
|
0
|
|
|
|
hej,
jestem w³a¶cicielem dwukolorowego BMW E46 w kolorze (oficjalnie) transsilber metallic. problem w tym, ¿e kupi³em to auto ju¿ po malowaniu niektórych elementów - i teraz mam w³a¶cicie dwa odcienie srebrnego widoczne pod s³oñce. czy da siê to jako¶ wyprowadziæ na prost±:
a) bez przemalowywania czê¶ci samochodu? (jak±¶ polerk±, etc)
b) przemalowuj±c to co trzeba?
podejrzewam, ¿e b) siê da zrobiæ, ale tutaj mam jeszcze kilka pytañ pomocniczych:
a) czy da siê zrobiæ to tak by wygl±da³o jak fabryka?
b) czy na³o¿ony laker ma szanse byæ trwa³y i nie zacz±æ mi siê ³uszczyæ albo odpadaæ po jakim¶ czasie?
oczywi¶cie wszystkie te pytania zadajê jako potencjalny klient zak³adu lakierniczego, nie znam siê na tym i nie zamierzam w³a¶ciwie, je¶li by³oby mo¿liwe wyprowadzenie koloru na prost± to zacznê szukaæ dopiero lakiernika który siê tego podejmie
aha, je¶li zada³em pytanie w z³ym dziale to przepraszam, proszê o wskazanie mi prawid³owego. |
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2010-06-10, 20:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
Wszystko sie da zrobiæ /O ile nie dasz auta do partacza to wszystko bêdzie zrobione jak nale¿y. A co do trwa³o¶ci lakieru wszystko zale¿y od tego jaki zosta³ naniesiony. Wiadomo ¿e lakiery z ni¿szych pó³ek bêd± bardziej podatne na zarysowani i odpryski no i nie bêd± trzymaæ po³ysku. |
|
|
|
|
jceel_
|
Wys³any: 2010-06-12, 13:28
|
0
|
|
|
|
mo¿e to nie jest dobry pomys³ zadawaæ to pytanie na tym forum, ale czy jest tu kto¶ z ma³opolski kto posiada lakierniê i móg³by siê tego podj±æ? albo poleciæ kogo¶ w krakowie? |
|
|
|