Autor |
Wiadomo¶æ |
|
binsu18
|
Wys³any: 2010-06-23, 08:48 Czarny mat- akryl
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 51
|
Witam Wszystkich. Potrzebujê informacji, opinii, dotycz±cych akrylu czarnego matowego. Co¶ jak nasza fura z logo "Lakierowanko" ( ta u góry.... ) Zale¿y mi na trwa³ym g³êbokim macie ( matowy ca³kowity) Proszê o podanie kilku propozycji. Z Profixem zapozna³em siê na stronie e-lakiery.
Mam dostêp do Sikkens, Debeer, R-M, NOVOL. Zanim bêdê ich dr±¿y³, potrzebujê fachowej porady. Technologia baza+klar matowy aktualnie odpada ale otwarty jestem równie¿ na tego typu informacje. Pozdrawiam i dziêkujê. |
|
|
|
|
gsxrsrad7
|
Wys³any: 2010-06-25, 20:59
|
0
|
|
|
|
ostatnio mia³em okazje malowac motocykl na czarny matt moja mieszalnia poleca czarny akryl + do tego pasta matujaca i lakierujesz normalnie tak jak akrylem, trwa³y efekt |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-06-25, 22:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
binsu...dlaczego dwuwarstwa odpada..?? |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2010-06-25, 23:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 283 Sk±d: Kalisz
|
|
|
|
|
binsu18
|
Wys³any: 2010-06-26, 08:57
|
0
|
|
|
|
obcy_69 napisa³/a: | binsu...dlaczego dwuwarstwa odpada..?? |
...bo. trochê bojê siê o efekt. Mam takie dziwne skojarzenie ze z klaru trudniej wydobyæ taki pe³ny g³êboki mat. Mo¿e siê mylê. Problem polega na tym ze nie mia³em okazji poeksperymentowaæ. Nie mam do¶wiadczenia w nak³adaniu powierzchni matowych. Zawsze lubi³em dr±¿yæ tematy do koñca, i wszystkich porad z uwag± wys³ucham. Obcy, proszê opisz krótko system baza-klar. Czy mo¿na matowiæ past± ogólnie dostêpne nawierzchniowe lakiery bezbarwne 2K..??
Ixell...na pewno zainteresujê siê ofert± tym bardziej ¿e prowadzisz DP.
Gsx...dziêki za podpowied¼.. (bo miêdzy innymi czeka mnie malowanie motocykla Suzuki na czarny mat) |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-06-26, 19:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
No oczywiscie binsu18 , ze mozna..Jakis czas temu lakierowalem duzo mercedesow 190 czy 124...na ktorych jak wiesz , listwy drzwiowe czy zderzaki sa w polmacie..ba nawet pokrywy silnika i bagaznika mialy okreslony mat od strony wewnetrznej. Takze mialem okazje troche poeksperymentowac z intensywnoscia tego matu. Uwierz..czy jest to akryl czy bezbarwny, dodajac odpowiedni procent matpasty jestes w stanie dobrac sobie intensywnosc zmatowienia powloki..Oczywiscie musisz to zrobic metoda prob, bo w kazdym z systemow (moc) tych past sie rozni.. |
|
|
|
|
binsu18
|
Wys³any: 2010-06-29, 21:52
|
0
|
|
|
|
Ok panowie. mam mniej wiêcej obraz. Dzi¶ odwiedzi³em mieszalniê Sikkens Debeer i zapewniono mnie o mo¿liwo¶ci skomponowania takiego lakieru . Obcy, Ixell. GSX...:) dziêkujê za porady. Ostatnie pytanko to : Jaki system polecili by¶cie akryl + pasta matuj±ca czy baza + klar + pasta matuj±ca.
Pozdrawiam.. |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2010-06-29, 22:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 283 Sk±d: Kalisz
|
|
|
|
|
binsu18
|
Wys³any: 2010-06-30, 07:53
|
0
|
|
|
|
Piwko dla wszystkich... Dziêkujê za porady. Ixell, "sekretna"recepturka zapisana, oraz namiar na Twoj± firmê.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
slavok
|
Wys³any: 2010-07-03, 22:55
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 28
|
Panowie potrzebuje prysn±æ sobie zderzaki i progi w terenówce na czarny mat no i w mieszalni z gotowych rozwi±zañ mieli taki wynalazek:
Kod: | Cod.Nuovo: TPN.7080 Cod.Vecchio: 404.7080
SM. NITRO NERO OPACO
1k Nitro Synthetic Matt Black Enamel – Exceptional Elasticity, Fast Drying, Strong Resistance against light. For use on All Industrial structures (manufacturing machines, lifts and small agricultural machineries etc.) |
http://85.43.156.229/ivat...ad/TPN.7080.PDF
do czego to siê nadaje ? dodaæ uwardzacza, czy co¶ ? bo qfa go¶æ w mieszalni jaki¶ nie kumaty |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-07-04, 09:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Przy takiej ilo¶ci ró¿nica w cenie bêdzie niewielka - we¼ jednowarstwówkê (akryl). |
|
|
|