Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
badshaman
Wysłany: 2010-07-01, 16:51   Zestaw H&S. Czas zaczac.
0
UP DOWN

Po 3 miesiecznym przeszukiwaniu tego forum oraz mnostwa stron filmow i tutoriali nareszcie zdecydowaÂłem sie zamowic sprzet do aero.
Bardzo trudno znalezc zÂłoty Âśrodek wiec prosze o opinie o zestawie ktory defacto juz zamowilem. :spoko:
wiec kierujac sie zasada tansze moze byc dwa razy drozsze zamowilem
aerograf H&S evolution silverline fPc two in one
kompresor H&S aero-pro HTC 30a
mnostwo farby createx :D
oraz zestawy do czyszczenia , nozyki tasmy itp
Najwazniejszed chodzi mi o aerograf i kompresor.
sprzecik zamawiany z USA z chicagoairbrushsupplies aerograf i farby a kompresor z airbrush- city. de
dzieki za opinie

Neonis 
Wysłany: 2010-07-01, 22:43   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Drogi przyjacielu,
UwaÂżam, Âże dokonaÂłeÂś dobrego wyboru jeÂśli chodzi o aerograf - rĂłwnieÂż taki mam i jestem z niego zadowolony. Co do kompresora siĂŞ nie wypowiadam.
Powiem ci: z grubej rury walisz skoro od razu decydujesz siê na wyczesany sprzêt. Ja co prawda sz³em inn¹ drog¹ - najpierw decydowa³em siê na najtaùszy sprzêt po najmniejszych kosztach (zarówno jeœli chodzi o aero, kompresor, jak i farby), a dopiero póŸniej postanowi³em przesi¹œÌ siê na coœ wy¿szej pó³ki... W ka¿dym razie myœlê, ¿e nie po¿a³ujesz swojego wyboru i tego te¿ ci ¿yczê :)

cube 
Wysłany: 2010-07-04, 17:19   
0
UP DOWN

có¿ - nie sprzêt maluje ino cz³owiek, wiêc oceniaÌ trza po efektach nie po narzêdziach...

sprzĂŞt niezÂły (sam uÂżywam EVO)
kompresor zbĂŞdny - chyba Âże cierpisz na nadmiar gotĂłwki.
farby - zale¿y na czym masz zamiar malowaÌ. createxy zdaje siê ¿e g³ównie na textylia - ale pewnoœci nie mam bo nie u¿ywam

ÂżyczĂŞ ciekawych efektĂłw
pozdro

badshaman
Wysłany: 2010-07-05, 17:59   
0
UP DOWN

no to co do aero to dzieki mam nadzieje ze sie sprawdzi,powinienem miec aero jutro lub pojutrze.
jak kompresor zbedny?????????? :help: :shock: :shock: :shock: :sciana:
farby do wszystkiego, narazie jakies kartony pewnie zeby wprawy nabrac pokory i zobaczyc jak to sie je
chce jeszcze zamowic goldeny ktore kiedys Dawid bardzo zachwalal i wickedy o ktorych wspominal Lobo
co do sprzetu nie sprzet maluje racja swieta racja ale.......................jest milion postow na tym forum gdzie majacy cos wspolnego z aerografia ludzie caly czas dobitnie przekonuja ze warto cos z gornej polki bo chinski rzyga psuje sie ze czesci nie do dostania i takie tam badz co badz przydatne info.
wiec wolalem poczekac i zainwestowac w cos troszke bardziej znanego.
na tym forum w watku galerie zamiescilem pare rysunkow ktore nabazgralem a staram sie trenowac czesciej bo dopieri od kilku miesiecy zaczalem cokolwiek rysowac, zaczelo sie od checi tatuazu...................ale to inna historia
pozdrawiam i podziele sie pierwszymi wrazeniami

cube 
Wysłany: 2010-07-06, 20:47   
0
UP DOWN

kompresor zbêdny - w sensie zbêdny wydatek - mo¿na skleciÌ supercichy i œwietnie dzia³aj¹cy - w³asnym sumptem i doœÌ tanio - napewno du¿o taniej ni¿ kupowaÌ kompresor H&S. musia³byœ poszukaÌ w w¹tku " jak zrobi³em w³asn¹ sprê¿arkê..." (czy jakoœ tak)

natomiast sprzĂŞt pierwsza klasa - nie bĂŞdziesz miaÂł wymĂłwki Âże tym chiĂąskim badziewiem to siĂŞ nie da... ;P

pzdr

Neonis 
Wysłany: 2010-07-06, 22:14   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Cytat:
natomiast sprzĂŞt pierwsza klasa - nie bĂŞdziesz miaÂł wymĂłwki Âże tym chiĂąskim badziewiem to siĂŞ nie da...

Fakt faktem moÂże siĂŞ tak staĂŚ (moÂże ale nie musi - nie wiem jakim typem czÂłowieka jest nasz pacjent), Âże tak zajedzie "sprzĂŞt pierwszej klasy", Âże "nie bĂŞdzie siĂŞ nim daÂło" tak samo jak "chiĂąskim badziewiem"...
Ja osobiÂście nie jestem fanem oddawania porzÂądnych sprzĂŞtĂłw laikom, Âżeby siĂŞ na nich uczyli i je zarzynali...

Erni 
Wysłany: 2010-07-06, 23:06   
0
UP DOWN

a co tu mo¿na zarzynaÌ? to nie samochód ¿eby go mo¿na by³o ciœn¹Ì do odciêcia na pierwszym zakrêcie posypanym ¿wirkiem jebn¹Ì w drzewo, jak ch³opak 3 miechy wa³kowa³ teoriê to myœle ¿e nie spieprzy tego sprzêtu. Pewnie wie ¿e ig³¹ nie rzuca siê do tarczy, nie powinno siê laÌ nitro i nie pizgaÌ 5 barowym ciœnieniem. Ja jestem zdania, ¿eby od razu na g³êbok¹ i szerok¹ wode p³yn¹Ì. Wtedy wiadomo czy siê chce w to bawiÌ czy nie, jak nie wyjdzie to bêdzie okazja na allegro :) . A jak nawet zepsuje sprzêt to jego strata, nie Twoja Neonis ;)
Co do kompresora to cube ma racje, nie warto wydawaĂŚ kasy na sprzĂŞt H&S, choĂŚ sam jeszcze nie mam lodĂłwkowca to produkcja w toku, ale wiem Âże siĂŞ sprawdzajÂą wyÂśmienicie.
pozdrawiam :spoko:

cube 
Wysłany: 2010-07-07, 00:17   
0
UP DOWN

Erni napisał/a:
a co tu moÂżna zarzynaĂŚ?

co ja zrobi³em? jak pierwszy raz troszkê farby wypsika³em brand new EVO to wcisn¹³em za mocno ig³ê w dyszkê 0,15 bo nie wierzy³em ¿e tak lekko wchodzi... :sciana:
nastêpnie zderzy³em siê z p³ótnem (blach¹) ods³oniêt¹ ig³¹ 0,2 :sciana: :sciana:
co uczyniÂło mnie lÂżejszym o komplecik czĂŞÂści zamiennych

takÂże wszystko jest moÂżliwe ... :rotfl:

Erni 
Wysłany: 2010-07-07, 08:07   
0
UP DOWN

owszem wszystko jest mo¿lie. ja po przeczytaniu paru tematów dowiedzia³em siê ¿eby nie pchaÌ ig³y za mocno, tylko pieœciÌ jak kobiete, ¿eby nie dokrêcaÌ dyszy jak szpil od kó³ samochodu itp. Ja te¿ zaliczy³em pare razy ig³¹ w materia³, ale chiùczykiem (strasznie miêka jest), czubek troche siê wgi¹³, ale naprostowa³em. Tak wiêc mówiê je¿eli ch³opak poczyta³, jakie ludzie b³êdy pope³niali a ma rozum to wyci¹gnie z tego wnioski.

badshaman
Wysłany: 2010-07-07, 20:28   
0
UP DOWN

dzieki wielkie Panowie za konkretne podpowiedzi.
faktem jest ze teoria to jedno a praktyka drugie.
mam nadzieje ze tak zle nie bedzie zeby za tydzien wystawiac na allegro. :D
twardy jestem dam rade :cool: hehe
dzis aerograf przyszedl jeszcze tylko kompresor, tak psioczyliscie ze mi tu w norwegii jeszcze huje clo [...], hehe dzieki wielkie. zarcik nie wasza wina, systemu wina :D ;)
no nic lodowki narazie rozbieral nie bede ale sprawa warta uwagi na przyszlosc.
pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu