Autor |
Wiadomo¶æ |
|
badshaman
|
Wys³any: 2010-07-01, 15:51 Zestaw H&S. Czas zaczac.
|
0
|
|
|
|
Po 3 miesiecznym przeszukiwaniu tego forum oraz mnostwa stron filmow i tutoriali nareszcie zdecydowa³em sie zamowic sprzet do aero.
Bardzo trudno znalezc z³oty ¶rodek wiec prosze o opinie o zestawie ktory defacto juz zamowilem.
wiec kierujac sie zasada tansze moze byc dwa razy drozsze zamowilem
aerograf H&S evolution silverline fPc two in one
kompresor H&S aero-pro HTC 30a
mnostwo farby createx
oraz zestawy do czyszczenia , nozyki tasmy itp
Najwazniejszed chodzi mi o aerograf i kompresor.
sprzecik zamawiany z USA z chicagoairbrushsupplies aerograf i farby a kompresor z airbrush- city. de
dzieki za opinie |
|
|
|
|
Neonis
|
Wys³any: 2010-07-01, 21:43
|
0
|
|
|
aerografit.pl
|
Drogi przyjacielu,
Uwa¿am, ¿e dokona³e¶ dobrego wyboru je¶li chodzi o aerograf - równie¿ taki mam i jestem z niego zadowolony. Co do kompresora siê nie wypowiadam.
Powiem ci: z grubej rury walisz skoro od razu decydujesz siê na wyczesany sprzêt. Ja co prawda sz³em inn± drog± - najpierw decydowa³em siê na najtañszy sprzêt po najmniejszych kosztach (zarówno je¶li chodzi o aero, kompresor, jak i farby), a dopiero pó¼niej postanowi³em przesi±¶æ siê na co¶ wy¿szej pó³ki... W ka¿dym razie my¶lê, ¿e nie po¿a³ujesz swojego wyboru i tego te¿ ci ¿yczê |
_________________ Artystyczne malowanie aerografem tirów, motocykli, kasków, samochodów - Aerografit Studio |
|
|
|
|
cube
|
Wys³any: 2010-07-04, 16:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 110
|
có¿ - nie sprzêt maluje ino cz³owiek, wiêc oceniaæ trza po efektach nie po narzêdziach...
sprzêt niez³y (sam u¿ywam EVO)
kompresor zbêdny - chyba ¿e cierpisz na nadmiar gotówki.
farby - zale¿y na czym masz zamiar malowaæ. createxy zdaje siê ¿e g³ównie na textylia - ale pewno¶ci nie mam bo nie u¿ywam
¿yczê ciekawych efektów
pozdro |
|
|
|
|
badshaman
|
Wys³any: 2010-07-05, 16:59
|
0
|
|
|
|
no to co do aero to dzieki mam nadzieje ze sie sprawdzi,powinienem miec aero jutro lub pojutrze.
jak kompresor zbedny??????????
farby do wszystkiego, narazie jakies kartony pewnie zeby wprawy nabrac pokory i zobaczyc jak to sie je
chce jeszcze zamowic goldeny ktore kiedys Dawid bardzo zachwalal i wickedy o ktorych wspominal Lobo
co do sprzetu nie sprzet maluje racja swieta racja ale.......................jest milion postow na tym forum gdzie majacy cos wspolnego z aerografia ludzie caly czas dobitnie przekonuja ze warto cos z gornej polki bo chinski rzyga psuje sie ze czesci nie do dostania i takie tam badz co badz przydatne info.
wiec wolalem poczekac i zainwestowac w cos troszke bardziej znanego.
na tym forum w watku galerie zamiescilem pare rysunkow ktore nabazgralem a staram sie trenowac czesciej bo dopieri od kilku miesiecy zaczalem cokolwiek rysowac, zaczelo sie od checi tatuazu...................ale to inna historia
pozdrawiam i podziele sie pierwszymi wrazeniami |
|
|
|
|
cube
|
Wys³any: 2010-07-06, 19:47
|
0
|
|
|
|
kompresor zbêdny - w sensie zbêdny wydatek - mo¿na skleciæ supercichy i ¶wietnie dzia³aj±cy - w³asnym sumptem i do¶æ tanio - napewno du¿o taniej ni¿ kupowaæ kompresor H&S. musia³by¶ poszukaæ w w±tku " jak zrobi³em w³asn± sprê¿arkê..." (czy jako¶ tak)
natomiast sprzêt pierwsza klasa - nie bêdziesz mia³ wymówki ¿e tym chiñskim badziewiem to siê nie da...
pzdr |
|
|
|
|
Neonis
|
Wys³any: 2010-07-06, 21:14
|
0
|
|
|
aerografit.pl
|
Cytat: | natomiast sprzêt pierwsza klasa - nie bêdziesz mia³ wymówki ¿e tym chiñskim badziewiem to siê nie da... |
Fakt faktem mo¿e siê tak staæ (mo¿e ale nie musi - nie wiem jakim typem cz³owieka jest nasz pacjent), ¿e tak zajedzie "sprzêt pierwszej klasy", ¿e "nie bêdzie siê nim da³o" tak samo jak "chiñskim badziewiem"...
Ja osobi¶cie nie jestem fanem oddawania porz±dnych sprzêtów laikom, ¿eby siê na nich uczyli i je zarzynali... |
_________________ Artystyczne malowanie aerografem tirów, motocykli, kasków, samochodów - Aerografit Studio |
|
|
|
|
Erni
|
Wys³any: 2010-07-06, 22:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 153
|
a co tu mo¿na zarzynaæ? to nie samochód ¿eby go mo¿na by³o ci¶n±æ do odciêcia na pierwszym zakrêcie posypanym ¿wirkiem jebn±æ w drzewo, jak ch³opak 3 miechy wa³kowa³ teoriê to my¶le ¿e nie spieprzy tego sprzêtu. Pewnie wie ¿e ig³± nie rzuca siê do tarczy, nie powinno siê laæ nitro i nie pizgaæ 5 barowym ci¶nieniem. Ja jestem zdania, ¿eby od razu na g³êbok± i szerok± wode p³yn±æ. Wtedy wiadomo czy siê chce w to bawiæ czy nie, jak nie wyjdzie to bêdzie okazja na allegro . A jak nawet zepsuje sprzêt to jego strata, nie Twoja Neonis
Co do kompresora to cube ma racje, nie warto wydawaæ kasy na sprzêt H&S, choæ sam jeszcze nie mam lodówkowca to produkcja w toku, ale wiem ¿e siê sprawdzaj± wy¶mienicie.
pozdrawiam |
_________________ "S± dwie rzeczy nieskoñczone - wszech¶wiat i g³upota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
|
cube
|
Wys³any: 2010-07-06, 23:17
|
0
|
|
|
|
Erni napisa³/a: | a co tu mo¿na zarzynaæ? |
co ja zrobi³em? jak pierwszy raz troszkê farby wypsika³em brand new EVO to wcisn±³em za mocno ig³ê w dyszkê 0,15 bo nie wierzy³em ¿e tak lekko wchodzi...
nastêpnie zderzy³em siê z p³ótnem (blach±) ods³oniêt± ig³± 0,2
co uczyni³o mnie l¿ejszym o komplecik czê¶ci zamiennych
tak¿e wszystko jest mo¿liwe ... |
|
|
|
|
Erni
|
Wys³any: 2010-07-07, 07:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 153
|
owszem wszystko jest mo¿lie. ja po przeczytaniu paru tematów dowiedzia³em siê ¿eby nie pchaæ ig³y za mocno, tylko pie¶ciæ jak kobiete, ¿eby nie dokrêcaæ dyszy jak szpil od kó³ samochodu itp. Ja te¿ zaliczy³em pare razy ig³± w materia³, ale chiñczykiem (strasznie miêka jest), czubek troche siê wgi±³, ale naprostowa³em. Tak wiêc mówiê je¿eli ch³opak poczyta³, jakie ludzie b³êdy pope³niali a ma rozum to wyci±gnie z tego wnioski. |
_________________ "S± dwie rzeczy nieskoñczone - wszech¶wiat i g³upota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
|
badshaman
|
Wys³any: 2010-07-07, 19:28
|
0
|
|
|
|
dzieki wielkie Panowie za konkretne podpowiedzi.
faktem jest ze teoria to jedno a praktyka drugie.
mam nadzieje ze tak zle nie bedzie zeby za tydzien wystawiac na allegro.
twardy jestem dam rade hehe
dzis aerograf przyszedl jeszcze tylko kompresor, tak psioczyliscie ze mi tu w norwegii jeszcze huje clo [...], hehe dzieki wielkie. zarcik nie wasza wina, systemu wina
no nic lodowki narazie rozbieral nie bede ale sprawa warta uwagi na przyszlosc.
pozdrawiam |
|
|
|