Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
caci 
Wys³any: 2010-10-08, 21:14   3M vs G3 (wydajno¶æ)
0
UP DOWN

Witam
Przyzwyczajony jestem do G3, ale sporo osób poleca dro¿sze 3M w p³ynie.
Takie pytanie, je¶li za³o¿ymy ¿e kilowa puszka G3 starcza³a mi na 10 aut to na ile starczy ta sama ilo¶æ 3M ?

lorakkr21 
Wys³any: 2010-10-09, 06:52   
0
UP DOWN
lorakkr21

Pomóg³: 4 razy
Obstawiam ¿e na pierwsze polerki bêdziesz za du¿o zu¿ywa³ ale siê przyzwyczaisz farecla jest dobr± past± lecz nieumiejêtnie stosowana strasznie brudzi ( ale za cene mozna jej to wybaczyæ ) ja osobi¶cie po systemie 3M przeszed³em na AbelAuto który jest tañszy o wiele od 3M a jako¶ci± nie odbiega (chodzi mi o nowy system Abla nie P1 P3 P5 P8 itd ) wiêc za cene 1 kg G3 Masz po³owe 3M i chyba 0,5 kg nie oblecisz 10 aut

caci 
Wys³any: 2010-10-10, 14:06   
0
UP DOWN

Napisz co¶ wiecej o tym Ablu. Pierwsze s³ysze. Jakie ceny i jako¶æ materia³u. Trzeba stosowaæ kilka granulacji czy wystarczy jedna. W G3 zwyklew wystarczy³a mi gruboziarnista i mleczko po tym.

gorzalinek
Wys³any: 2010-10-10, 14:45   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Ja uzywalem 3m a teraz uzywam pas SIA sa tansze a tak samo wydajne i jakosciowo tez bardzo dobre i uzywa sie na futrze ich jezeli chodzi o wydajnosc starcza na okolo 10-12 aut calych komplet dwoch past ktorych uzywam 170- 180 zl

Uzywam :

-Srebrny Korek Fast CUT czyli mocno sciernej na jasnych mozna tylko nia robic i jest git
-Zolty korek Finish Line Wykonczeniowo nablyszczajaca do ciemnych kolorow

Plus czasem albo politura Sonaxa albo Wosk Wax Fast Presta

obcy_69
Wys³any: 2010-10-10, 18:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Pracowalem kiedys na pastach Abla (jakies 15 lat temu)..na tamte czasy byly bardzo dobre. A przede wszystkim, pracowalo sie na sucho... :spoko:
Prawdopodobnie jak w kazdej dziedzinie materialowej, sa pasty gorsze i lepsze. Moim zdaniem jednak, efekt koncowy zalezy w wiekszym stopniu od zastosowania techniki uzycia tych materialow. Niejednokrotnie uzycie drozszych czy lepszych materialow w polczeniu wlasnie ze zla technika nie daje porzadanych efektow.. :)

Homer S. 
Wys³any: 2010-10-10, 19:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
obcy_69 napisa³/a:

Prawdopodobnie jak w kazdej dziedzinie materialowej, sa pasty gorsze i lepsze. Moim zdaniem jednak, efekt koncowy zalezy w wiekszym stopniu od zastosowania techniki uzycia tych materialow. Niejednokrotnie uzycie drozszych czy lepszych materialow w polczeniu wlasnie ze zla technika nie daje porzadanych efektow..

O to w³a¶nie co¶ takiego tak jak jeden zu¿ywa 1kg pasty na 20 samochodów i jest OK. a drugi lakiernik zrobi tym 10 sztuk i to z mizernym efektem. Technika i praktyka czyni cuda.

lorakkr21 
Wys³any: 2010-10-10, 22:41   
0
UP DOWN
lorakkr21

Pomóg³: 4 razy
No i Homer S. powiedzia³ ca³± prawde o tym ca³ym lakierowaniu polerowaniu itd nie robi± materia³y i warunki tylko umiejêtno¶ci a to co dobre tylko nam u³atwia sprawe

caci 
Wys³any: 2010-10-12, 18:47   
0
UP DOWN

Dlatego pytam o osoby ktore pracowa³y na jednym i drugim, umiejetnosci ta sama osoba ma takie same i na tej podstawie mozna oszacowaæ wydajno¶c obu past.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: