Autor |
Wiadomo¶æ |
|
red bonsai
|
Wys³any: 2010-11-05, 21:50 pomalowa³em bak do motóra i...
|
0
|
|
|
|
ogólnie wysz³o spoko, ale warunki mam jeszcze nie najlepsze i siad³o mi parê syfków na bazie. Malowa³em akrylem czarny po³ysk, i w zwi±zku z tym mam pytanie, czy mogê to czym¶ zmatowaæ, tak, ¿eby nie by³o widaæ po na³o¿eniu klaru, a mo¿e uda siê przymatowiæ delikatnie i potem przepolerowaæ Farecl±, ale boje siê ruszaæ wolê siê najpierw upewniæ, czy da radê. Jak trzeba bêdzie to zrobiê se próbê, na jakim¶ elemencie
W sumie to te syfki s± prawie niewidoczne ale mnie trochê dra¿ni±, ale chcê jeszcze na to grafikê delikatn± po³o¿yæ. Po za tym to dla kumpla i nie chcê daæ plamy. Polerowa³em ju¿ w robocie lakiery proszkowe, ale to inna historia bo i grubsza warstwa i twardszy jest proszek,
Z góry dziêki za pomoc |
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2010-11-05, 22:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
Nie bardzo jestem w stanie wy³apaæ czym malowa³e¶. Je¿eli lakierem 2 warstwowym i syfki masz na bazie to pozostaje tylko ¶lif i ponowne na³o¿enie bazy a nastêpnie bezbarwnego. A je¿eli jest to jedno warstwowy to mozesz próbowaæ ¶ci±æ to 2000 i polerka . |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2010-11-05, 22:46
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
baza to baza . Akryl to akryl . jezeli to akryl to P2000 na wode i jedziesz potem pasta i ok. a jezeli baza to sproboj to penseta wycaignac ale bedzie widac slady |
|
|
|
|
red bonsai
|
Wys³any: 2010-11-06, 07:51
|
0
|
|
|
|
malowa³em akrylem jednowarstwowym, wiêc mo¿e uda siê papierkiem to zeszlifowaæ i spolerowaæ.
dziêki za pomoc |
|
|
|
|
red bonsai
|
Wys³any: 2010-11-06, 07:56
|
0
|
|
|
|
a tak w ogle to jeszcze kupa nauki przedemn±. Praktyka praktyk±, wiadomo, jak siê chce cz³owiek czego¶ nauczyæ, to powinien czwiczyæ jak najwiêcej, ale teoria te¿ jest wa¿na. Lakiery, rozcieñczalniki. bazy utwardzacze i ca³a ta reszta, ale ¶wiêci garnków nie lepi±. Z czasem wszystko przejdzie, a ¿e parê rzeczy trzeba spieprzyæ ¿eby siê nauczyæ to ju¿ inna historia. Fajnie, ¿e jest takie forum jak to, i wiadomo gdzie szukaæ pmocy w razie czego |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2010-11-06, 08:48
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
Nie martw sie kazdy ma takie poczatki. Albo wyjdzie albo nie tam zaciek pujdzie , rozne odcienie nie raz .Witaj w klubie. powodzenia zycze |
|
|
|