Autor |
Wiadomość |
 |
red bonsai
|
Wysłany: 2010-11-05, 21:50 pomalowaÂłem bak do motĂłra i...
|
0
|
|
|
|
ogĂłlnie wyszÂło spoko, ale warunki mam jeszcze nie najlepsze i siadÂło mi parĂŞ syfkĂłw na bazie. MalowaÂłem akrylem czarny poÂłysk, i w zwiÂązku z tym mam pytanie, czy mogĂŞ to czymÂś zmatowaĂŚ, tak, Âżeby nie byÂło widaĂŚ po naÂłoÂżeniu klaru, a moÂże uda siĂŞ przymatowiĂŚ delikatnie i potem przepolerowaĂŚ FareclÂą, ale boje siĂŞ ruszaĂŚ wolĂŞ siĂŞ najpierw upewniĂŚ, czy da radĂŞ. Jak trzeba bĂŞdzie to zrobiĂŞ se prĂłbĂŞ, na jakimÂś elemencie
W sumie to te syfki sÂą prawie niewidoczne ale mnie trochĂŞ draÂżniÂą, ale chcĂŞ jeszcze na to grafikĂŞ delikatnÂą poÂłoÂżyĂŚ. Po za tym to dla kumpla i nie chcĂŞ daĂŚ plamy. PolerowaÂłem juÂż w robocie lakiery proszkowe, ale to inna historia bo i grubsza warstwa i twardszy jest proszek,
Z gĂłry dziĂŞki za pomoc |
|
|
|
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2010-11-05, 22:45
|
0
|
|
|
|
Nie bardzo jestem w stanie wy³apaÌ czym malowa³eœ. Je¿eli lakierem 2 warstwowym i syfki masz na bazie to pozostaje tylko œlif i ponowne na³o¿enie bazy a nastêpnie bezbarwnego. A je¿eli jest to jedno warstwowy to mozesz próbowaÌ œci¹Ì to 2000 i polerka . |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2010-11-05, 22:46
|
0
|
|
|
Przemo
|
baza to baza . Akryl to akryl . jezeli to akryl to P2000 na wode i jedziesz potem pasta i ok. a jezeli baza to sproboj to penseta wycaignac ale bedzie widac slady |
|
|
|
 |
red bonsai
|
Wysłany: 2010-11-06, 07:51
|
0
|
|
|
|
malowaÂłem akrylem jednowarstwowym, wiĂŞc moÂże uda siĂŞ papierkiem to zeszlifowaĂŚ i spolerowaĂŚ.
dziĂŞki za pomoc |
|
|
|
 |
red bonsai
|
Wysłany: 2010-11-06, 07:56
|
0
|
|
|
|
a tak w ogle to jeszcze kupa nauki przedemnÂą. Praktyka praktykÂą, wiadomo, jak siĂŞ chce czÂłowiek czegoÂś nauczyĂŚ, to powinien czwiczyĂŚ jak najwiĂŞcej, ale teoria teÂż jest waÂżna. Lakiery, rozcieĂączalniki. bazy utwardzacze i caÂła ta reszta, ale ÂświĂŞci garnkĂłw nie lepiÂą. Z czasem wszystko przejdzie, a Âże parĂŞ rzeczy trzeba spieprzyĂŚ Âżeby siĂŞ nauczyĂŚ to juÂż inna historia. Fajnie, Âże jest takie forum jak to, i wiadomo gdzie szukaĂŚ pmocy w razie czego |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2010-11-06, 08:48
|
0
|
|
|
Przemo
|
Nie martw sie kazdy ma takie poczatki. Albo wyjdzie albo nie tam zaciek pujdzie , rozne odcienie nie raz .Witaj w klubie. powodzenia zycze |
|
|
|