Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
tomekpq
Wys³any: 2010-11-19, 13:18   schodzi klar z felg
0
UP DOWN

witam. mam 4 felgi momo strike black, z 2 felg schodzi mi KLAR jak na fotce ponizej.
Co mi radzicie zebym z tym zrobil ?
czy zdarcie klaru, zmatowienie i naprysniêcie klaru z puszki bedziê w miare trwa³e?

pozdrawiam

zolwik 
Wys³any: 2010-11-19, 16:14   Re: schodzi klar z felg
0
UP DOWN

tomekpq napisa³/a:
czy zdarcie klaru, zmatowienie i naprysniêcie klaru z puszki bedziê w miare trwa³e?

Z jakiej puszki , spray? nie polecam!

³ysy73 
Wys³any: 2010-11-19, 17:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Po prostu siê ³uszczy. Wada fabryczna.
Ja takie felgi piaskujê i malujê od nowa i jest gites.
Samo zmatowanie zapewne nie wiele pomo¿e, bo wcze¶niej czy pó¼niej i tak bêd± siê robiæ burchle i farba zacznie odpadaæ.
U mnie w okolicy piaskowanie kosztuje do 150z³ za komplet, ale po takim zabiegu i pomalowaniu "z g³ow±" efekt jest i ³adny i d³ugotrwa³y.
Poza tym mo¿esz przy okazji malowania pozmieniaæ im np. kolory aby bardziej pasowa³y do wygl±du auta czy te¿ Twoich wizji.
Ja sam czêsto tak robiê. Np.: http://img375.imageshack.us/img375/8346/mg5567.jpg
Malowanie i tak i tak Ciê nie ominie, wiêc lepiej zrobiæ to od razu porz±dnie. {zreszt± jak wszystko}
Pzdr

Sebastian777 
Wys³any: 2011-02-12, 11:42   
0
UP DOWN

Witam!

Mam felgi momo black strike i mam z nimi problem je¿eli chodzi o malowanie dwukolorowe. Do¶æ mocno je przerysowa³em i trzeba je troszeczkê nadspawaæ, a nastêpnie pomalowaæ ...

TYLKO NIE MAM DO KOGO SIÊ ZWRÓCIÆ, by³em u takiej jednej firmy to mi powiedzieli ¿e pomalowaæ proszkowo to mi mog± ale tylko na jeden kolor, bo inaczej jest to zbyt du¿ym problemem i musia³bym nie wiadomo jak zap³aciæ (g³ównie chodzi o srebrne kanty, które widaæ na zdjêciu)

PROSI£BYM O JAKIKOLWIEK NAMIAR NA DOBR¡ FIRMÊ (sk±dkolwiek) KTÓRA BY BY£A W STANIE ODRESTAUROWAÆ TE FELGI :help:

³ysy73 
Wys³any: 2011-02-12, 12:09   
0
UP DOWN

Seba z malowaniem w kilka kolorów poradzi sobie ka¿dy warsztat lakierniczy. I ten du¿y z flagami i ten mini mini "gara¿owiec" w ciemnej, ciasnej i zimnej szopce - ten prawdopodobnie nawet szybciej siê tego podejmie. Ale nie wa¿ne - sêk w tym, ¿e nie musisz do pomalowania felg szukaæ jakiego¶ specjalistycznego zak³adu, który tylko tym siê zajmuje.
{Co do fot tego uszkodzenia, to ja nie widzê foty w ogóle - doda³e¶ je czy co¶ u mnie jest nie tak?}
Pozdro

Sebastian777 
Wys³any: 2011-02-12, 21:42   
0
UP DOWN

Dziêki za odp.

To wcze¶niej zdjêcie jest nie moje. Aktualne jest teraz widoczne. Co do tych warsztatów... w³a¶nie w takim zak³adziku by³em i woleli siê tego nie podejmowaæ. Tak szukam do tej pory. Zreszt± oceñ sam.

DSCF76671.jpg
Plik ¶ci±gniêto 389 raz(y) 1008.73 KB

DSCF76671.jpg
momo black strike 18"
Plik ¶ci±gniêto 321 raz(y) 1008.73 KB

³ysy73 
Wys³any: 2011-02-12, 22:08   
0
UP DOWN

Seba....:
Ja tu nie widzê jakiej¶ wielkiej tragedii.
Felgi jak felgi...
Powiem wiêcej: je¶li dobrze widzê i dobrze mi siê wydaje to byæ mo¿e nawet odpu¶ci³bym sobie ich napawywanie bo te ³opaty s± chyba wy¿sze od rantu felgi - wiêc chyba wyda³oby rozszlifowanie tego wszystkiego. Nie wiem czy na pewno, ale wg. fot takie wizje mi przychodz± do g³owy.
Sam malunek to ¿adna tragedia - choæ roboty jest. Najwiêcej przy nadaniu "jakiego¶ po³ysku" dla aluminium przed klarem aby wygl±da³o to jak najbardziej oryginalnie. Jest to wykonalne, ale i czasoch³onne.
{Powy¿ej fota któr± wklei³em to felgi malowane przeze mnie. Fabrycznie by³y niklowane - CA£E. Ile czasu zajê³o mi zmatowanie niklu aby pod klarem nie by³o nieregularnych rys to ju¿ nie pamiêtam. Ale pamiêtam, ¿e samo oklejanie 4 sztuk zajê³o mi ponad 4 godziny :) }
Tak¿e zrobiæ siê da. Zajmie to tyækê czasu - ale nie a¿ tak wiele - ale siê da.
Musisz chyba poszukaæ kogo¶ z niezadu¿ym zak³adem - bo du¿ym siê nie chce bawiæ w takie pier...³y. Mo¿e kogo¶ kto robi motory? Nie wiem ale poszukaj, bo z pomalowaniem blisko ori nie ma problemu. Problemem mo¿e byæ tylko wygospodarowanie komu¶ na to czasu, b±d¼ znalezienie kogo¶ kto nie pu¶ci Ciê za takie zabawy z torbami.
Powodzenia.

Sebastian777 
Wys³any: 2011-02-12, 22:43   
0
UP DOWN

Dziêki za informacjê. Bede szuka³ kogo¶ takiego.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: