Autor |
Wiadomo¶æ |
|
cezar88
|
Wys³any: 2010-12-06, 22:07 pytanie do profesjonalistów
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich. Mam pytanie do profesjonalistów z okolic warszawy lub ³odzi. Mianowicie na wiosnê planujê przemalowanie swojego BMW E32 na czarny kolor, obecnie jest grafitowa. Wola³ bym jednak zleciæ to profesjonali¶cie ni¿ robiæ to samemu. Autko nie osiada wiêkszych oznak korozji poza okolicami wlewu paliwa. Chcia³bym siê po prostu dowiedzieæ ile taka przyjemno¶æ mo¿e mnie kosztowaæ? Jestem w stanie porozbieraæ wszystkie listewki, uszczelki, lampy itd i przygotowaæ auto do malowania. Proszê o orientacyjne koszta/propozycje, je¶li nie w temacie to na pw. Z góry bardzo dziêkujê |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-07, 22:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
cenowo od 200-400 element taniej nie znajdziesz,a jak znajdziesz to za jakis czas dowiesz sie jak wszystko siadzie itp dlaczego bylo tak tanio...mysle ze nikt ci za wiele nie opusci za rozebranie..pzdr. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2010-12-12, 12:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Po 200 to robi± w garaz kompresorkiem do pompowania kó³. Materia³ najtañcszy do komisu. 400 minimum na el. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
3M
|
Wys³any: 2010-12-12, 21:12
|
0
|
|
|
|
Ale prawda jest taka ze i w lepszych zakaldach po 400 za element robi sie czasem na "odwal sie" najlepiej zlecic robote znajomemu a jak nie masz to popytaj wsrod znajomych bedziesz mial pewnosc ze ktos Ci to zrobi porz±dnie wiem to z wlasnego doswiadczenia bo sam pracuje w zakladzie lakierniczym i wiem jak sie robi |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-13, 10:18
|
0
|
|
|
|
mebArth napisa³/a: | Po 200 to robi± w garaz kompresorkiem do pompowania kó³. Materia³ najtañcszy do komisu. 400 minimum na el. |
ja mam sprzet z gornej polki farby i lakiery dupont reszta tez w miare dobrej jakosci i maluje komisowca po 200, normalnym ludzia po 300 w zaleznosci od roboty...i ci powiem ze opcja pierwsza duzo lepsza...zarobisz mniej na elemencie ale robisz szybko,na bierzaco masz dowozone auta,wiesz czego oczekuje i zawsze jest zadowolony a z normalnymi ludzmi jak trafisz na debila to roznie bywa:)
3M napisa³/a: | Ale prawda jest taka ze i w lepszych zakaldach po 400 za element robi sie czasem na "odwal sie" najlepiej zlecic robote znajomemu a jak nie masz to popytaj wsrod znajomych bedziesz mial pewnosc ze ktos Ci to zrobi porz±dnie wiem to z wlasnego doswiadczenia bo sam pracuje w zakladzie lakierniczym i wiem jak sie robi |
a pod tym to ja sie podpisuje....drogo nie zawsze znaczy dobrze...widzialem juz kilka porazek serwisowych:P |
|
|
|
|
3M
|
Wys³any: 2010-12-13, 17:41
|
0
|
|
|
|
u mnie jest 400-500 zl za element a czasem robota nie jest robiona tak jakbyc powinna... takze nie ma sie sugerowac cen± za element. |
|
|
|
|
Mariuszczs
|
Wys³any: 2010-12-14, 10:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 100
|
Ch³opak chce ca³e auto pomalowac, a wy mu ceny za element liczycie , czy lusterka te¿ ma liczyc jako element ( i atrapê ) . |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-14, 23:00
|
0
|
|
|
|
Mariuszczs napisa³/a: | Ch³opak chce ca³e auto pomalowac, a wy mu ceny za element liczycie , czy lusterka te¿ ma liczyc jako element ( i atrapê ) . | nawet listwy i klameczki w kolorze jak sa....chcial sie dowiedziec ile to mu kazdy napisal i w przyblizeniu wie czego moze sie spodziewac...nikt chyba nie jest taki glupi zeby pomyslec ze lusterko mu ktos jako el. policzy...no chyba ze.... |
|
|
|
|
Mariuszczs
|
Wys³any: 2010-12-15, 23:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 100
|
Po prostu cena za ca³e auto jest ni¿sza ni¿ po zliczeniu elementów pojedyñczo i np lakierowanie ca³ego auta 2500 z³, a licz±c po jednym elemencie 4000 z³ u tego samego lakiernika. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-16, 00:23
|
0
|
|
|
|
Mariuszczs napisa³/a: | o prostu cena za ca³e auto jest ni¿sza ni¿ po zliczeniu elementów pojedyñczo i np lakierowanie ca³ego auta 2500 z³, a licz±c po jednym elemencie 4000 z³ u tego samego lakiernika. | to swoja droga ale jak liczysz elementy to nie wiem ja 2 zderzaki drzwi blotniki maska i dach...lusterko listwy pod drzwi atrapa pod mache spolier pod klape licze ew doliczam jakies grosze...a w zaleznosci od stanu auta i ilosci elementow cena zawsze ulega negocjacji... |
|
|
|