Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Adam Rentel
|
Wys³any: 2011-02-06, 07:49 konserwacja rantów dolnych drzwi
|
0
|
|
|
|
Witam kolegów,tydzieñ temu sprawi³em sobie Grand Cherokee 5.2 V8, one maja przybad³osc ze rudy osiada sie jak g³ypi na dolnych rantach dzwi,sami wiecie jak to ruszê to i pewnie ma³e dziurki bed±,jak± technologie naprawy polecacie(oprócz spawania),bo ja zamierzam tak :
1.oczy¶ciæ z rdzy
2.podk³ad reaktywny
3.szpachel z w³óknem szklanym "mikro",lup z py³kami alu
4.podk³ad akrylowy
5.moze jeszcze masa do uszczelniania spawów,ale jaka firma,?bo ja mia³em doczynienie tylko z czym¶ 'greckim' i strasznie ciezko siê to rozprowadza³o mimo ze podgrza³em,ale po wyschnieciu twarde jak ska³a
6.wiadomo pomalowaæ pod kolor
Mo¿e macie inne propozycje |
|
|
|
|
3M
|
Wys³any: 2011-02-06, 10:37
|
0
|
|
|
|
ja dalbym reaktywny>akrylowy>szpachla (jesli trzeba), delikatny baranek> i w kolor |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2011-02-06, 18:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
Adam Rentel napisa³/a: | 2.podk³ad reaktywny
3.szpachel z w³óknem szklanym "mikro",lup z py³kami alu |
Nie kladz szpachli na reaktywny..
Jezeli chodzi o mase..to polecam firmy Total. |
|
|
|
|
lakar
|
Wys³any: 2011-02-17, 11:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 51
|
wyczyscic lub wypiaskowac pistoletem do punktowego piaskowania sa tanie jak barszcz.na to reaktywny podklad akrylowy.przematwowac polozyc mase uszczelniajaca najlepsza bedzie teroson,ale dosyc drogi.po wyschnieciu lakie i tyle.koniecznie zakonserwowac auto w profilach zamknietych tzn przez wszystkie otwory technologiczne.progi drzwi od wewnatrz pod tapicerkami na dole drzwi sa odplywy wody ta korozja zaczyna sie od wewnatrz przez brak konserwacji. |
|
|
|