Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
maciejh92
Wys³any: 2011-05-08, 20:07   Podk³ad tylko w miejscu szpachli
0
UP DOWN

Odrazu mówiê, ¿e jestem "lakiernikiem" m³ody sta¿em i jak co¶ maluje to tylko dla siebie, wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ ;)

Mam takie pytanie: Jak chcê pomalowaæ element np dach. Stary lakier to akryl czerwony. W 2 miejscach trzeba by na³o¿yæ mininaln± ilo¶æ szpachli lub po prostu zeszlifowaæ do równego(taki b. ³agodne odpryski do podk³adu). I czy na³o¿enie podk³adu tylko w miejscach szpachlu(z przej¶ciem troszke dalej, ¿eby przy szlifowaniu do nowego lakieru wysz³a g³adko¶æ bez uskoku) by³o by dobre? Czy raczej nie i trzeba pomalowaæ ca³y element podk³adem? Stary lakier czerwony to podk³ad te¿ chyba wypada³o by daæ jaki¶ podobny kolor nie? Nowy lakier to baza+klar.

Trochê szpera³em po forum i po internecie, nie znalaz³em jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie.

obcy_69
Wys³any: 2011-05-08, 20:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Niekoniecznie musisz te miejsca szpachlowac..ale to juz zalezy od Twojej oceny , czy nierownosc bedzie na tyle niewielka, ze sam podklad zdola ja skryc.
Niekonieczine musisz tez nakladac podklad na cala powierzchnie dachu..wystarczy, ze pokryjesz naprawiane miejsca.
VS podkladu podpowiedza Ci w mieszalniku. :spoko:

maciejh92
Wys³any: 2011-05-08, 20:55   
0
UP DOWN

Dziêki za odpowied¼. W³a¶nie tak da³em tylko przyk³ad tylko z t± szpachl± :) A te nierówno¶ci starczy zeszlifowaæ do równego, ale jak ju¿ np przeszlifuje to dam tylko w tym jednym miejscu podk³ad. Gdzie¶ ju¿ widzia³em, ¿e ca³e nie maluj± w podk³ad, ale chcialem siê upewniæ :) Dziêki.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: