Autor |
Wiadomość |
 |
maciejh92
|
Wysłany: 2011-05-08, 21:07 PodkÂład tylko w miejscu szpachli
|
0
|
|
|
|
Odrazu mówiê, ¿e jestem "lakiernikiem" m³ody sta¿em i jak coœ maluje to tylko dla siebie, wiêc proszê o wyrozumia³oœÌ
Mam takie pytanie: Jak chcê pomalowaÌ element np dach. Stary lakier to akryl czerwony. W 2 miejscach trzeba by na³o¿yÌ mininaln¹ iloœÌ szpachli lub po prostu zeszlifowaÌ do równego(taki b. ³agodne odpryski do podk³adu). I czy na³o¿enie podk³adu tylko w miejscach szpachlu(z przejœciem troszke dalej, ¿eby przy szlifowaniu do nowego lakieru wysz³a g³adkoœÌ bez uskoku) by³o by dobre? Czy raczej nie i trzeba pomalowaÌ ca³y element podk³adem? Stary lakier czerwony to podk³ad te¿ chyba wypada³o by daÌ jakiœ podobny kolor nie? Nowy lakier to baza+klar.
TrochĂŞ szperaÂłem po forum i po internecie, nie znalazÂłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2011-05-08, 21:20
|
0
|
|
|
|
Niekoniecznie musisz te miejsca szpachlowac..ale to juz zalezy od Twojej oceny , czy nierownosc bedzie na tyle niewielka, ze sam podklad zdola ja skryc.
Niekonieczine musisz tez nakladac podklad na cala powierzchnie dachu..wystarczy, ze pokryjesz naprawiane miejsca.
VS podkladu podpowiedza Ci w mieszalniku. |
|
|
|
 |
maciejh92
|
Wysłany: 2011-05-08, 21:55
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki za odpowiedÂź. WÂłaÂśnie tak daÂłem tylko przykÂład tylko z tÂą szpachlÂą A te nierĂłwnoÂści starczy zeszlifowaĂŚ do rĂłwnego, ale jak juÂż np przeszlifuje to dam tylko w tym jednym miejscu podkÂład. GdzieÂś juÂż widziaÂłem, Âże caÂłe nie malujÂą w podkÂład, ale chcialem siĂŞ upewniĂŚ DziĂŞki. |
|
|
|