Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
marchew6260
Wys³any: 2011-05-27, 19:25   Masa uszczelniaj±ca na epoksyd
0
UP DOWN

Witam kolegów. Mam pytanie poniewa¿ do koñca nie wiem jak zrobiæ pewn± naprawê. Mam blachê w podk³adzie epoksydowym, chcê teraz na to miejsce na³o¿yæ masê uszczelniaj±c± i moje pytanie brzmi czy muszê matowaæ podk³ad epoksydowy przed na³o¿eniem masy? Czy bez obaw mogê na³o¿yæ masê bez matowania?

marchew6260
Wys³any: 2011-05-29, 15:08   
0
UP DOWN

Z tamtym pytaniem ju¿ sobie sam poradzi³em ale teraz mam kolejne. Na³o¿y³em masê uszczelniaj±c± Boll z puszki na rant nadkola (od wewn±trz) i da³em j± trochê grubiej. Odczeka³em oko³o 2 godzin i pomalowa³em nawierzchniow± poliuretanow±. I zauwa¿y³em, ¿e w kilku miejscach masa jeszcze nie wysch³a. Czy teraz wyschnie to jako¶ pod t± farb±? Na puszcze by³o napisane, ¿e mo¿na lakierowaæ wszystkimi systemami od razu po na³o¿eniu albo po stwardnieniu masy. Min±³ dzieñ a masa dalej nie stwardnia³a. Wiecie mo¿e czy stwardnieje po jakim¶ czasie?

globi 
Wys³any: 2011-05-29, 15:19   
0
UP DOWN

Sk±d: Trójmiasto
je¶li nie stwardnia³a to s³abe szanse, trzeba by³o daæ z 12h dopiero wtedy malowaæ farba mo¿ne nie przepuszczaæ powietrza. Wydaje mi siê ¿e musisz od nowa zrobiæ w kolejno¶ci.

marchew6260
Wys³any: 2011-05-30, 08:58   
0
UP DOWN

Czyli producent wprowadza u¿ytkowników w b³±d pisz±c na opakowaniu, ¿e mo¿na lakierowaæ od razu po na³o¿eniu masy. £adnie

slawciu 
Wys³any: 2011-05-30, 20:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
spokojnie masa wyschnie do tygodnia jak grubo zalozyles

marchew6260
Wys³any: 2011-05-30, 20:41   
0
UP DOWN

Przynajmniej mnie kolega slawciu pocieszy³ :) bo ju¿ my¶la³em, ¿e bêdzie mnie czekaæ praca od nowa. Nak³ada³em masê dwukrotnie i w jednym miejscu mia³em gorszy dostêp i troszkê by³o grubiej. Czyli sprawa rozwi±zana. Dziêkujê wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: