Autor |
Wiadomo¶æ |
|
marchew6260
|
Wys³any: 2011-05-27, 19:25 Masa uszczelniaj±ca na epoksyd
|
0
|
|
|
|
Witam kolegów. Mam pytanie poniewa¿ do koñca nie wiem jak zrobiæ pewn± naprawê. Mam blachê w podk³adzie epoksydowym, chcê teraz na to miejsce na³o¿yæ masê uszczelniaj±c± i moje pytanie brzmi czy muszê matowaæ podk³ad epoksydowy przed na³o¿eniem masy? Czy bez obaw mogê na³o¿yæ masê bez matowania? |
|
|
|
|
marchew6260
|
Wys³any: 2011-05-29, 15:08
|
0
|
|
|
|
Z tamtym pytaniem ju¿ sobie sam poradzi³em ale teraz mam kolejne. Na³o¿y³em masê uszczelniaj±c± Boll z puszki na rant nadkola (od wewn±trz) i da³em j± trochê grubiej. Odczeka³em oko³o 2 godzin i pomalowa³em nawierzchniow± poliuretanow±. I zauwa¿y³em, ¿e w kilku miejscach masa jeszcze nie wysch³a. Czy teraz wyschnie to jako¶ pod t± farb±? Na puszcze by³o napisane, ¿e mo¿na lakierowaæ wszystkimi systemami od razu po na³o¿eniu albo po stwardnieniu masy. Min±³ dzieñ a masa dalej nie stwardnia³a. Wiecie mo¿e czy stwardnieje po jakim¶ czasie? |
|
|
|
|
globi
|
Wys³any: 2011-05-29, 15:19
|
0
|
|
|
|
je¶li nie stwardnia³a to s³abe szanse, trzeba by³o daæ z 12h dopiero wtedy malowaæ farba mo¿ne nie przepuszczaæ powietrza. Wydaje mi siê ¿e musisz od nowa zrobiæ w kolejno¶ci. |
|
|
marchew6260
|
Wys³any: 2011-05-30, 08:58
|
0
|
|
|
|
Czyli producent wprowadza u¿ytkowników w b³±d pisz±c na opakowaniu, ¿e mo¿na lakierowaæ od razu po na³o¿eniu masy. £adnie |
|
|
|
|
slawciu
|
Wys³any: 2011-05-30, 20:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 259 Sk±d: Kielce
|
spokojnie masa wyschnie do tygodnia jak grubo zalozyles |
|
|
|
|
marchew6260
|
Wys³any: 2011-05-30, 20:41
|
0
|
|
|
|
Przynajmniej mnie kolega slawciu pocieszy³ bo ju¿ my¶la³em, ¿e bêdzie mnie czekaæ praca od nowa. Nak³ada³em masê dwukrotnie i w jednym miejscu mia³em gorszy dostêp i troszkê by³o grubiej. Czyli sprawa rozwi±zana. Dziêkujê wszystkim za pomoc i pozdrawiam. |
|
|
|