Autor |
Wiadomo¶æ |
|
globi
|
Wys³any: 2011-05-28, 18:30 wa¿y sie baza
|
0
|
|
|
|
Witam, mam problem z polakierowaniem auta tzn. skoñczeniem lakierowania, a mianowicie wa¿y sie baza na starym lakierze w miejscach podk³adu jest ok. Robi³em próbê rozpuszczalnika do bazy i nie rozpuszcza starego lakieru.
Chcia³em rozwi±zaæ problem "zmywaj±c" element rozpuszczalnikiem do bazy i zrobi³em mega w¿er, który prze¿ar³ stary lakier i teraz mam dylemat co z t± plam± po zmywaczu zrobiæ ? podk³ad kilka warstw czy szpachel, wiem ¿e mog³em zostawiæ jak wyschnie, spróbowaæ zeszlifowaæ na mokro i poma³u "napsikaæ". tak to jest jak sie robi co¶ na szybko...
baza DUPONT'a - rozcieñczalnik ROZCIEÑCZALNIK AB380 DUPONT
podk³ad MULTI FULLER 5:1 doda³em ok 15% tej samej firmy rozcieñczalnika
Macie pomys³y czemu siê wa¿y ?? wcze¶niej malowa³em te¿ na stary lakier b³otnik i by³o ok. Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-29, 20:34
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
mialem podobnie. tylko i wylacznie zedrzyj do poprzedniego podkladu na to nowy podklad i bedzie po problemie. inaczej tego nie zlikwidujesz. |
|
|
|
|
globi
|
Wys³any: 2011-05-29, 21:49
|
0
|
|
|
|
te¿ tak w³a¶nie my¶lê, jak bêdzie w podk³adzie wszystko, nie bêdzie chyba opcji ¿eby siê wa¿y³o cokolwiek. Tylko nie mia³em przekonania do pomys³u, jutro podk³ad wszystko.. |
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-05-30, 08:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Jak AB380 "gryzie" stare pod³o¿e ,to tylko zerwaæ to wszystko Pozdrawiam! |
|
|
|
|
globi
|
Wys³any: 2011-05-30, 11:47
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | Jak AB380 "gryzie" stare pod³o¿e ,to tylko zerwaæ to wszystko Pozdrawiam! |
mo¿e po³o¿ê podk³ad na wszystko ?? |
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-30, 15:46
|
0
|
|
|
Przemo