Zamierzam pomalowaæ ramê od roweru farbami createx'a. Na ramê pójdzie podk³ad bia³y firmy NOVOL. Podstawowy kolor to czarny zastanawiam siê jaki wybraæ per³owy czy transparentny ? Jaka jest ró¿nica miêdzy nimi ?
Na baze pójdzie Pearl Lime z bia³ym (mo¿e byæ akrylowy tamiyi- u¿ywany w modelarstwie ?). Posiadam bardzo du¿o farb modelarskich typu testors, tamiya mog± byæ u¿yte do aerografiki ?
Jako bezbarwny u¿yjê po³yskowy APP ze spreya.
Ka¿dy komentarz bêdzie cenny dla mnie, wiêc proszê o pomoc
hello
Moim zdaniem to niepotrzebnie ladujesz kase w createx-y jak na rame ( ale moja sugestia ) mozesz zapodac normalnymi bazami samochodowymi pryskasz bezbarwnym i kozak efekt malowalem 2 ramy bazami(pustynna burz i na os³once papug taka ) i kozak pigmencik wychodzi po lakierku a mozesz cos pokombinowaæ np w ksyraliku tez fajny efekcik YO
to juz wszystko jedno zreszta jak masz na stanie farby createx-a to laduj ale bazy sa dostepne wszedzie a po lakierze to i tak efekt jest konkretny ... ja osobiscie maluje tylko bazami bo dostepnosc ich jest elegancka i uzywam najwolniejszego rozpuszczalniku do nich i jest laycik ze sprzetem nic sie nie dzieje itp ale wiadomo kazdy ma swoije jakies tam upodobania ze np uzywa tylko i wylacznie wodnych farb lub jakichs tam innych moim zdnaiem smialo mozesz atakowac bazami nie ma roznicy moze w sumie jest bo jak sie ubrudzisz to ciezej zchodzi :P heh YO
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum