Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gregorp
Wys³any: 2011-06-07, 14:32   Pomoc w doborze pistoletu
0
UP DOWN

Koledzy po przeczytaniu niezliczonej ilo¶ci postów, zapoznaniu siê z radami znajomych lakierników zakupi³em dla siebie taki oto kompresor:
http://www.nuair.pl/index.../1290.html#prod
Tak wiem ¿e ma³y ale po prostu nie widzia³em,przynajmniej na razie sensu pakowania siê w co¶ wiêkszego-(bo byæ mo¿e ¿e zabawa a lakiernictwo mi siê nie spodoba i zakoñczy siê na u¿ywania kompresora do pompowania, przedmuchiwania i odkrêcania kó³) a w razie czego pompa jest na tyle wydajna ¿e jak bêdzie taka potrzeba to pod³±cze zewnêtrzny zbiornik do niego.

Ale do rzeczy:
chcia³bym aby¶cie mi polecili dobry ale nie za drogi pistolet.
Chodzi mi o to ¿ebym w razie czego nie p³aka³ ¿e wywali³êm kupê kasy na sprzêt a nie u¿ywam.
Podejrzewam ¿e potrzebujê dwóch pistoletów: do bazy i do klaru. Chyba ¿e macie rozwi±zanie na jeden pistolet.
Na pocz±tek planujê porobiæ zaprawki i lakierowaæ drobne elementy.

Pozdrawiam i z góry dziêkujê za pomoc

kropen16 
Wys³any: 2011-06-07, 14:35   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
o pistoletach bylo. jeszcze przed wczoraj o nich pisalismy. sico bronze rp... najbardziej ''cieszy'' sie slawa z najtanszych i w miare ''dobrych'' gunow na tym forum.

gregorp
Wys³any: 2011-06-07, 14:51   
0
UP DOWN

No tak ale opinie o nim s± ró¿ne.
Czy ja do tego kompresora muszê szukaæ pistoletów RP czy HVLP?
Z tego co czyta³êm to RP ale wole siê upewniæ.

I jeszcze jedno pytanie: jaki do tego przewód czy spirala gumowa o promieniu wew. 8mm wystarczy? Czy miêdzy kompresora a pistolet powinienem jeszcze co¶ wpi±æ (i.e. osuszacz, regulator ci¶nienia)?

kropen16 
Wys³any: 2011-06-07, 18:37   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
nie spirala. jesli juz to gun RP HP i LVLP zaden inny. wiadomo ze w tej cenie nie kupisz rp czy HVLP bo to by sie fabryka nie oplacalo. wez waz o srednicy miniumum 10mm i nie spirala. i jak piszesz odwadniacz z odolejaczem. moze byc taki za sto pare zlotych

PROJEKTER
Wys³any: 2011-06-08, 20:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
RP - to raczej oznaczenie SATA i podrób tych pistoletów. Inne to LVLP ... choæ np. taka Iwata czy Airgunas ... nie produkuj± ani RP, ani HVLP, ani LVLP :tak:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: