Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
marchew6260
Wys³any: 2011-06-08, 05:46   Do jakich czynno¶ci mo¿emy u¿ywaæ w³okniny ¶ciernej?
0
UP DOWN

Witam. Zag³êbiaj±c siê w tajniki lakiernictwa chcia³bym równie¿ dowiedzieæ siê do jakich celów mo¿emy jeszcze u¿ywaæ w³ókninê ¶ciern± oprócz np. nadawania przyczepno¶ci z past± matuj±c± na starym lakierze, nadawania przyczepno¶ci na blachach ocynkowanych, aluminium. Czy mo¿emy np. u¿yæ w³ókniny je¿eli mamy jaki¶ element z wieloma zakamarkami i krawêdziami na którym jest stara pow³oka lakiernicza? Je¶li tak to któr± mo¿emy to robiæ? Czy wy³±cznie papier ¶cierny mo¿emy u¿ywaæ do takich zadañ?

Bo mam do pomalowania drzwi od wewn±trz w paru miejscach dar³em do go³ej blachy i na to epoksyd. Teraz chcê matowaæ i chcia³bym wiedzieæ czy mogê to zrobiæ w³óknin±. W nastêpnej kolejno¶ci dam akrylowy i dopiero baza + bezbarwny. Bojê siê dawaæ od razu bazê poniewa¿ epox jest w kolorze czerwonym a lakier to srebrny metalik.

gugun 
Wys³any: 2011-06-08, 11:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
mozesz,po to wymyslili wluknine zebys nie musial sie w zakamarkach papierem rypac:D
to po co sikasz czerwonym podkladem i sobie dodatkowa robote robisz??

marchew6260
Wys³any: 2011-06-09, 05:17   
0
UP DOWN

Akurat mam taki podk³ad z ostatniego malowanka a tutaj mia³em takich kilka ³atek do go³ej blachy wiêc ju¿ wykorzysta³em ten kolor :) tylko mam jeszcze pytanie któr± w³ókninê koledzy polecali by u¿yæ do matowania przed podk³adem a jak± przed baz±? Czy wystarczy jedna taka sama?

jacenty 741
Wys³any: 2011-06-09, 06:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Bordowa pod podk³ad,szara lub miedziana pod bazê.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: