Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
sony556
Wys³any: 2011-06-11, 15:16   Kompresor 3jw60
0
UP DOWN

Cze¶æ wszystkim.

Mam problem poniewa¿ od niedawna jestem posiadaczem kompresora 3jw60.Chce zamontowaæ w niej wy³±cznik ci¶nieniowy oraz reduktor ci¶nienia tylko ¿e niewiem kompletnie na jakie z³±cza kupiæ te urz±dzenia czy 1/2 czy 3/8 prosi³ bym o pomoc je¿eli kto¶ ju¿ to robi³.

klimeq 
Wys³any: 2011-06-15, 21:53   
0
UP DOWN

Sk±d: Stryków
wy³±cznik to 1/2 je¶li mnie pamiêæ nie myli a reduktor to masz wbudowany orginalnie chyba ze wyprowadzisz z butli nowe wyj¶cie (kawa³ek rurki) albo porze¼bisz w starym, tak jak ja zrobi³em (zdjêcie poni¿ej) tylko nie pope³nij tego b³êdu co ja i zapodaj zaraz za butl± jaki¶ zawór kulowy (przed reduktorem) ;]

Zdjêcie0261.jpg
Plik ¶ci±gniêto 2211 raz(y) 849.75 KB

Simon 
Wys³any: 2011-11-22, 19:16   
0
UP DOWN
in¿

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Zgierz
Nie zak³adam nowego tematu i napiszê w tym.
Czy podczas nabijania i zaraz po wy³±czeniu kompresora z ma³ej dziurki która jest odpowietrzeniem komory korbowodowej powinno lecieæ powietrze??? U mnie tak w³a¶nie jest. Najwiêkszy problem pojawia siê jak sprê¿arka jest gor±co bo wtedy wraz z powietrzem ucieka mg³a olejowa i co 2h muszê dolewaæ oleju. Tak by³o na mojej poprzedniej pompie-teraz kupi³em now±-regenerowan± i objawy takie same ;/ Jak jest zimna to w miarê ok bo oleju nie ubywa a jak gor±ca ci±gle muszê pamiêtaæ o kontroli poziomu oleju. Wykluczam t³oki,cylindry,pier¶cienie i zaworki bo ich wymiana na nowe nic w tej kwestii nie da³a poza tym ¿e du¿o szybciej nabija do tych 6atm-oko³o 4min od 0-6atm(butla 180l). Dzi¶ podejrzewa³em zawór zwrotny lecz po jego rozebraniu wydaje siê byæ ok.Jakie¶ pomys³y?

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-11-22, 20:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Simon napisa³/a:
.Jakie¶ pomys³y?

Cokolwiek nie wykluczysz to pojawiaj±ce siê ci¶nienie w komorze korbowej ¶wiadczy o s³abej szczelno¶ci - t³oki, pier¶cienie, cylindry.
Jesli by³a regenerowana to widocznie kiepsko.

Nic wiêcej nie wymyslisz.

Zawór zwrotny niema nic do tego.
W przypadku jego uszkodzenia cisnienie ze zbiornika ucieka poprzez presostat i cylindry a¿ do opró¿nienia butli.

chudson
Wys³any: 2011-11-22, 22:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Moja te¿ trochê puszcza powietrze t± dziurk± ale oleju nie ubywa - fakt troszke zapocony i brudny jest kompresor dooko³a tej dziurki ale dolewaæ nie muszê- Troszke mo¿e syczeæ wkoñcu pierscienie maj± zamki i 100% szczelne nie s± - silniki spalinowe te¿ potrzebuj± odpowietrzenie skrzyni korbowej z którego zale¿nie od zu¿ycia silnika mniej lub wiêcej spalin leci.
je¿eli ucieka ci ±z tyle oleju ,ze musisz czesto dolewaæ to powiniene¶ mieæ niez³± plamê z chlapania przez t± dziurkê 9 a ona jest malutka) . Natomiast je¶li nie jest tam a¿ tak mokro to moze jednak olej ubywa w inny sposób.

Simon 
Wys³any: 2011-11-22, 22:49   
0
UP DOWN
in¿

Sk±d: Zgierz
Dziêki za odpowiedzi. Lackdoctor pewnie masz racjê bo je¶li nie zawór zwrotny to musi byæ sama sprê¿arka. No nic z tym nie zrobiê i musi byæ jak jest-remontowaæ mi siê nie op³aca.

936
Wys³any: 2012-01-08, 13:29   
0
UP DOWN

Witam ten 3j60 co¶ tam to pora¿ka !!!
2.2 KW 160 l/min. Gro¼na bestia :D ^^ ?
Oto moja konstrukcja z Malucha 500l/min.
http://www.youtube.com/watch?v=jkRzHAnB_MA

marer 
Wys³any: 2012-01-09, 07:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
£adnie 936
Mam te¿ taki kompresor zrobiony z silnika od malucha ale nie znalaz³em butli do niego i le¿y bezu¿yteczny , kupi³em tanio oryginalny ca³y kompresor na pompie B4900.

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-01-09, 13:49   
0
UP DOWN

Sk±d: £ód¼
936 podaj na forum opis jak mo¿na zrobiæ kompresor z silnika od malucha.

marer 
Wys³any: 2012-01-09, 13:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
Proszê bardzo.
Mi³ej lektury :)
http://www.elektroda.pl/r...malucha&start=0

936
Wys³any: 2012-01-10, 08:35   
0
UP DOWN

Za du¿o opisów.
wejd¼ na forum
elektroda.pl spr꿱rka z silnika fiata 126p.
Wiêcejszczegu³owych info

[ Dodano: 2012-05-29, 19:45 ]
w³a¶nie tak...

Zdjêcie559.jpg
Plik ¶ci±gniêto 1414 raz(y) 233.02 KB

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach