Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
krzysiek400244 
Wysłany: 2011-07-12, 08:37   Proba pasowalnosci lakieru? Jakie cisnienie?
0
UP DOWN

Witam. B?d? lakierowa? tylne b?otniki w oplu astrze 94r, chcia?bym ?eby lakier wyszed? jak najbardziej podobny do orygina?u ( jest to niebieski metalik nr 270) mam nast?puj?ce pytania:
-czy pr?bka musi by? pokryta podk?adem czy mo?e by? go?a blacha?
-ile warstw na?o?y? na pr?bk? czy klar te??
-od jakiego ci?nienia zaczyna? pr?b??
-dorabiali mi lakier na wzorze klapki wlewu paliwa, a b?d? lakierowa? b?otnik w?a?nie po stronie wlewu, pytanie czy r?wnie? go lakierowa??
-pr?bk? bede przyr?wnywa? do s?siedniego elementu czyli drzwi tylne, tyle ?e wiadomo drzwi s? pokryte klarem, bra? na to jak?? poprawk?? tzn np. pr?bka mo?e by? lekko ja?niejsza lub ciemniejsza?
-najlepiej niech kto? opisz? jak sam robi tak? pr?b? i czy warto j? robi??

To dopiero 3 auto kt?re b?d? lakierowa? tak?e chcia?bym ?eby wysz?o troch? lepiej ni? ostatnie, lakierowa?em poprzednio golf 3 r?wnie? niebieski metalik i niestety wyszed? mi du?o ciemniejszy..

obcy_69
Wysłany: 2011-07-14, 21:10   
0
UP DOWN

Prysnij sobie ta blaszke na probke, razem z elementami ktore bedziesz podkladowal..
Nie zapomnij o odpowiedniej szarosci podkladu ( VS )...pod dany kolor..
Nastepnie probke lakieruj taka sama technika, jaka bedziesz lakierowal elementy..(cisnienie, odleglosci, ilosc warstw, itd.)..nastepnie prysnij lakierem bezbarwnym..

krzysiek400244 napisał/a:
dorabiali mi lakier na wzorze klapki wlewu paliwa,

Osobiscie uwazalbym z doborem lakieru do klapki wlewu paliw - w niektorych autach sa z tworzywa i maja zupelnie inny odcien.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu