Autor |
Wiadomo¶æ |
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-08, 11:04 app
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
witam mam pytanie odnosnie produktow firmy app bo w srode ma byc u mnie przedsrtwiciel nawiazac jakas tam wspolprace...moze ktos z was robi cos na ich produktach??jak z cena??jakoscia itp??? slyszalem ze lakier maja dosc dobry...ale nie mam pojecia,ja poki co uzywam czasem tylko szmatek antystatycznych wiec prosil bym o jakiekolwiek opinie na temat ich produktow bo mam zamiar brac u nich wszystko z dowozem na miejsce:) |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-08-09, 16:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
ja biorê du¿o rzeczy od nich, ta¶my, lakier 3060, papiery do oklejania, folie, czy¶ciwa, g±bka ne felce, g±bki polerskie, zmywacz silikonu, papiery wodne, nitro.... i ró¿ne takie.
Nie polecam w³óknin bo maj± jakie¶ dziwnie ostre i siê jako¶ zapychaj±. Jest sporo rzeczy wiêc pytaj konkretnie o produkt to pomogê w miare mo¿liwo¶ci |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-10, 08:29
|
0
|
|
|
|
mysle ze tym co napisales juz duzo pomogles bo ja poprostu chce od nich brac wszystko.co jakies 2 tygodnie jakies wieksze zakupy za ok 1000-2000 i tylko jezdzic po farby i lakiery do mieszalni...glownie chodzilo mi o lakier bo to akrat najwazniejsza sprawa wg mnie..no a nie chcial bym sie wkopac ze sterta niskiej jakosci materialow wiec wolalem sie upewnic ..i jeszcze 1 pytanie,jakiej jakosci maja masy natryskowe??bo czesto robie bagazniczki itp a to tez dosc wazna sprawa zeby gumeczki slicznie wygladaly |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-08-10, 20:41
|
0
|
|
|
|
jedynie biorê od nich masê na pêdzel, o innych siê nie wypowiadam bo nie testowa³em. |
|
|
Falconx
|
Wys³any: 2011-08-14, 18:00
|
0
|
|
|
|
Ja biorê od ich rozcieñczalnik uniwersalny - miesza siê bez problemu z materia³ami RM i GoldCar jak równie¿ QRS |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-15, 12:19
|
0
|
|
|
|
tak wiec jutro zmawiam wiekszy material:)dostalem nawet 20% rabatu na wszystko |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-19, 19:35
|
0
|
|
|
|
kalbi, uzywales moze jakis innych lakierow niz 3060 ?? chodzi mi glownie o gestosc bo 3060 wydaje mi byc sie strasznie zadki...pomalowalem 2 el na 1.5 warstwy i szalu zbytniego nie ma...fakt ze latwy w aplikacji blyszczy sie ladnie,no ale zeby osiagnac morke jaka bym chcial musial bym dac chyba z 3 warstwy... |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-08-19, 19:54
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | kalbi, uzywales moze jakis innych lakierow niz 3060 ?? chodzi mi glownie o gestosc bo 3060 wydaje mi byc sie strasznie zadki...pomalowalem 2 el na 1.5 warstwy i szalu zbytniego nie ma...fakt ze latwy w aplikacji blyszczy sie ladnie,no ale zeby osiagnac morke jaka bym chcial musial bym dac chyba z 3 warstwy... | bo niestety to jest ciêzki lakier w aplikacji, morka drobniutka to oko³o 5% rozp. i 2 warstwy z czego pierwsza bardzo cieniutka, a morka grubsza to 1,5 warstwy - zapy³ka i wylewka. W polerowaniu te¿ nie jest kolorowy ten lakier ale u mnie polerujemy bardzo ma³o wiêc to mu wybaczam Ogólnie to jest lakier do cienkiego nanoszenia jak mi to wyt³umaczy³ technik, je¶li chcesz inny to Spezial klark APP on ju¿ jest gêsty i mo¿na go rozcieñczaæ oko³o 10% |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-20, 11:09
|
0
|
|
|
|
no to wyjasniles mi wszystko...obawialem sie ze wszystkie ich lakiery sa takie zadkie....wiec zostane przy nim jesli chodzi o drobna morke jak w niektorych autach ale dodatkowo dokupie ten 2gi na probe..moze ten mi bardziej przypasuje jesli chodzi o gestosc...bo nie lubie latac nad samochodem niewiadomo ile tylko 1,5warstwy i do domu..i niech sie grzeje do rana:)dzisiaj jeszcze wieczorem wchodzi astra to sobie ja oblece tak jak napisales i zobaczymy co z tego wyjdzie,bo rozumiem ze ten uniwersalny rozpuch sie nada od nich?? |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-08-27, 15:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
gugun napisa³/a: | no to wyjasniles mi wszystko...obawialem sie ze wszystkie ich lakiery sa takie zadkie....wiec zostane przy nim jesli chodzi o drobna morke jak w niektorych autach ale dodatkowo dokupie ten 2gi na probe..moze ten mi bardziej przypasuje jesli chodzi o gestosc...bo nie lubie latac nad samochodem niewiadomo ile tylko 1,5warstwy i do domu..i niech sie grzeje do rana:)dzisiaj jeszcze wieczorem wchodzi astra to sobie ja oblece tak jak napisales i zobaczymy co z tego wyjdzie,bo rozumiem ze ten uniwersalny rozpuch sie nada od nich?? |
Pytanie czy Kolega próbowa³ lakier HS Acryl Klarlack Spezial S bo w przysz³ym tygodniu ma do mnie przyjechaæ przedstawiciel APP i zachwala³ ten lakier . Jakie¶ wnioski porównania do innych lakierów . |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-27, 15:23
|
0
|
|
|
|
Homer S. napisa³/a: | Pytanie czy Kolega próbowa³ lakier HS Acryl Klarlack Spezial S bo w przysz³ym tygodniu ma do mnie przyjechaæ przedstawiciel APP i zachwala³ ten lakier . Jakie¶ wnioski porównania do innych lakierów . | probowalem specjala i 3060 i 3060 mimo ze drozszy to nie podeszedl mi wogole,specjal ciut gesciejszy mniej plynacy,obleci,ale sa lepsze....ja osobiscie z tego co wyprobowalem to moge polecic szpachlowke ulta za przeszlo 30zl,ta za 25 tez nie najgorsza,podklad ten po 25 taki se,jak te inne multi fullery i inne,ten za ponad 30zl super...rozpuch do cieniowania w areozolu ok za 30zl tylko.masy gumy i inne tez fajne i w miare przystepnych cenach..a co do lakieru wez na probe,najgorszy nie jest,dosc ladnie wyglada z tym ze mi akurat nie przypasil,rozcienczalnik tez nie drogi a ladnie sie miesza |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-08-27, 15:46
|
0
|
|
|
|
Co¶ tam wezmê na próbê ale zale¿y mi na lakierze nie koniecznie APP musi byæ 1,5 - 2 warstwy. Szybko schn±cy i po na³o¿eniu g³adki . Nadaj±cy siê do polerowania dnia nastêpnego. Cena w granicach +- 80z³. Mam wymagania ale oddaje auta które maj± wygl±daæ na nie naprawiane z oryginalnym 10-cio letnim lakierem |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-29, 05:33
|
0
|
|
|
|
kup sobie mipe c50 z szybkim utw. ja na tym jade od roku i jestem bardzo zadowolony,wejdz w fotorelacje tam sa fotki aut malowanych tym lakierem w moim wykonaniu:) tez maluje auta "nie bite"swierzynki i inne ktore potem trafiaja do komisow jako swierzo co sprowadzone:) |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-08-29, 13:54
|
0
|
|
|
|
Ta Mipa to jaki¶ MS i pewnie trzeba go waliæ na 3 warstwy ?. |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-29, 14:05
|
0
|
|
|
|
wrecz przeciwnie,gesty jak diabli,duzo gesciejszy od hs/ow z app.smialo mozna na 1,5warstwy jechac |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-08-29, 15:48
|
0
|
|
|
|
Z innej beczki odno¶nie produktów APP chodzi mi o pastê polersk± tak± po papierze P2000 . Za parê dni ma wpa¶æ do mnie przedstawiciel i mam mu daæ znaæ co ma mi przywie¶æ . Nie chcê braæ past gruboziarnistych bo z do¶wiadczenia wiem ¿e one raczej matuj± ni¿ wyci±gaj± po³ysk . My¶la³em nad past± 1STEP .ciê¿ko z katalogu co¶ wywnioskowaæ bo nie ma przy pastach odniesienia do gradacji papieru do jakich mo¿e zostaæ u¿yta. |
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-30, 09:29
|
0
|
|
|
|
z pastami to u nich ciezko jesli chodzi o p2000 to tylko gruboziarnista p1.ja mam p03 p06 p10 z tm ze ja zaczynam polerke po p4000 wiec srednioziarnista 03 na zoltej gabce spisuje sie doskonale,poprawiam 06 i jest ok.sporadycznie uzywam 10ki....wez sobie tez 03 i 06 w malych opakowaniach jak ci p03 nie bedzie szlo to jedynke zawsze mozna dokupic..ale ogolnie pasty tanie i fajne bo nie brudza listew,ladnie pachna itp |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-31, 17:25
|
0
|
|
|
|
orientuje sie ktos czy podklad wypelniajacy <ten drozszy> mozna zabarwic do 10% akrylem??bo wyczytalem na pewnej str. ze tak..?? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-09-01, 06:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Wiêkszo¶æ podk³adów akrylowych (dro¿szych ,firmowych z tzw. "górnej pó³ki") ma mo¿liwo¶æ "dobarwiania" do max. 10-15% objêto¶ci samego podk³adu Najpewniej sprawdziæ w karcie technicznej danego podk³adu Chocia¿ ja osobi¶cie przy kolorach s³abo kryj±cych stosuje tzw. "unibazy" np. DeBeer lub system kolorowych podk³adów (ponad 150 kolorów w systemie np. firmy Lechler) Pozdrawiam! |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-01, 09:16
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | system kolorowych podk³adów (ponad 150 kolorów w systemie np. firmy Lechler) Pozdrawiam! | z tym ze moj system kolorow opiera sie na 4 kolorach ok z tym ze wtedy zakladajac ze dodam 10% akrylu to utwardzacz leje wzgledem calej mieszanki 1/5 czy tez rozrabiam najpierw podklad z utw. i do tego do 10%??? bo mi sie bardziej logiczna wydaje 1sza opcja z tym ze zakladajac ze kupie sobie 1 podklad to mi utw. do niego zbraknie pytam czysto teoretycznie bo ja ukurat nie kupuje po 1 podkladzie ale sa tacy co kupuja... |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-09-01, 10:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Tak jak my¶lisz i napisa³e¶ tj. pierwsze rozwi±zanie utwardzacz dodajemy zawsze na ju¿ "gotow± kolorystycznie mieszanke" podk³adu z akrylem Przyznam siê ¿e czêsto spotka³em siê z dodawaniem baz rozcieñczalnikowych celem "zabarwienia" podk³adu Pozdrawiam! |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-01, 15:31
|
0
|
|
|
|
fajna sprawa,wlasnie domieszalem sobie czarny podklad z odrobina niebieskiego,wyszlo prawie jak kolor na aucie:)jutro zamawiam karton tego podkladu bo dosc ze calkiem przyjemnie sie nim lakieruje to jeszcze mozna sobie go dobarwic:) |
|
|
|