Autor |
Wiadomo¶æ |
|
CopyManpl
|
Wys³any: 2011-08-22, 22:36 Kolor super biel
|
0
|
|
|
|
Witam,
jak w tytule chcê uzyskaæ ¶nie¿no bia³y kolor lakieru. W mieszalni zaproponowali mi czysty bia³y pigment bez ¿adnych domieszek, ale chcia³bym siê poradziæ, czy rzeczywi¶cie da to najlepszy efekt, je¶li chodzi o "moc" bieli. Lakier to poliuretan.
Wiem, ¿e z lakierami to bywa ró¿nie, dlatego proszê o poradê, czy najbielsz± biel, je¶li chodzi o wra¿enie wizualne, da czysty bia³y pigment, czy mo¿e z jak±¶ domieszk±? |
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2011-08-22, 23:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
Z wybielaczem optycznym, to jest niebieskim pigmentem. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-23, 10:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
CopyManpl napisa³/a: | ak w tytule chcê uzyskaæ ¶nie¿no bia³y kolor lakieru | kup sniezke Miki napisa³/a: | Z wybielaczem optycznym, to jest niebieskim pigmentem. | dziwne ze kolorysci tego nie wiedzieli:) |
|
|
|
|
CopyManpl
|
Wys³any: 2011-08-23, 19:53
|
0
|
|
|
|
Miki napisa³/a: | Z wybielaczem optycznym, to jest niebieskim pigmentem. |
Dziêki za poradê, w³a¶nie dzi¶ mi to te¿ przysz³o do g³owy, bo niebieski to zimny kolor, a ¶nie¿na biel w³a¶nie ma byæ zimna No i oczywi¶cie ten proszek do wybielania firanek okiennych jest niebieski
gugun napisa³/a: | Miki napisa³/a: | Z wybielaczem optycznym, to jest niebieskim pigmentem. | dziwne ze kolorysci tego nie wiedzieli:) |
Racja to dziwne, ale by³ mocno zajêty i mo¿e nie chcia³o mu siê zastanawiaæ. W czwartek odbieram lakier na inne auto to pogadam
Z drugiej strony ile tego dodawaæ? W gramach na litr lakieru? Pytam na wypadek, gdyby nie wiedzieli dok³adnie, a po co robiæ niepotrzebne eksperymenty, kiedy efekt mo¿e byæ i tak nieodpowiedni. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-08-24, 06:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
juz oni beda wiedzieli... |
|
|
|
|
popx
|
Wys³any: 2011-10-07, 16:50
|
0
|
|
|
|
ja oprocz niebieskiego dolalbym jasnego czerwonego optycznego :P wtedy robi sie czystszy niz z samym niebieskim |
|
|
|