Szukaj FAQ Album



Otwarty przez: Tech 2008-07-17, 11:04
Autor Wiadomość
grzechu13
Wysłany: 2007-09-26, 15:17   problem z wężem i końcowkami
0
UP DOWN

Posty: 9
witam, zakupiłem kompresor i wąż za standardowymi końcówkami (taki spiralny jakby to miało znaczenie) no i do mojego aerografu to nie pasuje ovczywiście:/ moj ma końcówke na wąż 6mm. no i co teraz zrobić? kasy na nastepny wąż już nie mam a pomalowałbym już sobie...czy na aerograf sa specjalne koncówki do weża czy go poprostu naciągamy? bo nie wiem, ja mam taki aerograf:

niech ktoś pomoże:/ pozdro
 

Elizium 
Wysłany: 2007-09-27, 09:51   
0
UP DOWN


Posty: 6
Skąd: Kraków
Możesz zrobic takie kroki jak : przeszukac forum , gdzieś już ktoś miał podobny i zostało ładnie przez forumowiczów opisane jak z niego wybrnąć , nie napisałeś jakiej średnicy jest wąż , to że jest czarny to akurat mało znaczaca informacja ale tak , przelotki są jak też możesz na siłę naciągnąć węża na końcówkę i dodatkowo ścisnąć metalową opaską , nawet i plastikowa może wystarczyć byle było szczelne .
Może jak masz możliwośc to zabierz aero ze sobą do jakiegoś sklepu z takimi rzeczami i niech Ci wszystko pięknie dopasują .
Mała uwaga jeszcze warto zakupic tasiemkę chyba teflonowa się nazywa do uszczelniania gwintu , czasem jest tak że zmyka właśnie tą drogą powietrze . Mnie osobiście bardzo denerwowało gdy słyszałem nieszczelności ...
 
 

grzechu13
Wysłany: 2007-09-27, 15:12   
0
UP DOWN

Posty: 9
wielkie dzieki, zastanowiłem sie nad ty ttroche i chyba wiem co zrobie. oby działało
pozdr
 

Neonis 
Wysłany: 2009-10-18, 13:32   
0
UP DOWN
aerografit.pl


Posty: 185
Skąd: Oświęcim
Witam,
Mam pytanie dotyczące podłączenia aerografu do (ręcznie robionego z agregatu) kompresora: Jakie połączenie preferujecie? Znalazłem na allegro tego typu zestaw:
http://www.allegro.pl/ite...f_areograf.html
Czy jest tańsza możliwość takiego połączenia? Dodam, że wyjściem powietrza z mojego kompresora może być:
a) Złączka prosta na wąż
b) Szybkozłączka (wejście żeńskie) na wtyk uniwersalny do kompresora (czyli druga końcówka tego co w podanej wyżej aukcji)...

Bardzo potrzebna mi pomoc...
_________________
Malowanie aerografem na kaskach motocyklach samochodach i ścianach - Aerografit Studio
 

LoboLoco 
Wysłany: 2009-10-19, 12:15   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Ciężko jest dostać przejściówki na 1/8", ale zastanów się jakie inne masz albo będziesz miał aerografy, bo np. H&S oferuje (ja też np. paasche) przejściówki do podłączenia przewodu powietrznego innej marki... ogólnie wniosek taki... jeżeli będziesz miał np. aerograf H&S, to kup sobie przewód H&S i przejściówke do podłączenia kompresora i do podłączenia twojego aerografu... nie jestem pewien czy jest to na 100% wykonalne, nie mam też czasu sprawdzić... ale jest to bardzo możliwe rozwiązanie...
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

lak 
Wysłany: 2010-01-22, 22:31   
0
UP DOWN

Posty: 223
witam mam pytanie jaki wąż do areo pleciony czy plastikowy, ten plastyk. chyba troche puchnie iw areo na pocz. rzuca wiekrzym cis.
 

manieks 
Wysłany: 2010-01-23, 15:02   
0
UP DOWN


Pomógł: 1 raz
Posty: 112
Skąd: Gdynia
"plastik minimalnie puchnie przy większym ciśnieniu ale spokojnie daje radę nawet przy 5 barach (przynajmniej u mnie :)

+ dla plastikowego - "nieznośna lekkość ... ;) bytu
- - trzeba uważać na "ostre krawędzie np. podczas prac u klienta gdzie nie wszystkie elementy są wykończone na gładko - przytarty potrafi strzelić

+ dla plecionki - większa odporność na zmęczenie materiału
- -nieco cięższy od "plastiku
_________________
- ALS IXN XAN -
www.airbrushlab.pl | www.maniex.pl | www.muraliki.pl
 
 

lak 
Wysłany: 2010-01-26, 20:53   
0
UP DOWN

Posty: 223
wkurzające jest to że ustawiając na reduktorze potrzebne ciśnienie , węzyk puchnie co zatym idzie przy naciśnięciu spustu areo.zawsze dmuchnie więkrzym niż ustawione.przy ciąglym malowaniu jest ok.przy detalach,trochę iryt...e.jak można temu zaradzić...dzięki za pomoc...
 

LoboLoco 
Wysłany: 2010-01-27, 07:49   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Najpierw puszczasz powietrze , potem farbę, i dmuchnięcie ci nie przeszkodzi...
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

lak 
Wysłany: 2010-01-28, 01:27   
0
UP DOWN

Posty: 223
czy uwsztkich tak się dzieje,może umnie jest to jakis ewenement :shock:
 

LoboLoco 
Wysłany: 2010-01-28, 08:19   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Jaki masz kompresor?
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - anime