Wys³any: 2011-10-15, 10:38 Lakier bezbarwny jaki u¿yæ ?
0
Pomóg³: 1 raz Posty: 285 Sk±d: Podkarpacie
Witam serdecznie.
Mam do pomalowania w toyocie yaris przedni zderzak maskê i wycieniowaæ b³otniki.
Bazê zakupi³em z duponta i chcia³bym równie¿ bezbarwny z tej firmy a mianowicie 3750S.
Nie wiem jaki do niego braæ utwardzacz , Xk203 czy IK205.
W gara¿u nie mam nie wiadomo jak ciep³o , mo¿e przy dobrych uk³adach 15 stopni osi±gnê.
Pistolety jakie posiadam do sata 3000 RP i air gunsa AZ3 HTE2
Proszê o radê jaki utwardzacz zastosowaæ , ile rozcieñczalnika dodaæ i ile ten lakier schnie.
A mo¿e tak zapytam , jaki lakier jest najlepszy na gara¿owe warunki ?
Z góry dziêkujê za odpowied¼.
Marek
Do tego lakieru na tak± temperature to tylko tzw. "szybki" XK 203 i do tego dodaæ rozcieñczalnik dedykowany do tego lakieru XB 387 Na objêto¶æ to jest 0,4. Jest to "wolny" rozcieñczalnik ale do 10% nic ci nie zaszkodzi a spowoduje "wch³oniêcie" tzw. odkurzu jest on zalecany do lakierowania elementów jak i "ca³o¶ciowego". Ja lakier zawsze przygotowuje sprawdzaj±c jego lepko¶æ (zalecan±) do natrysku Dla 3750S jest to (Kubek Forda) 20-23 sekundy w 20 st. C. Pozdrawiam!
ps. Je¶li masz Sate Jet 3000 RP to spokojnie sobie dasz rade z po³o¿eniem tego lakieru
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum