|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
elvis18
|
Wys³any: 2011-10-30, 15:28 Konserwacja podwozia ibizy mk1
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na forum.
Posiadam ibizê pierwszej generacji z systemem porsche z 1991 roku. Chcê zakonserwowaæ auto na zimê i mam dylemat który ¶rodek do konserwacji mam wybraæ.
Chcê zakonserwowaæ ca³e podwozie, nadkola, b³otniki od wewn±trz, belkê przedni± i progi. Ca³a stara konserwacja zostanie zdarta do go³ej blachy poprzez piaskowanie lub tarcz± ¶ciern± na szlifierce. Na go³± blachê zostanie po³o¿ony podk³ad reaktywny, podk³ad akrylowy i konserwacja tylko nie wiem na co siê zdecydowaæ. Auto robiê dla siebie wiêc musi byæ zrobione porz±dnie. Tam gdzie zaczê³a szaleæ rdza zostanie to zdarte do go³ej blachy i na to brunox epoxy przed po³o¿eniem podk³adu i konserwacji.
Profile zamkniête zostan± zabezpieczone preparatem TEROTEX HV 400.
Preparaty do konserwacji podwozia
TEROTEX RECORD 2000 HS
TRWALE ELASTYCZNA POW£OKA NIE ZAWIERAJ¡CA ZWI¡ZKÓW BITUMICZNYCH STOSOWANA DO OCHRONY ANTYKOROZYJNEJ PODWOZI.
TEROTEX SUPER 3000
ELASTYCZNA POW£OKA,KTÓRA ZABEZPIECZA PODWOZIE PRZED UDERZENIAMI KAMIENI
NOXUDOL 900
Elastyczny ¶rodek antykorozyjny o du¿ej gêsto¶ci, przeznaczony do pokrywania podwozia pojazdu oraz wnêk b³otników. Dobra przyczepno¶æ oraz zdolno¶æ zabezpieczenia przed wod± i wilgoci±. Efektywne zabezpieczenie przed rozsypywan± na drogach sol±. Posiada inhibitory korozji.
NOXUDOL UM 1600
Jest elastyczn± gumowo-bitumiczn± pow³ok± w postaci pasty antykorozyjnej. UM 1600 przeznaczony do stosowania przede wszystkim na blachy podwozi samochodowych i zakola. Zapobiega powstawaniu korozji, daj±c doskona³e zabezpieczenie przed obtarciami i uszkodzeniami, a równocze¶nie gwarantuje efekt wyciszenia wnêtrza. Mocno przywiera do blachy, nie pêka. Wyd³u¿ona trwa³o¶æ.
Valvoline Tectyl Bodysafe
£±cz±c siê z metalem chroni przed agresywnym oddzia³ywaniem wilgoci i zwi±zków soli. Tectyl Bodysafe zosta³ specjalnie opracowany jako bardzo skuteczna bariera przeciw szkodliwemu dzia³aniu korozji, uderzeñ kamieni i otaræ.
Proszê o jakie¶ opinie
Pozdrawiam |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|