Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
piotres
Wys³any: 2011-11-28, 10:59   Zabezpieczanie podwozia - czym po bitexie ?
0
UP DOWN

Witajcie

Kupi³em sobie samochód - malucha ;) - chce w nim zakonserwowac podloge od spodu + wneki kó³.

Problem jest taki ze poprzedni wlasciciel juz czyms konserwowal podloge ok 3 lata temu i prawdopodobne byla to jakas masa bitumiczna, a'la bitex. Niestety wlasciciel nie pamieta co to by³o. Fabrycznie ten maluch tez by³ chyba bitexem zrobiony (1989r).

I teraz pytanie = ja najchetniej zrobilbym ta podloge jakims barankiem - uzywalem np. tego srodka : http://allegro.pl/boll-oc...1958914178.html i bardzo mi sie podobal bo dawal w miare gladka powloke, byl bardzo "drobny" jak na baranka.

No i czy to mi sie nie "pogryzie" z poprzednia konserwacja bitumiczna ? Rzecz jasna przed konserwacja umyje cala podloge srodkiem myjacym + karcher goraca woda no i oczyszcze miejsca zardzewiale + podklad reaktywny na te miejsca.

A jesli wg was bedzie problem, to pewnie jestem zmuszony do uzycia jakiejs konserwacji bitumicznej - ktora wobec tego jest najlepsza ?

dzieki za pomoc :)
Piotrek

gugun 
Wys³any: 2011-11-28, 12:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
jak juz to http://allegro.pl/4-sztuk...1943421301.html baranek sie nie nada na stara konserwacje

piotres
Wys³any: 2011-11-28, 13:51   
0
UP DOWN

Nie jestem zbyt mocno przywiazany do marki boll wiec moze byc cos innego.

Ale akurat ten boll co wkleilem z barankow wydal mi sie lepszy od np. novola gravit 600.

gugun 
Wys³any: 2011-11-28, 14:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
to co wkleilem jest srodkiem typowym do konserwacji ktorego osobiscie tez uzywam...baranka zadnego nie polecam na stara konserwacje bo popeka albo co gorsze odpadnie :D

diablo74 
Wys³any: 2011-11-28, 14:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
gugun napisa³/a:
to co wkleilem jest srodkiem typowym do konserwacji ktorego osobiscie tez uzywam...baranka zadnego nie polecam na stara konserwacje bo popeka albo co gorsze odpadnie :D

dobrze pisze boll ci w zupe³no¶ci wystarczy :)

piotres
Wys³any: 2011-11-28, 14:41   
0
UP DOWN

Ok skoro tak piszecie to pewnie skusze sie na bolla :)

a sika 6055 nie bylaby lepsza ? :roll:

piotres
Wys³any: 2011-12-03, 23:21   
0
UP DOWN

A powiedzcie mi czy na swiezo nalozony baranek, po 100% jego wyschnieciu moge nalozyc konserwacje bitumiczna ? (tylko zeby ujednolicic kolor spodu, bo miejscami chce dac baranka).

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: