Szukaj FAQ Album



Autor Wiadomość
bsart 
Wysłany: 2011-12-28, 00:05   Moje wypociny:)
0
UP DOWN

Posty: 23
Skąd: Gliwice
Witam. Jestem nowym użytkownikiem na forum (proszę o wyrozumiałość) :) a to moje prace.

kubus1.jpg
Plik ściągnięto 71 raz(y) 129,88 KB

Zdjęcie0167.jpg
Plik ściągnięto 61 raz(y) 99,14 KB

nbnmbnmnbnm.jpg
Plik ściągnięto 119 raz(y) 145,83 KB

maska2.jpg
Plik ściągnięto 98 raz(y) 87,37 KB

_________________
www.bsart.com.pl
 

bsart 
Wysłany: 2012-10-12, 18:03   
0
UP DOWN

Posty: 23
Skąd: Gliwice
nowy kask:) macik

kask11.jpg
Plik ściągnięto 61 raz(y) 1,29 MB

_________________
www.bsart.com.pl
 

Dumel19
Wysłany: 2012-10-18, 14:24   
0
UP DOWN

Pomógł: 5 razy
Posty: 397
Skąd: LKR
witam mistrzu, dużo szablonów używasz czy starasz sie wszystko od ręki lecieć ?? :) ładnie Ci to wychodzi :)
 
 

bsart 
Wysłany: 2013-01-15, 19:10   
0
UP DOWN

Posty: 23
Skąd: Gliwice
90% z ręki. Staram się nie używać szablonów w ogóle. Wyjątkiem są tylko prace gdzie szablon musi być i ma to być widoczne.
_________________
www.bsart.com.pl
 

YAMAHER
Wysłany: 2013-01-16, 00:24   
0
UP DOWN


Pomógł: 7 razy
Posty: 1975
TO co jak ktos nie potrafi malowac obrazków tak jak np ja :D to dałby rade pedzlowac to na szablonach :D ???
 

zyb 
Wysłany: 2013-01-16, 16:34   
0
UP DOWN

Posty: 20
Skąd: Elbląg
:spoko: z powodzeniem można malować przy pomocy szablonu.
Oczywiście od razu nie będzie się śmigało, ale umiejętnie zrobiony szablon to połowa sukcesu- łatwiej złapać chociażby proporcje. :tak:
 

bsart 
Wysłany: 2013-01-17, 17:29   
0
UP DOWN

Posty: 23
Skąd: Gliwice
Jasne, że można;) Myślę, że to naturalna kolej rzeczy. Zaczynasz od szablonów starasz się coś z wolnej ręki wycieniować itp itd. Aż stwierdzasz, że teraz będziesz robić z ręki wszystko od początku do końca:)
_________________
www.bsart.com.pl
 

YAMAHER
Wysłany: 2013-01-17, 17:57   
0
UP DOWN


Pomógł: 7 razy
Posty: 1975
Ja to potrzebowałbym tylko wymalowac z szabloniku jakies napisy czy tez jakies logo :)

ale dla SIebie bym cos przymodził :) na reklame.

1 . TO na takie proste malowidła jaki sprzet potrzebny :) ?
2. A te szablony to zamawaicie w firmach ktore drukuja na foliach ploterowych ?
 

juny 
Wysłany: 2013-01-17, 21:16   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2380
Skąd: Ostrów WLKP
2. Haha Yamaher skalpel w łape i ogień :D
_________________

 

YAMAHER
Wysłany: 2013-01-17, 23:44   
0
UP DOWN


Pomógł: 7 razy
Posty: 1975
co do skalpelka to jestem niczym chirurg :D
 

zyb 
Wysłany: 2013-01-18, 18:53   
0
UP DOWN

Posty: 20
Skąd: Elbląg
W każdej szanującej się firmie poligraficznej mają ploter, można poprosić o wycięcie interesującego nas motywu i tyle. Z ręki dobrze wyjdzie jedynie graffiti. Sama czcionka to tylko ploter- masz pewność, że litery będą idealne :tak:
 

bsart 
Wysłany: 2013-01-18, 22:01   
0
UP DOWN

Posty: 23
Skąd: Gliwice
No skalpel w łapę to jeśli linie nie muszą być idealnie równe. Jeśli masz do wycięcia np koło albo napis to już jest problem. Stwórz napis lub jakiś wzór w programie typu illustrator lub corel i zanieś go do agencji poligraficznej:) Ja mam tą przyjemność posiadania plotera dlatego szablony robię sobie sam.
_________________
www.bsart.com.pl
 

juny 
Wysłany: 2013-01-18, 22:48   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2380
Skąd: Ostrów WLKP
Haha Yamaher chyba rzeźnik ^^
_________________

 

YAMAHER
Wysłany: 2013-01-18, 23:45   
0
UP DOWN


Pomógł: 7 razy
Posty: 1975
jak to GURAL spiewa ---->

Wierz mi , jestem menedżerem rzeźni ...... :D DGE -- "trochę czasu"

Ojj Juny juny Ty szajbusie hahaha :D



Panowie a pokazalibyście mi na fotkach jak po kolei robicie napisy czy cos :) z ych szabloników ;) ??

Taki mały znaczek moze i bym zrobił hehe :D Byscie byli dumni ze mnie heehhee :D
 

juny 
Wysłany: 2013-01-19, 12:29   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2380
Skąd: Ostrów WLKP
Ja kiedyś wycinałem logo vw i taka fajna czaszke to mi ładnie wyszło.
_________________

 

violek79
Wysłany: 2013-02-25, 09:09   
0
UP DOWN

Posty: 7
bsart napisał/a:
nowy kask:) macik


a jakich lakierów używasz do malowania??
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-02-26, 23:16   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
Kolego Dalbys rade namalowac cos takiego http://www.google.pl/imgr...19&tx=119&ty=62



albo na masce tak jakby maska byla przezroczysta i zeby było widac silnik tak jakby.. i jaka cena takieij uslugi :D
 

Andy 66 
Wysłany: 2013-02-27, 19:39   
0
UP DOWN

Posty: 177
Skąd: Bydgoszcz
rogal-master1 napisał/a:
Kolego Dalbys rade namalowac cos takiego http://www.google.pl/imgr...19&tx=119&ty=62



albo na masce tak jakby maska byla przezroczysta i zeby było widac silnik tak jakby.. i jaka cena takieij uslugi :D


Taka maska to na moje około 800 zł z lakiernikiem... cały silnik z osprzętem :!: :?: :?: :?:
to jakieś 1500 w górę - zależy od detali.....
_________________
https://www.facebook.com/andyartbydgoszcz
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-02-27, 20:30   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
Aha ale jesteś w stanie coś takiego zrobic ładnie ? :D Np ze zdjecia silnika?
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group