Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Kosto12
Wys³any: 2012-01-03, 22:08   Jaki pistolet wybraæ na pocz±tek?
0
UP DOWN

Witam, od pewnego czasu specjalizuje siê bardziej hobbistycznie i z przyuczenia w malowaniu jedno¶ladów i robieniu ich customów, zawsze sam je przygotowywa³em do malowania a pó¼niej malowa³ je lakiernik (ja sam kupowa³em materia³y itp). Lecz teraz postanowi³em sam zacz±æ malowaæ i tu pytanie, jaki pistolet na pocz±tek? Kompresora nie mam ale bêdê po¿ycza³ od znajomego, nie wiem jaki ma ale do¶c du¿y wiêc wystarczy wiêc potrzebny mi ju¿ chyba tylko pistolet. Polecicie jaki¶ z allegro? I czy mogê go pó¼niej czy¶cic Nitrem? Na pocz±tku bêde siê uczy³ pryskaæ wod±, pózniej ju¿ lakierem ;) Z góry dziêkuje za pomoc ;)

Co my¶³icie o tym? http://allegro.pl/sico-pi...2010940783.html

Miki
Wys³any: 2012-01-03, 22:16   Re: Jaki pistolet wybraæ na pocz±tek?
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Kosto12 napisa³/a:
Co my¶³icie o tym? http://allegro.pl/sico-pi...2010940783.html

Jest SUPER HIPER ODLOTOWY, lepszego nie znajdziesz.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-03, 22:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Kosto12 napisa³/a:
Na pocz±tku bêde siê uczy³ pryskaæ wod±,

Eee, no to musi byæ specjalny do farbek wodnych... tzw plakatówek :spoko:

Nitrem nie myje sie pistoletów po wodzie,, lub po powodzi...
Woda, panie, wod±.. :spoko:

To s± rady spod lady... wiêc nie denerwuj sie czasem.
Pistolet jak pistolet... kszta³tem przypomina aparat natryskowy.
Wiêc mo¿e siê da????

senior
Wys³any: 2012-01-03, 22:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 8 razy
Kosto12 napisa³/a:
Na pocz±tku bêde siê uczy³ pryskaæ wod±
Do wody na pocz±tek mo¿e takie co¶?: http://www.allegromat.pl/aukcja95231
:D :D :D
Kosto12 napisa³/a:
pózniej ju¿ lakierem
Ale jak ju¿ lakierem i tylko do nauki i bez w³asnego kompresora to rzeczywi¶cie co¶ taniego "na sztukê" bo nie wiadomo czy w ogóle bêdziesz chcia³ to kontynuowaæ.
Niby mo¿e byæ co¶ takiego czy w sumie cokolwiek i z dysz± 1,3 i napisem mo¿e HP {a nó¿ taki na prawdê bêdzie}
Je¶li Ci siê spodoba to wtedy wiêcej poczytasz i zobaczysz przed jakimi zakupami konkretniejszymi stoisz i podejmiesz dalsze decyzje.
Nitrem mo¿na myæ.

Nokia 
Wys³any: 2012-01-03, 22:27   
0
UP DOWN
:)

Sk±d: Silesia City Center
senior, ha, na poczatek idealny :spoko:

Kosto12
Wys³any: 2012-01-03, 22:50   
0
UP DOWN

Maluje ¶rednio 4-5 jedno¶ladów miesiêcznie, i chce to dalej kontynuowaæ, ten pistolet mia³by mi starczyæ na jakie¶ 3-4 miesi±ce, pó¼niej pomy¶la³ bym o jakim¶ dro¿szym ;) A z ta woda chodzi³o mi ¿e bede nia pryska³ zêby nauczyæ siê w ogole obs³ugiwaæ pistolet a wy od razu z takimi tekstami ze az .... :fiu: Czyli ten nada siê na te 3 miesi±ce?

arus
Wys³any: 2012-01-03, 23:04   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Kolego KOSTO nie zra¿aj siê g³upimi docinkami wiêkszo¶æ na forum jedzie na tanich pistoletach tylko wstydz± siê przyznaæ :x: Ja zaczyna³em od VAN 11 a wybrany przez ciebie PSICO to w porównaniu do Gdyñskiego vana kosmiczna technologia. Jak na pocz±tek przygody z lakierkami jest :spoko: W starszych modelach wada by³y rozszczelnienia powietrza ale za 100 pln nie mo¿na oczekiwaæ sprzêtu profi. POZDROWIONKA i nie zra¿aj siê :cool:

Kosto12
Wys³any: 2012-01-03, 23:18   
0
UP DOWN

no i takiej odpowiedzi jak arus'a oczekiwa³em od pocz±tku ;) wielkie dziêki bro! ; p leci "pomóg³" :spoko:

Dumel19
Wys³any: 2012-01-03, 23:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
witam, te¿ jestem poczatkuj±cym, i u¿ywam tanich pistoletów, ale ostatnio zakupi³em Air Gunse az3 hte 2 i poprostu jestem pod wra¿eniem rozpylania :spoko: wszyscy je chwala i nie widzia³em niezadowolonego klienta na forum. Je¿eli nie chcesz siê odrazu zawie¶æ oraz mieæ u³atwion± pracê to polecam tego wiatroguna w 100%. :) pozdrawiam i wrzuæ parê fotek z pracy na forum.

arus
Wys³any: 2012-01-03, 23:58   
0
UP DOWN

Je¶li masz zamiar bawiæ siê na ma³ych elementach to pomy¶l mo¿e o jakim¶ MINI zawsze to oszczêdno¶æ materia³u a i wymagania co do wydajno¶ci kompresora mniejsze SUKCESÓW ¿yczê

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-03, 23:58   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
wszyscy je chwala

Nie wszyscy. Mi nie pasi w nim nic, totalnie nic. Jest poprostu ... :x:

A co docinek, to trochê humoru, co prawda czarnego,,, siê czasem przyda.
Na pocz±tek starczy, bo sami nie wiemy jaki chcemy nie znaj±c siê.

arus
Wys³any: 2012-01-04, 00:18   
0
UP DOWN

Te¿ lubiê siê po¶miaæ (najlepiej z kogo¶) ^^ ¶miesz± mnie wypowiedzi typu ten pistolet jest najjjjj :x: Sam posiadam w norce 4 sztuki i ka¿dy ma jakie¶ + i - ;P Prawda jest taka ¿e ka¿dy nowy sprzêcior na pocz±tku dzia³a super kwestia tylko tego z jakich materia³ów jest wykonany i jak jest eksploatowany (mycie) SICO to nic innego jak chiñska wersja IWATY, YATO YT2355 to najtañszy komplet naprawczy do SATA jet 90 :shock:

Dumel19
Wys³any: 2012-01-04, 00:31   
0
UP DOWN

Lackdoctor wiem ze ten air to nie pro jak sata ale daje rade:)nie trzyma³em w rêkach nigdy saty wiec nie mam porównania, ale w tych pieniadzach to daje rade. ;) wiêkszo¶æ co wiem to z Twoich wypowiedzi wiec teraz zastanowie siê czy nie sprzedaæ tego guna :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-04, 00:47   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
wiêkszo¶æ co wiem to z Twoich wypowiedzi

Uff.
Dziêki.
Mam nadziejê ¿e w pole nie wyprowadzi³em Ciê nigdy, bo pisz±c opieram siê na swoich do¶wiadczeniach i opisuj±c problem podpowiadam jak ja go rozwi±za³em i dziêki temu kto¶ mo¿e unikn±æ pewnych problemów, lub na dzieñ dobry je wyeliminowaæ, lub zaaz po pojawieniu siê rozpoznaæ.
Dziêki, nigdy nie mysla³em ¿e kto¶ dos³ownie czyta moje literki które sklecam , mam nadziejê rozwa¿nie.
Bo czasem humoru ciut dodam, jak dzis.
Tu jest kilkunastu ludków o wiedzy zapewne wiekszej niz moja i mi³o mi z nimi napisac cos konstruktywnego, stanowi±cego jaki¶ wzorzec postepowania.

Dumel19,
Sico bronze 1.3 rp mia³em 5 lat, razem z fobo 1.4 hvlp.
I gdybym ufa³ tylko wiadomo¶ciom z mieszalni to bym na nich poprzesta³.
A co do gunsy,, zapewne niez³y to pistolet, ale ja go testowa³em maj±c ponad rok trzy najnowsze saty i porównanie mi wysz³o .... bleeee.

senior
Wys³any: 2012-01-04, 19:10   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
u¿ywam tanich pistoletów, ale ostatnio zakupi³em Air Gunse az3 hte 2 i poprostu jestem pod wra¿eniem rozpylania :spoko: wszyscy je chwala i nie widzia³em niezadowolonego klienta na forum.
Dumel wszystko zale¿y od tego do czego co porównujesz: autobusem lepiej siê jedzie ni¿ idzie z buta, ale nowym BMW X6 jeszcze lepiej siê jedzie ni¿ tym autobusem............
arus napisa³/a:
Sam posiadam w norce 4 sztuki i ka¿dy ma jakie¶ + i -
Ka¿dy ma jakie¶ za i przeciw, lecz je¶li Twoje to takie:
arus napisa³/a:
SICO to nic innego jak chiñska wersja IWATY, YATO YT2355
To wspó³czujê ¿e jeszcze nie zajarzy³e¶ ¿e warto kupiæ porz±dny. Ale to Twoja sprawa.
Ci którzy maj± markowe i dobre nie licz± dobrych bezawaryjnych i powtarzalnych lakierowañ na sztuki tylko na lata - ale nie ka¿dy to zrozumie.
Kosto12 napisa³/a:
Maluje ¶rednio 4-5 jedno¶ladów miesiêcznie, i chce to dalej kontynuowaæ
Je¶li tylko tym siê zajmujesz i masz zamiar nadal zajmowaæ to mo¿e rzeczywi¶cie pó¼niej pomy¶l nad mini. Z mini uderz do MIKIEGO bo on chyba ma mini IWATKÊ to powie Ci prawdê a mo¿e i porówna z innym.
Na t± chwilê mo¿esz kupiæ i byle co tanie bo na gorszym ³atwiej zaskoczysz co, gdzie, jak i dlaczego. A sikawka ta siê nie zmarnuje bo nawet po zakupie markowego do czego¶ siê przyda. {u mnie jeden do struktury, drugi do samego nitra do mycia innych gunów, ...........}
Dumel19 napisa³/a:
teraz zastanowie siê czy nie sprzedaæ tego guna
Nic nie sprzedawaj. Guzik za niego dostaniesz a pomijaj±c fakt ¿e znajdziesz mu jakie¶ przeznaczenia to zawsze lepiej mieæ jaki¶ sprzêt zapasowy w razie gdyby wysz³a jaka¶ muka z pistolem w po³owie lakierowania.

arus
Wys³any: 2012-01-04, 23:31   
0
UP DOWN

Kolego Senior a co porz±dnego by¶ zaproponowal jak dla mnie :?:

senior
Wys³any: 2012-01-04, 23:40   
0
UP DOWN

ARUS uwierz mi ¿e z tych markowych nie jest tak ³atwo ka¿demu od razu co¶ sobie wybraæ je¶li porównasz chocia¿ kilka z nich.
W tych za 100 z³ wybierasz tylko wzorem korpusu i kolorami pokrête³ a tam wy¿ej ka¿dy jest zupe³nie inny.
Ja mogê tylko powiedzieæ co JA bym wybra³ w danej sytuacji ale to wcale nie bêdzie oznacza³o ¿e ka¿demu bêdzie to odpowiada³o.
Ja generalnie wolê Iwatê a kupi³em DV, gdy¿........
Np. Doctor, Robert£ód¼, ....... tylko Saty..........
Ka¿demu odpowiada co innego.
Ale napisz mi na PW co porabiasz, w jakich warunkach, jakimi materia³ami, jak czêsto, czym, teraz dok³adnie lakierujesz i co Ci siê w tym podoba a co nie, to powiem Ci tylko co ja s±dzê. I tylko co ja s±dzê bo nie koniecznie bêdzie to musia³o Tobie odpowiadaæ.
Bêdê siê stara³ w ka¿dym b±d¼ razie.

JAROGTS
Wys³any: 2012-01-06, 22:36   
0
UP DOWN

Sk±d: Bia³ystok
Panowie mam taki pistolecik , czy jest szansa uzyskac nim jak±¶ sensown± pow³okê?:p
posiadam sprê¿arkê ( jakas chisnka za 1700) 100l wydajno¶æ chyba 225 l ( 2 cylindrowa)
http://narzedziaok.pl/341...to-yt-2350.html

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-01-07, 00:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Oczywi¶cie kolego ¿e dasz rade tym co¶ pomalowaæ :tak: We¿ tylko troche "potrenuj" przed w³a¶ciwym malowaniem ;) Pozdrawiam! :spoko:

Dumel19
Wys³any: 2012-01-10, 21:36   
0
UP DOWN

Lackdoctorrozumiem was mo¿e nie zawsze ale staram sie rozkminiæ ka¿dy post w celu nauczenia siê czego¶, a po fotorelacjach i postach wiem ¿e macie o tym pojêcie Panowie ;) narazie mnie chyba jeszcze d³ugi czas na sate nie bedzie staæ ale lakierowanie traktuje jako hobby ¿eby zarobiæ na przys³owiowy browar ;)

seniordziêki w³asnie to mia³em na mysli :) moje pierwsze lakierowanie by³o przys³owiowym polonezem teraz ta gunsa to my¶le mo¿e jaki¶ peugeot :D ale sata to mercedes i naet stara sata bedzie zawsze lepsza od nowego poloneza ;)

a tak pozatym to te tanie pistolety te¿ pare razy pomaluj± zanim siê "skoñcz±" :)

senior
Wys³any: 2012-01-10, 22:07   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
ale sata to mercedes
A s± jeszcze MAYBACHY = DV, czy prywatne odrzutowce = IWATY :D :D
Dumel19 napisa³/a:
tak pozatym to te tanie pistolety te¿ pare razy pomaluj± zanim siê "skoñcz±"
Pewnie. Tylko w wyborze sprzêtu trzeba wzi±æ pod uwagê wiele spraw. Np. po co komu¶ gun dro¿szy ni¿ za 100z³ jak chce sobie od¶wie¿yæ rower?
To zale¿y ile i co siê lakieruje.
Bo wiêkszo¶æ my¶li ¿e drogie markowe guny ludzie kupuj± tylko dla renomy b±d¼ np. samej ich wytrzyma³o¶ci a podtrzymaniem tej tezy jest tekst: "¿e wszystkim da siê polakierowaæ"
No da....... a:
- A czas?
- A przyjemno¶æ/lekko¶æ/bezstresowo¶æ?
- A jak czas to koszta: pr±du, ogrzewania {tym bardziej w kabinie zim±}, przerób....
- A oszczêdno¶æ na materiale?: Powiedzmy ¿e nawet do ok. 30%, czyli nawet jad±c na najtañszych bazach s³abszym sprzêtem przy ka¿dym kupionym litrze samej bazy wywala siê ok 30z³ w powietrze i co? Po przepompowaniu powiedzmy 30 litrów bazy nowy markowy gun polecia³ w piz....u z wiatrem. A na bazach dro¿szych?
To ju¿ ma³o kto bierze pod uwagê - poza tymi co ju¿ to wiedz± i kupili lepsze narzêdzia b±d¼ maj± w planach je zakupiæ
- No i oczywi¶cie spory spadek tzw. polerowañ i kosztów z nimi zwi±zanych. Pisze "tzw." bo to nie s± polerowania dla polerowañ tylko polerowania dla zamaskowania/ukrycia wad lakierniczych spowodowanych warunkami, materia³ami, narzêdziami b±d¼ umiejêtno¶ciami.

I tak mo¿na sobie gdybaæ a w zasadzie wymieniaæ...............

Dumel19
Wys³any: 2012-01-10, 22:41   
0
UP DOWN

dok³adnie to mia³em na mysli :)

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-01-11, 00:07   
0
UP DOWN

senior napisa³/a:
s± jeszcze MAYBACHY = DV

Senior dobre to jest :rotfl: szkoda tylko ¿e takie rzeczy nie piszesz jak Projekter bierze udzia³ w dyskusji ;)
Pozdrawiam! :spoko:

senior
Wys³any: 2012-01-11, 07:47   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
dobre to jest
I dla wielu prawdziwe :D
Robertlodz09 napisa³/a:
szkoda tylko ¿e takie rzeczy nie piszesz jak Projekter bierze udzia³ w dyskusji
Pisa³em to ju¿ wcze¶niej i o tych pistolach z którymi mia³em do czynienia z wymienionej trójki bêdê pisa³ zawsze bo to nie tylko upodobania ale i fakty potwierdzane równie¿ i m. inn. przez w³a¶cicieli i u¿ytkowników tych marek.
To moje w³asne {i nie tylko} wnioski {to by³o bardzo szybkie i ³atwe} i moja {i nie tylko} opinia: IWATA...DV..................................................................SATA
lecz....... ka¿dy ma prawo mieæ inne zdanie {pomimo ¿e bêdzie b³êdne :D :D :D } a tym bardziej upodobania.
:D :D :D
{Poza tym jest jeszcze jedna ciekawa/¶mieszna kwestia odnosz±ca siê w³a¶cicieli satuffffffff któr± przekaza³ mi w zesz³ym tygodniu technik satowo/dupontowski ale to mo¿e powiem innym razem jak jeszcze troszeczkê poobserwujê forum :D :D Chocia¿ ju¿ po tym co widzia³em widzê ¿e to prawda :D Ale na razie..... :fiu: :fiu: }
Pozdro

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-11, 10:47   
0
UP DOWN

senior napisa³/a:
ka¿dy ma prawo mieæ inne zdanie

Testuj±c dzi¶ cacko z rodziny dv o nazwie gti (Czyli chiñski speed) ^^ ^^ ^^ stwierdzam ¿e nie potrafiê a¿ tak cofn±æ siê w przesz³o¶æ.
Wiem ¿e ¿arty sobie robisz na przekór wiêkszo¶ci, ale to ju¿ stary model do którego przyros³e¶ i dostosowa³e¶ technikê aplikacji do jego mo¿liwo¶ci a raczej niemo¿no¶ci.
To tak jak ja z sico kiedy¶.
Teraz masz problem.
Jak dostajesz normalnie dzia³aj±cy gun to nic Ci w nim nie pasuje bo on jest inny, dziwny, nic nie trzeba krêciæ, ustawiac, poprawiaæ.
Tak wiêc kup czym prêdzej iwate hd czy inny super nowy model DV i popracuj nim trochê zanim stwierdzisz ¿e jednak dobry jest tylko stary wys³uzony gti.
Daj im szanse, zmieñ Twoj± klamkê, bo tak jak iwata ws 400 tak dv gti to normalne klamki, jak od garderoby.
Zmieñ guna :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:

Dumel19
Wys³any: 2012-01-11, 11:27   
0
UP DOWN

tak samo bêdzie i ze mn± bo tej "iwaty" w takim razie nie bêdê sprzedawa³, skoro te¿ sie uczyli¶cie na tanich nie markowych modelach to ze nm± tym bardziej inaczej byæ nie moze :D aktualnie mam 4 pistolety dwa do podk³adu i dwa do bazy i klaru :
1. airgunsa 1.3
2. mój pierwszy chiñczyk 1.4(jeszcze maluj±cy) :)
3.jaka¶ najtañsza marketówka za 25 z³ chyba dysza 1.6 do podk³adu wy³acznie ;)
jak narazie chyba bedzie to co jest póki cos sie nie zjeCEnzuRA :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-11, 13:15   
0
UP DOWN

senior napisa³/a:
Poza tym jest jeszcze jedna ciekawa/¶mieszna kwestia odnosz±ca siê w³a¶cicieli satuffffffff któr± przekaza³ mi w zesz³ym tygodniu technik satowo/dupontowski ale to mo¿e powiem innym razem jak jeszcze troszeczkê poobserwujê forum

A ja mam prawdziwy przyk³ad ¿e firmy szukaj± oszczêdno¶ci na wszystkim.
Mam w zanadrzu dowody na to ¿e w zesz³ym roku sata zmieni³a dostawcê pewnego elementu i patrz±c na ten nowy element i porównuj±c ze starym, to p³akaæ siê chce.
Poka¿ê przy okazji,,, a mo¿e @Senior mysli o tym samym, to mnie ubiegnie.
Dodaj±c do tego twardo¶æ materia³u z którego wykonywany jest inny element - zakrêtka baterii w digi, to ju¿ mo¿na siê martwiæ w jakim kierunku pod±¿aj± koncerny produkuj±ce trwa³e do tej pory pistolety.
Aaaa, zapomnia³em, ta pokrywka baterii jest jednorazowa ^^ ^^ ^^ i trzeba w kpl z bateri± kupiæ now± nie tani± :sciana: :sciana: :sciana:

Kupi³ bym taki zestaw z bateri±, ale patrz±c na ca³o¶æ i kierunek rozwoju firmy sata (oszczêdno¶ci) to jednak olewam te zalecenia.

senior
Wys³any: 2012-01-11, 16:34   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
Wiem ¿e ¿arty sobie robisz na przekór wiêkszo¶ci
:D :spoko:
Lackdoctor napisa³/a:
Testuj±c dzi¶ cacko z rodziny dv o nazwie gti (Czyli chiñski speed) ^^ ^^ ^^ ...................... ale to ju¿ stary model
W³a¶nie to stary model i po nim s± jeszcze 2: GTI PRO i GTI PRO LITE
Lackdoctor napisa³/a:
to ju¿ stary model do którego przyros³e¶ i dostosowa³e¶ technikê aplikacji do jego mo¿liwo¶ci a raczej niemo¿no¶ci.
To tak jak ja z sico kiedy¶.
Teraz masz problem.
Jak dostajesz normalnie dzia³aj±cy gun to nic Ci w nim nie pasuje bo on jest inny, dziwny, nic nie trzeba krêciæ, ustawiaæ, poprawiaæ.
Ale ja nie mam GTI tylko nowszy model GTI PRO :D
Natomiast ju¿ w innym temacie wspomina³em ¿e GTI bra³em i lakiern±³em nim akrylem chyba ze dwa elementy i jest to ........... gun - jak na czas w którym go wyprodukowano czyli ponad 8 lat temu ¶wietny. Maj±c na uwadze ¿e to konstrukcja oko³o czy ponad 10 letnia to chyba przyznasz ¿e cofaj±c siê z nim w rêku 10 lat wstecz ............... by³ rewelacyjny.
Ale teraz s± ju¿ nowsze i oczywi¶cie lepsze modele.
{chocia¿ gdybym mia³ do wyboru GUNSÊ za 500zl czy nowe GTI za 700z³ to w ciemno bra³bym GTI}
Lackdoctor napisa³/a:
Tak wiêc kup czym prêdzej iwate hd czy inny super nowy model DV i popracuj nim trochê
W³a¶nie mam GTI PRO a IWATÊ wezmê jak tylko trzasnê w totka - tylko znów muszê zmieniæ kolekturê bo w nowej znów mi ¼le automat wybiera cyferki ^^
Dumel19 napisa³/a:
skoro te¿ sie uczyli¶cie na tanich nie markowych modelach to ze nm± tym bardziej inaczej byæ nie moze
Im gorszy tym lepiej siê nauczysz co, gdzie jak i dlaczego {zobacz ilu pokupowa³o S........y :D :fiu: :fiu: :fiu: }
Lackdoctor napisa³/a:
mo¿e @Senior mysli o tym samym, to mnie ubiegnie.
Nie tu bardziej chodzi o mentalno¶æ..../przes³anki zakupu ale napisze pó¼niej na PW to sam poobserwujesz i poprzypominasz sobie co kto i jak opisuje ;)
Lackdoctor napisa³/a:
Mam w zanadrzu dowody na to ¿e w zesz³ym roku sata zmieni³a dostawcê pewnego elementu i patrz±c na ten nowy element i porównuj±c ze starym, to p³akaæ siê chce................
Dodaj±c do tego twardo¶æ materia³u z którego wykonywany jest inny element - zakrêtka baterii w digi, to ju¿ mo¿na siê martwiæ w jakim kierunku pod±¿aj± koncerny produkuj±ce trwa³e do tej pory pistolety.
Na szczê¶cie IWATA i DV maj± w³asne fabryki i Sata nic im nie produkuje wiêc ich u¿ytkownicy nadal mog± spaæ spokojnie :D :D :D
Co do zmiany tych dostawców to z tego co widzê i s³yszê wychodzi na to ze "ci dostawcy" zaczêli siê zmieniaæ ju¿ od modelu 2000 {chocia¿ tutaj to raczej non stop ich poszukiwali :D - i chyba nie znale¼li :D }, pó¼niej 3000, no i teraz ostro i czêsto w 4000 :D
{S4000 jest chyba jedynym pistoletem gdzie nówki sztuki prawie nie ¶migane s± w odsprzeda¿y. No tak jako¶ siê sk³ada ¿e kilku co kupi³o nagle dosz³o do wniosku ¿e jednak mimo wydania 2k na pistol nie bêd± pracowali w tym fachu bo to nie maj± na to czasu, albo w³osy ich bol± lub paznokcie ............. :D Reszta do domy¶lenia}
A odno¶nie tej jako¶ci materia³owej to tym którym puszczaj± ci¶nienia na regulacji {a wcze¶niej czy pó¼niej puszczaj±} to proponujê po wyjêciu ca³ej regulacji przyjrzeæ siê............ KORPUSOWI GUNA w miejscu uszczelnienia "to mo¿e co¶ zauwa¿±" :D :fiu: :fiu:
Ja swoje zdanie mam i pokrywa siê ono z wieloma u¿ytkownikami tej marki jak te¿ i "niektórymi pracownikami ró¿nych firm" ;) : S.... tylko do modelu 2000 - te chodz± po kilkana¶cie lat bez najmniejszego piardniêcia a od 2000 w górê ....... :fiu:
Ale ka¿dy ma prawo do w³asnego zdania a tym bardziej upodobania :spoko:
Pozdrawiam

arus
Wys³any: 2012-01-14, 20:25   
0
UP DOWN

: S.... tylko do modelu 2000 - te chodz± po kilkana¶cie lat bez najmniejszego piardniêcia a od 2000 w górê ^^ mogê siê pod tym podpisaæ :rotfl: ;P POZDROWIONKA

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-14, 20:40   
0
UP DOWN

arus napisa³/a:
S.... tylko do modelu 2000 - te chodz± po kilkana¶cie lat bez najmniejszego piardniêcia a od 2000 w górê mogê siê pod tym podpisaæ

Uff. Ale mnie nastraszyliscie.
Bo ja mam g³upi trzy nowe saty a wy tu o sico gadacie.
No, sico to moze sie cenzura bo to tani sprzet, nie to co sata.
70% za marketing 30% za pistolet.
Ale i tak nie zamieniê ich na inne.
Pokazcie mi lepszy pistolet do podk³adu niz sata 100 bf 1.7 hvlp.

Mimo tych 70% marketingu,,, s± nie do pokonania.

936
Wys³any: 2012-01-24, 14:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
SATA 100 BP RP :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-24, 14:05   
0
UP DOWN

936 napisa³/a:
SATA 100 BP RP :)

Sprzeda³em dwa tyg temu. Mia³em dwa lata go i jest dobry, lecz czy lepszy ? :nie: :nie: :nie:
Ale dobry jest.

936
Wys³any: 2012-01-24, 14:08   
0
UP DOWN

chwyt marketingowy....
Ró¿nice w obudowie i kolorze oraz rysunku na pude³ku.
Zbytnio nie odczuwalne w pracy.

936
Wys³any: 2012-01-24, 14:11   
0
UP DOWN

Przyjemnie nim siê pracuje.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-01-24, 14:15   
0
UP DOWN

936 napisa³/a:
Ró¿nice w obudowie i kolorze oraz rysunku na pude³ku.

W sumie p³acisz za pude³ko ^^ i za ró¿nice ;P

936
Wys³any: 2012-01-24, 14:52   
0
UP DOWN

takie s± prawa rynku :)

PROJEKTER
Wys³any: 2012-01-24, 15:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
936 ... najgorzej zawsze jest nie widzieæ ró¿nicy :tak: bo wtedy PO CO PRZEP£ACAÆ

SATA B to górny zbiornik grawitacyjny
SATA K to dolne podej¶cie materia³owe ze zbiornika ci¶nieniowego
SATA H to metalowy zbiornik podci¶nieniowy

SATA 100 B Filer ) ... normalna g³owica. Konstrukcja wewn±trz korpusu zbli¿ona do modelu 1000 ;)

SATA 100 B Poliester ... g³owica z krótszymi w±sami i krótszym zasiêgiem. Kanaliki wewn±trz korpusu dostosowane s± do aplikacji gêstego poliestru. Wewn±trz korpusu pow³oka ochronna, jest grubsza i odporniejsza na ¶cieranie. Tak samo dysza i iglica w tym modelu jest w wersji utwardzonej. :tak:

W modelu P ... idzie wiêcej materia³u i jest on du¿o gorzej atomizowany ... ale mo¿na zwiêkszyæ ci¶nienie aplikacji, wkrêciæ iglice g³êbiej i zmniejszaj±c przep³yw materia³u ... przybli¿yæ pistolet do elementu ... i wtedy prawie i nie widaæ ró¿nicy miedzy efektem aplikacji podk³adu z modelu SATA F i P ...... :spoko:

Mozna tez tak samo poskrêcaæ sobie SICO i nie widzieæ ró¿nicy miedzy SICO i SATA. ^^

Ró¿nice miedzy pistoletami markowymi to dzi¶ niuans ... zmian ¶rednicy otworu, lub ilo¶ci otworów w g³owicy .... CO TO DAJE ... No w³a¶nie na tym polega fachowo¶æ, ¿eby dostrzec ... co to daje ;) i dobraæ sobie odpowiednia dla siebie konfiguracje pistoletu, a nie tylko patrzeæ ile on kosztuje i jaki ma kolor korpusu :cool:

yunivers 
Wys³any: 2012-02-11, 11:21   
0
UP DOWN

Sk±d: Tarnobrzeg
Ch³opaki a jaki pistolet (nie zbyt drogi a dobry) polecacie do lakierowania felg? :D

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-02-11, 11:45   
0
UP DOWN

Do tego to wystarczy taki do 100z³ ;)
Pozdrawiam! :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach