Wys³any: 2012-02-15, 16:49 czym siê ró¿ni± te testery??
0
Witam koledzy i kole¿anki przymierzam siê do kupna testera grubo¶ci lakieru nie patrze jakim¶ za 30z³ tylko troszeczkê lepszym i trafi³em na takie oto aukcjie na aledrogo
pierwszy tester to :
http://allegro.pl/miernik...2098406286.html
czy faktycznie ten pierwszy rozpoznaje aluminium a ten drugi nie czy to jest tylko ¶ciema??
mia³ kto¶ doczynienia z takimi testerami a mo¿e co¶ innego by¶cie polecili??
Dzieki za pomoc
do operatorów : przepraszam je¶li nie da³em nowego tematu tym dziale co potrzeba je¶li co¶ takiego nast±pi³o poproszê o przeniesienie do odpowiedniego dzia³u.
Je¿eli pisze ¿e do aluminium to powinien byæ do aluminium i jak siê nie mylê to i do miedzi
Ja kupi³em gl1 z sond± za prawie 200z³ (na kabelku) i powiem ¿e on nie jest do aluminium a dlatego ¿e do aluminium by³a prawie ta sama cena a ja sie napali³em i kupi³em ten bo go mieli i tak dla zabawy mierze i przy ori lakierze jak polerujê tak orientacyjnie haha
Zwyk³y jest do stali i do stali ocynkowanej
Te z linków s± porêczniejsze i chyba maj± zakoñczon± sondê tak± kulk± okr±g³± i chyba jest ruchoma z tego co pamiêtam i u³atwia mierzenie je¿eli blacha jest zaokr±glana
A mierzenie mi wystarcza co do 10um bo co 1um to nawet siê nie op³aca chocia¿ te¿ jest taka funkcja ale po co jak mierzy siê orientacyjnie i patrzy siê po szczelinach oraz zapyleniu czê¶æi (gumek listew itp)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum