Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Sylwia 
Wysłany: 2007-11-07, 15:59   Dodatek do farb wodnych
0
UP DOWN

Pomogła: 1 raz
Znacie moÂże jakiÂś dobry preparat, ktĂłry mogĂŞ dodaĂŚ do farb wodnych, tak aby mĂłc malowaĂŚ nimi w temperaturze niÂższej od 20 C?

rbfm 
Wysłany: 2007-11-07, 18:52   
0
UP DOWN

a po co?

Wysłany: 2007-11-07, 21:21   
0
UP DOWN
MTGarage.

Do tej pory nie wymyÂślono takiego dodatku... :???:

W bazach konwencjonalnych (rozcieĂączalnikowych) moÂżna byÂło stosowaĂŚ wolne i szybkie rozc. (do niskich i wys. temp. -odpowiednio) oprĂłcz standardowego, a z tego co mi wiadomo, to w wodnych nie ma takiej moÂżliwoÂści :neutral: :?:

kaczmi 
Wysłany: 2007-11-08, 00:45   
0
UP DOWN

potwierdzam ;)

maras 
Wysłany: 2007-11-08, 01:01   
0
UP DOWN

To co, nie moÂżna malowaĂŚ w niÂższych temp.? Czy wystarczy trochĂŞ dÂłuÂżej odczekaĂŚ pomiĂŞdzy warstwami?

Sylwia 
Wysłany: 2007-11-08, 08:19   
0
UP DOWN

MalujĂŞ farbami AutoAir i akurat z nimi jest powaÂżny problem w niÂższej temperaturze, a candy to juÂż wogĂłle sie nie rozlewa. Facet z lakierni powiedziaÂł, Âże stosuje siĂŞ takie dodatki do baz wodnych, wiĂŞc chciaÂłam sprĂłbowaĂŚ jak wtedy bĂŞdÂą zachowywaĂŚ siĂŞ farby AutoAir.

aeroarte 
Wysłany: 2007-11-08, 10:51   
0
UP DOWN

Witam! Nie maluje aerografem farbami wodnymi ,wiĂŞc na pewno nie wiem,ale drukujĂŞ sitem akrylami wodnymi i w niskich temperaturach dodaje dynktu , w wysokich gliceryny, ale bez przesady.

Sylwia 
Wysłany: 2007-11-08, 11:36   
0
UP DOWN

ByÂłabym bardzo wdziĂŞczna za napisanie jakichÂś informacji o pierwszym, na dzieĂą dzisiejszy caÂłkowicie tajemniczym dla mnie Âśrodku :grin:

Amiggo 
Wysłany: 2007-11-08, 22:38   
0
UP DOWN

Czy kolega aeroarte popeÂłniÂł, moÂże literĂłwkĂŞ w dynktu, a miaÂło byĂŚ dynksu jak popularnie nazywa siĂŞ denaturat. :mrgreen:

Sylwia 
Wysłany: 2007-11-09, 08:33   
0
UP DOWN

Mam nadziejĂŞ Âże tak, bo o czymÂś takim nigdy nie sÂłyszaÂłam :grin:

rbfm 
Wysłany: 2007-11-09, 14:41   
0
UP DOWN

Amiggo napisał/a:
denaturat.

jesli tak to lipa bo z tego co pamietam to dykta jest tlusta? poza tym raczej balbym sie dodawac do lakierow takich wynalazkow. pozniej ludzie sie dziwia ze im nie wychodzi robota. trzymajcie sie instrukcji producenta a experymenty zostawcie jemu. gdyby bylo cos poprawiajace suszenie baz wodnych, to uwierzcie, ale producent by to sprzedawal bo to kawalek dobrego pieniadza by byl.

Sylwia 
Wysłany: 2007-11-09, 15:24   
0
UP DOWN

Denaturat nie jest tÂłusty. PrzecieÂż to zwykÂły alkohol tylko skaÂżony, Âżeby ludziska go nie pili. ZresztÂą w jego karcie jest napisane, Âże moÂżna stosowaĂŚ jako Âśrodek odkaÂżajÂący i odtÂłuszczajÂący. Ale to maÂło istotny i maÂło waÂżny temat :grin:

rbfm 
Wysłany: 2007-11-09, 21:13   
0
UP DOWN

Sylwia napisał/a:
PrzecieÂż to zwykÂły alkohol tylko skaÂżony

no tak skoro skazony, i w dodatku fioletowy, to po odparowaniu cos musi zostac.

dodam tylko ze benzyna ekstracyjna tez niby jest czysta, a po odparowaniu zostaje syf.

reasumujac - gdyby wynaleziono substancje do tego celu, zapewniam cie ze bylaby ona standardowo dodawana do lakieru wodnego przez producenta.

Sylwia 
Wysłany: 2007-11-10, 09:30   
0
UP DOWN

To go przez chlebek przefiltrowaĂŚ :mrgreen: A tak na powaÂżnie to muszĂŞ inaczej rozwiÂązaĂŚ problem z farbami cukierkowymi. Mimo tego, Âże garaÂż jest ogrzewany to i tak jak przyjdÂą mrozy to nie ma szans Âżeby byÂło w nim 20 C. Jak siĂŞ nie ma co siĂŞ lubi, to siĂŞ lubi co siĂŞ ma. ZnĂłw pozostanÂą mi lampy halogenowe :cry:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu