Szukaj FAQ Album

Zamkniêty przez: gugun 2012-03-26, 11:21
Autor Wiadomo¶æ
jedi9 
Wys³any: 2012-03-22, 20:21   Utwardzacze
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Sk±d: ¯yglin
Witam !
Panowie sprawa banalna ale jako¶ nie umie siê doszukaæ.
To w koñcu jak to jest mamy za³ó¿my podk³ad 2+1 3+1 4+1 5+1
Wiadomo ¿e podane s± proporcje w jakich miesza siê podk³ad z utwardzaczem. Ale moje pytanie czy te utwardzacze dziel± siê na jakie¶ grupy typu szybki ,standardowy ,wolny ?
Maj±c podk³ad 5+1 czy mogê do niego wlaæ utwardzacza np. 2+1 w stosunku 2+1 ?
wiem ¿e powinno siê stosowaæ zalecane utwardzacze i rozcieñczalniki . ale czasami trafi siê mniej ambitna fucha i brakuje to utwardzacza itp. tak samo do lakierów np novol 3+1 i utwardzacz 2+1 w stosunku 2+1. co s±dzicie ?

PROJEKTER
Wys³any: 2012-03-22, 20:43   Re: Utwardzacze
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
jedi9 napisa³/a:
co s±dzicie ?

¯eby¶ zdecydowanie bez wyj±tków i ¿adnych kompromisów, oraz patentów ... trzyma³ siê dodawania do produktu dedykowanego do niego utwardzacza, tylko i wy³±cznie w zalecanej proporcji ... ani grama mniej ani grama wiêcej. :tak:

Ilo¶æ utwardzacza nie wp³ywa w ¿aden sposób na czas reakcji, lub koñcow± twardo¶æ produktu.

gugun 
Wys³any: 2012-03-22, 20:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
A ja sadze ze sie kupuje kpl. Zawsze wiec skad twoje pyt? Tak jesli wlejesz do akryku utw od podkladu to ci wyschnie ale kombinacje potrafia sie zemscic...wieb unikaj.

jedi9 
Wys³any: 2012-03-23, 14:33   
0
UP DOWN

dziêki panowie . zawsze staram siê trzymaæ tego co zaleca producent , ale mam przypadki ze ktos che psikn±æ co¶ swoj± farb± i potem takie kombinowanie bo " dosta³em od wujka Mietka "
a tak na marginesie to sa szykbie , wolne itp utwardzacze ? i od czego zale¿y ¿e niektóre materia³y sa np 2+1 a niektóre 5+1 itp.

kalbi 
Wys³any: 2012-03-23, 15:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
jedi9 napisa³/a:
a tak na marginesie to sa szykbie , wolne itp utwardzacze
s± szybkie, wolne i standardowe utwrdzacze, tak samo rozcieñczalniki s± szybkie, wolne i standardowe, a mieszanie 2:1, czy 5:1 to ju¿ producent nad tym my¶la³ i tak ma po prostu byæ.

jedi9 
Wys³any: 2012-03-24, 22:47   
0
UP DOWN

dziêki panowie z mojej strony temat uwa¿am za zamkniêty . jeszcze raz dzieki za pomoc ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: