Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
maykel
Wysłany: 2012-03-29, 12:55   Mieszalnik PPG - konwencja
0
UP DOWN

Witam ;-)
Czy mieliœcie mo¿e stycznoœÌ z w/w mieszalnikiem ?
ProszĂŞ o opinie, porĂłwnania z innymi mieszalnikami etc. :)

Pozdrawiam

lakierok 
Wysłany: 2012-03-29, 17:34   
0
UP DOWN

Ja teraz porabiam na bezbarwnym PPG Deltron D 800 - super klar :tak: niestety z bazami nie miaÂłem stycznoÂści bo u mnie nie ma mieszalnika.

Frostt.pl

lukas94 
Wysłany: 2012-11-24, 22:27   
0
UP DOWN
lukas94

jakies 3 lata temu pracowaÂłem na nim .a o co chodzi?

lakierok 
Wysłany: 2012-11-24, 23:04   
0
UP DOWN

Co mo¿esz powiedzieÌ o tym mieszalniku ? jaka cena , trafnoœÌ kolorów z fiszki ? krycie ?
no i czemu juÂż nie pracujesz na nim . :spoko:

Frostt.pl

maykel
Wysłany: 2012-12-02, 14:55   
0
UP DOWN

CoÂś kolega lukas94 nie odpisuje - szkoda Âże rzadko zaglÂąda na forum :cool:

lukas94 
Wysłany: 2013-01-07, 22:07   
0
UP DOWN
lukas94

krycie dobre wrecz bardzo dobre trafnosc kolorow tez dobra choc kilka kolorow z tego mieszalnika nie wyjdzie ,co do cen to ja nie mam dostepu juz wiec nie pomoge . ogĂłlnie wydaje mi sie ze srebrem ciezko sie cieniowaÂło jezeli chodzi o lakierowanie .nie pracuje na nim bo zmienilem pracodawce i teraz tylko dobieram a tam dobieraÂłem i lakierowaÂłem.sorrki ze tak dÂługo ale nie miaÂłem czasu

czapka2
Wysłany: 2013-02-01, 20:48   ppg
0
UP DOWN

Jako osoba bêd¹ca na rynku i pracuj¹ca na kilku systemach muszê przyznaÌ, ¿e mieszalnik PPG jest jednym z najlepszych na rynku jeœli chodzi o krycie a tym samym zu¿ywalnoœÌ poniewa¿ jest rozcienczany 1:1 a system jest pigmentowy wiêc sama baza bardzo gêsta.
Co do spasowalnoœci to nie ma systemu idealnego ale jest w górnej pó³ce.

Cena jest zaleÂżna od rabatu u dystrybutorĂłw wiĂŞc trudno tutaj jednoznacznie stwierdziĂŚ tak samo jak kaÂżdy kolor ma innÂą cenĂŞ.

Ja juÂż sie przekonaÂłem na podstawie sÂłabych systemĂłw (tych taĂąszych) Âże cena koloru nie zawsze znaczy taniej...............

W razie pytaĂą zapraszam na priv gdzie podam dystrybutora w razie zainteresowania jakimÂś mieszalnikiem (siedze w branÂży ok 10 lat)

berag1 
Wysłany: 2013-02-02, 23:07   
0
UP DOWN

Cytat:
Jako osoba bêd¹ca na rynku i pracuj¹ca na kilku systemach muszê przyznaÌ, ¿e mieszalnik PPG jest jednym z najlepszych na rynku jeœli chodzi o krycie a tym samym zu¿ywalnoœÌ poniewa¿ jest rozcienczany 1:1 a system jest pigmentowy wiêc sama baza bardzo gêsta.
Co do spasowalnoœci to nie ma systemu idealnego ale jest w górnej pó³ce.

Cena jest zaleÂżna od rabatu u dystrybutorĂłw wiĂŞc trudno tutaj jednoznacznie stwierdziĂŚ tak samo jak kaÂżdy kolor ma innÂą cenĂŞ.

Ja juÂż sie przekonaÂłem na podstawie sÂłabych systemĂłw (tych taĂąszych) Âże cena koloru nie zawsze znaczy taniej...............

W razie pytaĂą zapraszam na priv gdzie podam dystrybutora w razie zainteresowania jakimÂś mieszalnikiem (siedze w branÂży ok 10 lat)

ChÂłopie , skÂąd Tu siĂŞ urwaÂłeÂś, myÂślisz Âże wpadÂłeÂś na forum i kaÂżdy bĂŞdzie braÂł od Ciebie mieszalniki z PPG.

Znam ten system i zdecydowanie proponowa³ bym tutaj Nexê Autocolor - ta sama firma matka, ta sama pó³ka jakoœciowa, natomiast je¿eli chodzi o pakiet startowy, to Nexa wychodzi zdecydowanie taniej. Wzorniki zarówno w PPG jak i Nexa Autocolor u³o¿one markami, natomiast zdecydowana ró¿nica je¿eli chodzi o pigmenty na korzyœÌ Nexy. W PPG pigmenty s¹ ju¿ ¿ywicowane natomiast w Nexie mamy do czynienia z pastami pigmentowymi i ¿ywicami.
Je¿eli chcemy dorobiÌ jeden litr koloru w PPG to musimy dok³adnie zrobiÌ jeden litr i je¿eli kolor nie pasuje to korygujemy i wychodzi ponad jeden litr, gdy klient zamawia jeden litr bazy to co zrobimy z reszt¹ po korygowaniu? W Nexa Autocolor mamy do czynienia z pastami i ¿ywicami i je¿eli mamy umieszaÌ jeden litr bazy, a mamy zamiar korygowaÌ to nalewamy pigmenty i czêœÌ ¿ywicy jaka wchodzi w sk³ad receptury, dziêki czemu mamy miejsce na to aby w razie potrzeby mieÌ gdzie dolewaÌ pigmenty czego nie mo¿emy zrobiÌ przy mieszalniku z PPG. Jesteœmy w stanie zawsze umieszaÌ tyle ile klient potrzebuje bez obawy ¿e coœ nam zostanie ponad to co potrzebuje klient, co ma szczególne znaczenie gdy na systemie pracuj¹ nie doœwiadczeni ludzie. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

czapka2
Wysłany: 2013-02-03, 13:41   
0
UP DOWN

UrwaÂłeÂś z choinki to siĂŞ ty koleÂżko a nie ja.

Zaznaczam, Âże jestem dystrybutorem 3 marek grupy PPG w tym teÂż Autocoloru i takich bredni jak tutaj piszesz dawno nie sÂłyszaÂłem a niektĂłre sÂłowa rzeczywiÂście ÂświadczÂą o braku znajomoÂści ale nie przeze mnie a przez Ciebie.....

W gwoli wyjaÂśnienia pakiet Autocloru wychodzi w podobnej a nawet droÂższej cenie zaleÂży od tego jak chcemy go stworzyĂŚ, Co do cen to teÂż PPG jest lepiej rabatowalny niÂż NAC a ceny wyjÂściowe pigmentĂłw podobne.
Nie bĂŞdĂŞ tutaj wysyÂłaÂł cennikĂłw aby Ci to udowodniĂŚ bo krzyczeĂŚ na forum bez znajomoÂści tematu moÂże kaÂżdy.
Ja nie pisaÂłem aby sobie robiĂŚ reklamĂŞ ale aby przedstawiĂŚ swĂłj punkt widzenia.

A Panie kolego proponujĂŞ nauczyĂŚ siĂŞ czytac ze zrozumieniem bo napisaÂłem teÂż ze z racji doÂświadczenia 10 letniego jestem w stanie podaĂŚ dystrybutora praktycznie kaÂżdej marki bezinteresowanie zaznaczam.

berag1 
Wysłany: 2013-02-03, 16:22   
0
UP DOWN

Cytat:
Zaznaczam, Âże jestem dystrybutorem 3 marek grupy PPG w tym teÂż Autocoloru i takich bredni jak tutaj piszesz dawno nie sÂłyszaÂłem a niektĂłre sÂłowa rzeczywiÂście ÂświadczÂą o braku znajomoÂści ale nie przeze mnie a przez Ciebie.....

W gwoli wyjaÂśnienia pakiet Autocloru wychodzi w podobnej a nawet droÂższej cenie zaleÂży od tego jak chcemy go stworzyĂŚ, Co do cen to teÂż PPG jest lepiej rabatowalny niÂż NAC a ceny wyjÂściowe pigmentĂłw podobne.
Nie bĂŞdĂŞ tutaj wysyÂłaÂł cennikĂłw aby Ci to udowodniĂŚ bo krzyczeĂŚ na forum bez znajomoÂści tematu moÂże kaÂżdy.
Ja nie pisaÂłem aby sobie robiĂŚ reklamĂŞ ale aby przedstawiĂŚ swĂłj punkt widzenia.

A Panie kolego proponujĂŞ nauczyĂŚ siĂŞ czytac ze zrozumieniem bo napisaÂłem teÂż ze z racji doÂświadczenia 10 letniego jestem w stanie podaĂŚ dystrybutora praktycznie kaÂżdej marki bezinteresowanie zaznaczam.

Jestem otwarty na polemikĂŞ odnoÂśnie korygowania kolorĂłw, o czym pisaÂłem we wczeÂśniejszym poÂście.

Je¿eli Autocolor wychodzi dro¿ej, to podaj z ³aski swojej ile bêdzie kosztowa³ pakiet startowy z Autocoloru i z PPG tak aby mo¿na by³o na jednym jak i drugim systemie zrobiÌ akryl, metal i per³ê bez xyralików.
Je¿eli napiszesz, ¿e Nexa wyjdzie dro¿ej to sk³amiesz , a to z tego wzglêdu, ¿e w PPG mamy dodatkowe pigmenty które s³u¿¹ do robienia akryli i ogólnie wtedy jest ich wiêcej ni¿ w przypadku Nexy, gdzie korzystamy z tych samych pigmentów do robienia akryli, metali czy te¿ pere³.
Co do dystrybutorĂłw, to jak ktoÂś chce to sam sobie znajdzie i nie stanowi to Âżadnego problemu i nie trzeba tutaj mieĂŚ dziesiĂŞcioletniego doÂświadczenia ;)

http://ceb.nexaautocolor....nexa-autocolor/
http://pl.ppgrefinish.com...trybutorzy-ppg/
http://www.glasurit.com/p...w-glasurit-pl-0
http://www.dupontrefinish...Distributor_Map

wro-lak.pl 
Wysłany: 2013-10-14, 23:40   
0
UP DOWN

Witam, moim skromnym zdaniem mieszalnik PPG odbiega od NEXA AUTOCOLOR. PracowaÂłem na obu mieszalnikach. NEXA wygrywa pod wzglĂŞdem pasowalnoÂści kolorĂłw, a to w tym biega.

WrzucĂŞ parĂŞ ÂświeÂżych info o mieszalniku konwencjonalnym 2K AUTOCOLOR.
Po pierwsze, jeÂśli szukacie taniej bazy do wszystkiego, aby coÂś pochlapaĂŚ to na bank siĂŞ zawiedziecie.

AUTOCOLOR to kompromis pomiĂŞdzy jakoÂściÂą a cenÂą. Dla tych co juÂż zrozumieli, Âże lepiej kupiĂŚ setkĂŞ prawdziwej bazy 1:1 niÂż dwieÂście taniochy. TÂą setkÂą wiĂŞcej zdziaÂłasz niÂż Ci siĂŞ wydajĂŞ. Prosty rachunek np. setka LA7W na mieszalni dla klienta kosztujĂŞ 22zÂł, nawet jeÂśli wygrzebiesz jakiÂś tani mieszalnik 2:1 za 15zÂł za setĂŞ to i tak musisz kupiĂŚ tego dwieÂście na element.
Szybko liczymy i wychodzi 30 zeta. T¹ taùsza baz¹ siê namêczysz, wydasz wiêcej, stracisz wiêcej czasu a efekt taki sam. Tylko, ¿e jesteœ 8z³³ w plecy:)
A co najwa¿niejsze przychodzisz do mnie po roku domieszaÌ ten sam lakier na ten sam element bo ju¿ zd¹¿y³ siê pogi¹Ì i powtarzalnoœÌ masz blisk¹ 100%.
Masz pewnoœÌ ¿e odcieù koloru bêdzie taki sam. No dobra ju¿ siê nachwali³em.

Teraz wady;) FISZKI, wzorniki w niektórych przypadkach nieznacznie ró¿ni¹ siê od tego co znajdziesz w kubku. Problemy siê zaczynaj¹ jak w kolorze jest w ..... DU¯O per³y b¹dŸ xyralicu. Ale spokojnie nie s¹ to jakieœ dramatyczne ró¿nice, chwilka zabawy z dobarwieniem i jest GIT.

W sumie wyposaÂżajÂąc siĂŞ w mieszalnik 2k AUTOCOLORU:
1. Pracujesz na wysokiej jakoÂści materiale
2. ZuÂżywasz mniej towaru na element
3. Masz powtarzalnoœÌ kolorów
4. Mieszalnik zawsze wstawia centrala PPG, wiĂŞc dysponujesz peÂłnÂą opiekÂą technicznÂą i kolorystycznÂą.
5. Dostajesz niezÂły rabat na pigmenty przy niewielkich obrotach. JesteÂś w stanie obniÂżyĂŚ cenĂŞ dla siebie spokojnie poniÂżej 20zÂł za setkĂŞ np. LA7W
6. Dodatkowo masz mo¿liwoœÌ umieszania wszystkich AKRYLI z tego samego mieszalnika
7. Cena mieszalnika z peÂłnym wkÂładem bez Âżadnych zobowiÂązujÂących umĂłw obrotowych ok. 14.000zÂł brutto

Dobra, skoĂączyÂłem;) WiĂŞcej info pod tel. 533-21-20-99

M.R.
Wysłany: 2014-01-13, 21:54   
0
UP DOWN

PPG jest taĂąsze? chyba zwariowaÂłes pracowalem u dystrybutora PPG i Nexy wstawilem kilka systemow i PPg zawsze wychodzil drozej. Odpowiedz mi na pytanie czy sa dostepne aktualizacje do kolorboxu z konwencji Nexy? odpowiem ci NIE MA i NIE BEDZIE
Obecnie prym i wzrost na rynku odnosi Novol bo takie czasy nastaÂły a system sam sie broni .
Nie robie reklamy ale taka jest sytuacja na rynku lakierĂłw :cool:

czapka2 napisał/a:
UrwaÂłeÂś z choinki to siĂŞ ty koleÂżko a nie ja.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu