Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
noxes
Wys³any: 2012-04-19, 17:45   Cieniowanie, rózne szko³y.
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Panowie jest taki problem z cieniowaniem. Jak to robiæ, rozne szko³y ró¿nie podaj±.
a wiêc novol podaje ¿e nalezy cieniowaæ w miejscu styku nowej pow³oki ze star± na bazie i klarze. Za¶ troton podaje, ¿e cieniowaæ nale¿y tylko klar. które jest prawid³owe? Trzeba cieniowaæ tylko miejsce styku czy jaki¶ wiêkszy obszar?
Kolejne pytanie, jaka jest minimalna ilo¶æ lakieru bezbarwnego na np zderzak od peugeota 206? Dziêki za odpowiedzi.

noxes
Wys³any: 2012-04-22, 10:33   
0
UP DOWN

no panowie, nikt nic nie wie?

ksenonn 
Wys³any: 2012-04-22, 10:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
¼le doczyta³es kolego, postaraj siê bardziej.. bo na razie to nie ma to sensu co piszesz

gugun 
Wys³any: 2012-04-24, 12:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
cieniujesz jak ci wygodniej- tu mam na mysli ¿ywice jakies tam do cieniowania rozpuchy itp...
ale zasada jest 1:
http://screenshooter.net/0280052/sbpyweh

wszystko jasne?? :D

cieniowanie sasiedniego elementu
http://screenshooter.net/0280052/mogswym
szlif calo¶ci lakier ca³o¶æ,baza obszar zaznaczony

ksenonn 
Wys³any: 2012-04-24, 13:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
jakie piêkne rysunki ^^

wpisz w szukajke cieniowanie i poczytaj troche

juny 
Wys³any: 2012-04-24, 17:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Haha rzeczywi¶cie piêkne ^^

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-04-24, 17:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
juny, ksenonn,
Siê nie ¶miejcie, bo ja sobie na dysk ¶ci±gn±³em i jako wzór cieniowania pomocnikowi pokazuje :rotfl:

Rysunki fajne, teraz tylko 3*TAK Projektera i ju¿ w czasopi¶mie LAKIERNIK na pierwszej stronie bêdzie rozbierana sesja cieniowania. :spoko:
PS.
Lakierowanie jednak jest ³atwiejsze do opanowania ni¿ myszka. ^^

noxes
Wys³any: 2012-04-25, 21:28   
0
UP DOWN

my siê chyba nie rozumiemy albo ja was nie rozumiem, ale prêdzej to drugie ^^ a gdzie miejsce na rozpuszczalnik do cieniowania? Np mam tak± sytuacjê, mam na duzym elemencie odprysk lakieru 2x2cm i chcê zrobiæ zaprawkê w tym miejscu i co? muszê lakierowaæ baz± pó³ elementu, a lakierem ca³y?

jacenty 741
Wys³any: 2012-04-26, 06:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Nie,nie musisz.Je¶li masz wprawê i wiedzê,to robisz plamkê z podk³adu,szlifujesz,nak³adasz bazê tak,aby pokryæ ³adnie miejsce podk³adowania, kilka centymetrów szerzej nak³adasz bezbarwny,a miejsce ³±czenia starego i nowego lakieru oraz odkurz powsta³y podczas nak³adania rozpuszczasz rozcieñczalnikiem do cieniowania.
Tyle teoria.
W praktyce nie jest to wcale takie proste,aby zrobiæ niewidoczn± wpy³kê.

gugun 
Wys³any: 2012-04-26, 09:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
miejsce narozpuszczalnik jest pomiedzy matowanym a bezbarwnym ;) patrz rysunek pierwszy :D i postepuj wg instrukcji :sciana: obrazek to taki wzor i niemusisz robic idealnie jak na nim tylko trzymac sie tej zasady...
ze... zmatowane z zapasem nawszystko...podklad,kawalek dalej baz±,kawa³ek dalej bezbarwnym irozpuchdo cieniowania w miejscu ³±czenia bezbarwnego z matowanym miejscem "miejsce styku"
Lackdoctor napisa³/a:
Rysunki fajne, teraz tylko 3*TAK Projektera i ju¿ w czasopi¶mie LAKIERNIK na pierwszej stronie bêdzie rozbierana sesja cieniowania
tak wiec czekamy na projektera :D obrazki opatentowane wiec jak co moge podac nr konta ^^

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: