Autor |
Wiadomo¶æ |
|
marwar
|
Wys³any: 2012-04-28, 14:51 Komora silnika, odnowa jak?
|
0
|
|
|
|
Witam! Jestem tu nowy i chcia³bym siê dowiedzieæ jakie kroki podj±æ w odnowieniu mojej komory silnika, ja bym to zrobi³ tak:
1.Podk³ad reaktywny
2.Podk³ad akryl
3.baza
4.klar
Je¿eli co¶ jest ¼le to proszê o poprawê, ewentualne doradzenie jak to najlepiej zrobiæ
Posiadam w domu podk³ad firmy ROSCH, filler premium, co to w ogóle jest za podk³ad nigdzie siê nie mogê tego doczytaæ.
Za pomoc z góry dziêkuje!
P280412_13.550001.JPG
|
|
Plik ¶ci±gniêto 210 raz(y) 213.09 KB |
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-04-28, 20:00
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Nie nie, epoxyda m/m na to baza, i clar. Po co sie spuszczaæ z reaktywnym i akrylowym na komore. Robi³em tak ostatnio na golfie 3. |
|
|
|
|
marwar
|
Wys³any: 2012-04-28, 20:14
|
0
|
|
|
|
Reaktywny chcia³em bo gdzie nie gdzie by³a rdza, a ten ROSCH filler Premium to co to jest za podk³ad epoxyd czy akryl? |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-04-28, 20:18
|
0
|
|
|
|
Ta a reaktywny to co niby jest ?? Odrdzewiacz ?? Ze go chcesz na rdze waliæ, kto Ci takich g³upot naopowiada³.... Ka¿da rdze czy¶æ do zera a nie wal na to ¿adnego produktu bo ci to tyle da co nic
Jak ju¿ wyczy¶cisz to ¶migasz epoxyde a nie reaktywny..., rozpuch odparuje i lecisz baze bez matowania tej epoxydy, na to clar i gotowa robota.
marwar napisa³/a: | ROSCH filler Premium to co to jest za podk³ad epoxyd czy akryl? |
Nie wiem nie stosuje. |
|
|
|
|
marwar
|
Wys³any: 2012-04-28, 21:01
|
0
|
|
|
|
Okey wiêc tak zrobiê jak mówisz
1.Epoxyd(bez matowienia)
2.Baza
3.Klar
Wielkie dziêki za pomoc
Mam jeszcze pytanko jaki lakier jako baza polecasz? Nie chodzi o kolor, jaki produkt jakiej firmy najbardziej siê na to nadaje |
|
|
|
|
...kuba...
|
Wys³any: 2012-05-08, 12:36
|
0
|
|
|
|
Do³±czam siê do pytania, bo te¿ chce prysn±æ komorê silnika, i tak z ciekawo¶ci, co trzeba by³oby na³o¿yæ ¿eby uzyskaæ matowy efekt?
marwar napisa³/a: | Okey wiêc tak zrobiê jak mówisz
1.Epoxyd(bez matowienia)
2.Baza
3.Klar
Wielkie dziêki za pomoc
Mam jeszcze pytanko jaki lakier jako baza polecasz? Nie chodzi o kolor, jaki produkt jakiej firmy najbardziej siê na to nadaje |
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-05-08, 12:48
|
0
|
|
|
|
Matowy akryl, albo baze i matowy bezbarwny na to.
marwar, ja uzywam baz duponta |
|
|
|
|
...kuba...
|
Wys³any: 2012-06-27, 15:19
|
0
|
|
|
|
Witam, wiem, wiem... ¿e temat malowania, przyszykowywanie, itp. by³ tu przerabiany setki razy, ale w koñcu od tego jest to forum;) Za tydzieñ w koñcu biorê siê za mojego lanosa, który przesta³ juz prawie rok z komor± silnika zapodk³adowan± podk³adem akrylowym Novol... I mam kilka pytañ:
1. Jak± gradacj± papieru szlifowaæ ten podk³ad przed baz±? 1000 na mokro?(dodam, ¿e nie mam ¿adnej szlifierki ani polerki;/)
2. Do czego przeznaczone s± poszczególne kolory w³óknin, i do czego tak w ogóle siê je u¿ywa?
3. Na jaki kolor pomalowaæ komorê? Kolor nadwodzia to standardowy Lanos(ciemny zielony)
my¶la³em co¶ o kremowym takim jak na foto, a mo¿e matowy efekt bêdzie lepiej wygl±da³?
4. ile potrzebuje bazy i lakieru do wymalowania komory?
5. Co z polerowaniem, jest konieczne? da siê to rêcznie wykonaæ? |
|
|
|
|
lordik
|
Wys³any: 2012-06-27, 21:46
|
0
|
|
|
narazie amator :)
Pomóg³: 1 raz Posty: 199 Sk±d: Zahajki Lubelskie
|
Polerowanie...
mo¿na omin±æ jak ³adnie pomalujesz.
Je¶li chodzi o ilo¶æ farby to zale¿y od producenta umiejêtno¶ci i sprzêtu
Aby uzyskaæ matowy kolor dodaje siê (dodatek matuj±cy) do akrylu lub bezbarwnego |
|
|
|
|
...kuba...
|
Wys³any: 2012-07-02, 13:51
|
0
|
|
|
|
a przypuszczalnie, ile potrzebuje bazy i lakieru, ¿eby pokryæ podobn± powierzchniê komory tak± jak na foto? ¶ciana grodziowa, nadkola, pod³u¿nice i pas przedni? w przysz³ym tyg chcia³bym z tym wystartowaæ, ale nie mam jeszcze materia³u;/ Mo¿e kto¶ z forum ma taki kolorek do sprzedania? |
|
|
|