Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Dzimi
Wys³any: 2012-05-17, 13:25   Pomys³ na wolny czas
0
UP DOWN

Witam serdecznie, od jakiego¶ czasu powa¿nie my¶la³em nad tym czy nie zaj±æ siê (z czystej ciekawo¶ci i dla tego, ¿e to lubiê) malowaniem alufelg, w mojej okolicy czêsto ludzie poszukuj± mo¿liwo¶ci pomalowania alufelg (m³odzi ludzie tuninguj±cy auta, moi znajomi) sam zdarza siê ¿e co jaki¶ czas kupujê jakie¶ zaniedbane ko³a i jako¶ je "poprawiam" i sprzedajê czasem z lepszym czasem z gorszym zyskiem

Znalaz³em ostatnio pistolet do malowania u siebie i siê okaza³o ¿e tata kilka lat temu odkupi³ nieu¿ywany pistolet Firmy CHS nr z dysz± 1.5 za grosze od firmy w której pracowa³, pistolet nie by³ u¿ywany ani razu i przysz³o mi do g³owy ¿eby malowaæ nim (we w³asnym zakresie, bawiæ siê po prosto) felgi, czy to stalowe czy to aluminiowe.

Pytanie moje brzmi, je¿eli chcia³bym dobraæ do tego kompresor, to na co musia³bym patrzeæ, a co omijaæ szerokim ³ukiem, chcia³bym przystaæ na wasze propozycje co polecacie a co nie, malowania ca³ych elementów nie bêdzie, no chyba ¿e to jaka¶ zaprawka (ale od tego s± lakiernicy którzy to robi± fachowo) no ale nie mówiê ¿e nie, malowaæ chcê felgi akrylem, jakie¶ ewentualnie ciekawe wzory na tym robiæ i pokryæ to klarem, mam mo¿liwo¶æ dokupienia do tego pistoletu innych dysz takich jak 1.2 czy 1.3mm nie jestem profesjonalist± i chcê spróbowaæ i siê pouczyæ nie wydaj±c na start 3000 z³

Prosi³bym o odpowiedzi w miarê mo¿liwo¶ci i nie opierniczanie ¿e siê nie znam, bo bez bicia przyznajê siê :) nie znam siê na tym za dobrze, dla tego trafi³em tutaj na to forum.

Pozdrawiam :)

ksenonn 
Wys³any: 2012-05-17, 16:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
no to jaki¶ kompresorek dwu cylindrowy z bañk± 50 czy 100l polecam na pocz±tek, odwadniacz, przewód

pistolet sza³u nie robi, dobrze by by³o mieæ 2 jeden do podk³adu z dysz± ok. 1,7 - 2,0
i do lakieru z dysz± 1,3- 1,4

za 3 tys to ju¿ troszkê kupisz na pocz±tek, a jak siê wkrêcisz to za jakis czas zamisz na lepszy sprzêt..

ja mia³em kompresor einhela i do dzisiaj dzia³a ( u kumpla), kosztowa³ co¶ ok. 800z³

Dzimi
Wys³any: 2012-05-17, 17:04   
0
UP DOWN

Dziêki za odpowied¼ :) tak siê zastanawiam nad jakim¶ kompresorkiem z allegro lub ze strony producenta z dodatkowym pistoletem, ale te¿ na obecn± chwilê nie mam co za bardzo szaleæ bo na ca³y zestaw mam w³a¶nie ko³o 1000 PLNów wiêc jako¶ trzeba bêdzie sobie radziæ :) zastanawiam siê w³a¶nie nad tym kompresorem http://www.falontech.pl/product.php?id_product=114 podanym w przyklejonym temacie, aczkolwiek nie ma on odwadniacza i nie wiem czy takie co¶ mogê u¿ywaæ czy nie no i kwestia tego w³a¶nie bo dok³adnie nie wiem czy jak bym chcia³ daæ podk³ad to od razu musi byæ na to wrzucany akryl czy mo¿na odczekaæ jaki¶ czas b±d¼ dzieñ ?

ksenonn 
Wys³any: 2012-05-17, 22:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
mia³em prawie ¿e identyczny kompresor tylko z 50l butl±.. nawet sobie nie¼le dawa³ radê

odwadniacz polecam ckd albo kto¶ wcze¶niej yato poleca³, do amatorki starczy ;)

czytaj forum masz tu wszystko napisane

Dzimi
Wys³any: 2012-05-18, 08:28   
0
UP DOWN

OK dziêki serdeczne za info :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów