Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mariann
Wys³any: 2012-05-30, 09:36   polerowanie spostrze¿enia
0
UP DOWN

witam kolegów
Ostatnio lakierowa³em dwa b³otniki od vectry na kolorek niebieski metalik.
Zazwyczaj nie polerujê elementów po lakierowaniu bo malujê na lustro i mi szkoda rysowaæ pow³oki, ale ostatnio sta³o siê co¶ zupe³nie nieoczekiwanego. Po³o¿y³em bazê nastêpnie warstwê kontaktow± claru i co? Wy³±czyli pr±d na ca³ym osiedlu. Zgas³o ¶wiat³o, stanê³y wyci±gi i sprê¿arka. Ca³e szczê¶cie ¿e w³±czyli po 20 min. ale na chwilê ¿e zd±¿y³em po³o¿yæ drug± warstwê claru i znowu wy³±czyli. Skutek jest tego taki ¿e na clarze mam teraz od groma suchego lakieru który nie zosta³ wyci±gniêty i fruwa³ w powietrzu.
Polerowa³em ju¿ wcze¶niej, ¿eby¶cie nie my¶leli ¿e jestem jakim¶ zajeb. lakiernikiem ale teraz ten problem mnie trochê przerós³, mianowicie po wyschniêciu ok 6 dni na s³oneczku zacz±³em od papieru 1500 na mokro potem przetar³em 2000 i polerka. im wiêcej polerowa³em tym powstawa³o wiêcej rys. Co jest kurcze. Znowu wzi±³em papier 2000 i matujê no trochê lepiej ale jak sie wypoleruje to widaæ ryski. Nie wiem ale chyba ten papier 1500 mi narobi³ tych rys.
Polerowa³em past± G3, co by¶cie poradzili ch³opaki ¿eby jako¶ obej¶æ ten temat s± jakie¶ preparaty po G3 ¿eby to jeszcze lepiej wykoñczyæ

hematol 
Wys³any: 2012-05-30, 10:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
Witam,wg mnie mog³e¶ polerowaæ na drugi dzieñ,po 6 dniach lakier jest twardy jaka ska³a,napewno 1500 narobi³o rys,ja jak ju¿ polerujê i chcê szlifowaæ lakier to zazwyczaj zaczynam od 2000,co do pasty G3 to oczywi¶cie masz tak¿e G6 i G10.
Tak twardy lakier,który zosta³ porysowany bêdzie ciê¿ko spolerowaæ,spróbuj jeszcze raz 2000,potem 2500,G3,G6 i G10....
Poeodzenia! :spoko:

mariann
Wys³any: 2012-05-30, 10:17   
0
UP DOWN

A jakich past u¿ywacie na finisz
S³ysza³em ¿e dobre s± pasty 3M mo¿e ona usunie trochê tych rys

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-05-30, 10:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy