Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
teac27 
Wys³any: 2012-06-01, 10:39   PISTOLET LAKIERNICZY AQUA XTREME1,4 RP
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: podkarpacie
Witam :) Zrobi³em blacharkê w golfie 3 .. miesi±c pracy ;) pod³oga jest zrobiona , nowe b³otniki , wstawione nowe nadkola itd.. szyby i wszystko jest powyci±gane , silnik tez .. teraz chce zacz±æ przygotowywaæ auto do malowania. najpierw muszê kompletowaæ sprzêt dla amatora. TZN: Pistolet - my¶lê o takim jak w temacie ( Sprê¿arkê mam du¿± bo niedaleko mam warsztat wiêc nie bêdzie problemu z po¿yczeniem ( Butla jak bojler )
- potrzebuje szlifierki elektrycznej do obróbki szpachli itd. najlepiej jakby by³a taka okr±g³a jak na powietrze tylko nie wiem jak± kupiæ za przyzwoite pieni±dze i te¿ ¿eby szybko siê nie spali³a :) bo chce siê trochê wprawiæ :)
- jak±¶ maszynê do polerki ? i czym robiæ polerkê lakieru ?
- rozumie ¿e na elementy które nie by³y skorodowane nak³adaæ podk³ad epoksydowy , a na skorodowane i oszlifowane lub spawane rekatywny: tylko jakiej firmy ? ( Auto nie ma jeszcze zrobionej konserwacji po spawaniu , jest zabezpieczone tylko farba podk³adow± któr± i tak zedrê bo bêdê szlifowaæ spawy :devil:
- miejsce do lakierowania ( je¶li uda mi siê za 100z³ wypo¿yczyæ komorê lakiernicz± to bêdzie :spoko:
- jakiej u¿ywaæ szpachli w miejscach takich jak ( drzwi , przednia maska ) czyli tam gdzie jakie¶ wsioki siê opieraj± i odkszta³caj± blachê ..... :!:
- jakiego klaru u¿yæ ?
auto chce psikn±æ kolorem LC5M

czego jeszcze potrzebujê ? ( maskê posiadam, szpachelki te¿ )

bardzo proszê o pomoc ! i z góry dziêkujê ! :) Pozdrawiam :)

936
Wys³any: 2012-06-01, 16:46   Re: PISTOLET LAKIERNICZY AQUA XTREME1,4 RP
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
teac27 napisa³/a:
czego jeszcze potrzebujê ?

do¶wiadczenia... :tak:

pawel1108 
Wys³any: 2012-06-01, 19:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
teac27 napisa³/a:
czego jeszcze potrzebujê ?

chêci...
do poszperania na forum,wszystko o co pytasz jest opisane wielokrotnie :)

teac27 
Wys³any: 2012-06-01, 19:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: podkarpacie
no dobrze :) a ten gun ? dam rade nim pomalowaæ golfa tak ¿eby jako¶ to wygl±da³o czy jest to niemo¿liwe nawet z rêk± profesjonalisty ? :)

jacenty 741
Wys³any: 2012-06-01, 20:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Rêka profesjonalisty,to,kolego,nawet z wiadra zrobi morkê jak orygina³ !!! :rotfl: :rotfl:

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-06-03, 22:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
teac27 napisa³/a:
a ten gun ? dam rade nim pomalowaæ golfa tak ¿eby jako¶ to wygl±da³o

No, mo¿na powiedzieæ ¿e ....... prawie wszystkim da siê pomalowaæ ¿eby to .... (jak piszesz sam) .....jako¶ wygl±da³o ;)
Zanim jednak przyst±pisz do malowania proponuje .... trochê potrenowaæ na jakim¶ starym elemencie np. b³otniku czy drzwiach :tak: Tak aby pó¿niej nie by³o zaskoczenia jak zaczniesz to ...malowanko :tak:

A co do profesjonalisty to powiem Ci kolego ¿e mi najlepiej to "morka jak orygina³" wychodzi jak maluje wa³kiem ;)
Pozdrawiam! :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: