Autor |
Wiadomo¶æ |
|
teac27
|
Wys³any: 2012-06-01, 10:39 PISTOLET LAKIERNICZY AQUA XTREME1,4 RP
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 155 Sk±d: podkarpacie
|
Witam Zrobi³em blacharkê w golfie 3 .. miesi±c pracy pod³oga jest zrobiona , nowe b³otniki , wstawione nowe nadkola itd.. szyby i wszystko jest powyci±gane , silnik tez .. teraz chce zacz±æ przygotowywaæ auto do malowania. najpierw muszê kompletowaæ sprzêt dla amatora. TZN: Pistolet - my¶lê o takim jak w temacie ( Sprê¿arkê mam du¿± bo niedaleko mam warsztat wiêc nie bêdzie problemu z po¿yczeniem ( Butla jak bojler )
- potrzebuje szlifierki elektrycznej do obróbki szpachli itd. najlepiej jakby by³a taka okr±g³a jak na powietrze tylko nie wiem jak± kupiæ za przyzwoite pieni±dze i te¿ ¿eby szybko siê nie spali³a bo chce siê trochê wprawiæ
- jak±¶ maszynê do polerki ? i czym robiæ polerkê lakieru ?
- rozumie ¿e na elementy które nie by³y skorodowane nak³adaæ podk³ad epoksydowy , a na skorodowane i oszlifowane lub spawane rekatywny: tylko jakiej firmy ? ( Auto nie ma jeszcze zrobionej konserwacji po spawaniu , jest zabezpieczone tylko farba podk³adow± któr± i tak zedrê bo bêdê szlifowaæ spawy
- miejsce do lakierowania ( je¶li uda mi siê za 100z³ wypo¿yczyæ komorê lakiernicz± to bêdzie
- jakiej u¿ywaæ szpachli w miejscach takich jak ( drzwi , przednia maska ) czyli tam gdzie jakie¶ wsioki siê opieraj± i odkszta³caj± blachê .....
- jakiego klaru u¿yæ ?
auto chce psikn±æ kolorem LC5M
czego jeszcze potrzebujê ? ( maskê posiadam, szpachelki te¿ )
bardzo proszê o pomoc ! i z góry dziêkujê ! Pozdrawiam |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-06-01, 16:46 Re: PISTOLET LAKIERNICZY AQUA XTREME1,4 RP
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
teac27 napisa³/a: | czego jeszcze potrzebujê ? |
do¶wiadczenia... |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-06-01, 19:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
teac27 napisa³/a: | czego jeszcze potrzebujê ? |
chêci...
do poszperania na forum,wszystko o co pytasz jest opisane wielokrotnie |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
|
teac27
|
Wys³any: 2012-06-01, 19:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 155 Sk±d: podkarpacie
|
no dobrze a ten gun ? dam rade nim pomalowaæ golfa tak ¿eby jako¶ to wygl±da³o czy jest to niemo¿liwe nawet z rêk± profesjonalisty ? |
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-06-01, 20:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Rêka profesjonalisty,to,kolego,nawet z wiadra zrobi morkê jak orygina³ !!! |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-06-03, 22:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
teac27 napisa³/a: | a ten gun ? dam rade nim pomalowaæ golfa tak ¿eby jako¶ to wygl±da³o |
No, mo¿na powiedzieæ ¿e ....... prawie wszystkim da siê pomalowaæ ¿eby to .... (jak piszesz sam) .....jako¶ wygl±da³o
Zanim jednak przyst±pisz do malowania proponuje .... trochê potrenowaæ na jakim¶ starym elemencie np. b³otniku czy drzwiach Tak aby pó¿niej nie by³o zaskoczenia jak zaczniesz to ...malowanko
A co do profesjonalisty to powiem Ci kolego ¿e mi najlepiej to "morka jak orygina³" wychodzi jak maluje wa³kiem
Pozdrawiam! |
|
|
|