Autor |
Wiadomo¶æ |
|
AQQ
|
Wys³any: 2012-06-01, 18:39 Malowanie obudowy wzmacniacza
|
0
|
|
|
|
Witam chcia³bym pomalowaæ obudowê wzmacniacza na czarno-bia³o i moje pytanie jest takie , czy muszê dawaæ podk³ad i lakier bezbarwny ? Chodzi o to by farby nie mo¿na by³o zdrapaæ paznokciem Dziêkuje . |
|
|
|
|
noxes
|
Wys³any: 2012-06-01, 22:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 289
|
Jak dasz farbê akrylow± to nie musisz dawaæ klaru bo to prawie to samo. Je¶li dasz bazê to i klar. Co do podk³adu to jest obudowa z aluminium? Je¶li tak to powinien byæ specjalny podk³ad. Ogólnie podk³ad k³adzie siê w tedy je¶li s± jakies nierówno¶ci na powierzchni. jesli niee ma to mo¿esz to machn±æ akrylem.
Jesli siê mylê niech mnie kto¶ poprawi. |
|
|
|
|
AQQ
|
Wys³any: 2012-06-02, 12:15
|
0
|
|
|
|
Ju¿ wiem , a mo¿e wie kto¶ jak zrobiæ szablon ¿eby namalowaæ napis na metalu?? |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-06-02, 13:39
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
Pomóg³: 2 razy Posty: 426 Sk±d: Wlkp.
|
AQQ napisa³/a: | a mo¿e wie kto¶ jak zrobiæ szablon ¿eby namalowaæ napis na metal |
Daj wyci±æ z folii w firmie reklamowej .Nie jest to drogie.
pozdr. |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorê wielkiemu, dziwi przeciêtnego, nadyma ma³ego.
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
AQQ
|
Wys³any: 2012-06-02, 14:33
|
0
|
|
|
|
A co my¶licie o tym aby wyci±æ z grubej tektury wzór i pomalowaæ? |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-06-02, 20:00
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
AQQ napisa³/a: | A co my¶licie o tym aby wyci±æ z grubej tektury wzór i pomalowaæ |
Wszystko mo¿na ,mo¿na te¿ bez szablonów rêcznie pomalowaæ .
Ps. t± obudowê dopiero robisz ,czy jest ju¿ gotowa .Pytam ,bo jak jeszcze nie masz to zrób np . z dibondu a napisy wygraweruj ..
pozdr |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorê wielkiemu, dziwi przeciêtnego, nadyma ma³ego.
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
AQQ
|
Wys³any: 2012-06-02, 20:17
|
0
|
|
|
|
Obudowa jest zrobiona .Dzisiaj zosta³a wyczyszczona , i w najbli¿szym czasie zostanie pomalowana jednak wraz nurtuje mnie pytanie jak obudowa zostanie pomalowana na czarny mat to jak zrobiæ te bia³e napisy ,takie jak np:on,off itp.??? |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-06-02, 20:33
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
AQQ napisa³/a: | jak zrobiæ te bia³e napisy ,takie jak np:on,off itp.??? |
Kiedy¶ robi³o siê to kalgrafem ,teraz jest wiele mo¿liwo¶ci .Tak jak pisa³em, za niedu¿e pieni±dze zrobisz to w firmie ,która robi reklamy np. nadruk solwentowy bezpo¶rednio na p³ycie ,lub na prze¼roczystej folii i j± nakleiæ.Jak wiêksze napisy to z bia³ej folii.Mo¿na te¿ zrobiæ p³ytê czo³ow± z aluminium lub czarnego dibondu i napisy wygrawerowaæ ploterem frezuj±cym lub laserowym.
Samemu ciê¿ko to ³adnie zrobiæ.
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
AQQ
|
Wys³any: 2012-06-02, 20:46
|
0
|
|