Autor |
Wiadomo¶æ |
|
steam999
|
Wys³any: 2012-06-14, 22:43 amatorskie poczatki :)
|
0
|
|
|
|
Na poczatku witam wszystkich. zarejestrowalem sie doslownie 10sek temu w celu zasiegniecia rady
Chce sprobowac sil w lakierowaniu i troche pobawic sie aerografem ,a takze czasami cos wypiaskowac
Warunki na hobbystycznia lakiernie mam.. Glownie zalezy mi na malowaniu pojedynczych elementow samochodu i motocykli. Moj budzet to 1000zl na kompresor bez osprzetu..
Wchodzi tez w gre zlozenie czegos pod okiem ojca wiec prosze o rady czy lepiej kupic cos za tysiaka czy zlozyc samemu.. nie chcialbym kupic chlamu ktory podziala miesiac czy dwa tylko cos na przynajmniej 2-3 lata .. nie mam sily w domu tylko 230V niestety wiec to tez pewna przeszkoda
Pozdrawiam |
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2012-06-15, 00:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
Witam,proponujê ci kupiæ jaki¶ nowy kompresor ni¿ "z³o¿yæ" samemu,nie rzadko z³o¿enie samemu sobie kompresora poch³ania wiêcej kasy ni¿ kupno nowego,a wiesz ,nowy to nowy i bez roboty,wtyczka do gniazdka i jedziesz.Co do tej kwoty to bêdzie ciê¿ko co¶ kupiæ,tym bardziej do piaskowania...
...Tak na si³ê to powiedzmy 50L kompresorem pomalujesz pojedyncze elementy, zale¿y te¿ jaki masz pistolet,jakie ma zapotzrebowanie na powietrze....
Na temat kompresorów by³o du¿o napisane na forum,poczytaj najlepiej sobie. |
|
|
|
|
steam999
|
Wys³any: 2012-06-15, 10:04
|
0
|
|
|
|
wiem ,ale z tego co wyczytalem to za 1000zl nie mam duzego pola do popisu..
glownie zalezy mi na lakierowaniu pojedynczych elementow i aerografie wiec szukam czegos w ten desen ,ale wybor jest ogromny z tego co widze |
|
|
|
|
steam999
|
Wys³any: 2012-06-18, 15:37
|
0
|
|
|
|
mial ktos stycznosc ze przerobka chinskiego kompresora z butla 24l do ktorego byla podlaczona dodatkowa butla i potem bezposrednio powietrze ciagniete z tej butli ?
czy te roziwazanie jest dobre jesli kogos nie stac na dobry kompresor ? |
|
|
|
|
noxes
|
Wys³any: 2012-06-18, 15:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 289
|
Raczej na dlu¿ej to silnik nie wytrzyma. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-06-18, 17:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
steam999 napisa³/a: | czy te roziwazanie jest dobre jesli kogos nie stac na dobry kompresor ? |
Dobre.
Tak zrób i nie przejmuj sie tym co pisza na forach.
Dobre nie znaczy prawid³owe, ale to jest sposób na poprawienie czasu pracy. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2012-06-18, 22:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
ja tak mam zrobione narazie bo zamierzam kupic dopiero kompresor lepszy ;] mam 24 l i podlaczony do tego zbiornik 40 l z instalacji gazowej z samochodu. troche dluzej bije do pelna ale tez na troche dluzej starcza wiatru |
|
|
|