Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
adamsaso
|
Wys³any: 2012-06-19, 19:58 Przyklejanie szablonów.
|
0
|
|
|
|
Witam,
Mam zamiar sam robiæ szablony, najpierw w³asny rysunek nanosi³bym na kartkê, a nastpnie na foliê i oczywi¶cie pó¼niej wycinanie/wy¿ynanie. Ogólnie to najwiekszy problem mam z najprostsz± rzecz±...
Chcê umie¶ciæ szalon na koszulce, czym przykleiæ go do koszulki tak zeby nie zostawia³ ¶ladów a jednak siê trzyma³? (nie piszcie o jednorazowych kartkach samoprzylepnych gdy¿ chcia³bym u¿yæ szblonu kilka razy)
Pozdrawiam
Adam |
|
|
|
 |
WIELEBNY
|
Wys³any: 2012-06-20, 15:01
|
0
|
|
|
|
ja przyklejalem szablon ta¶m± malarska/maskujaca papierowa,ale... odrywajac przesuwa sie koszulka chyba ze dobrze j± na cos naciagniesz. Mój plan B to podkladka z blachy pod koszulke i szablon przyczepiasz ma³ymi magnesami jak na lodówce |
|
|
|
 |
adamsaso
|
Wys³any: 2012-06-20, 19:55
|
0
|
|
|
|
Kupi³em na test klej w spray'u "colla spray" firmy stamperia i wygl±da na to ¿e dzia³a... szablon z foli drukarskiej siê trzyma i po oderwaniu nie zostaje klej na tkaninie (mo¿na przyklej±æ dopóki klej±ca powierzchnia nie zabrudzi siê kurzem).
Mam jeszcze jedno pytanie.
Do ma³ych szablonów u¿ywam foli do drukowania a4 llub a3, a czego u¿ywaæ do wiêkszych szablonów? tektura? ... Widzia³em na necie duzy format folii drukarskiej, ale sprzedawana jest w rolkach po prawie 200kg (4z³ za kilogram), nie wecie czy mo¿na gdzie¶ kupiæ tak± foliê w mniejszych ilo¶ciach, albo jaki inny materia³ zastosowaæ jako wiêkszy szablon?
Pozdrawiam
Adam |
|
|
|
 |
Andy 66
|
Wys³any: 2012-06-20, 21:14
|
0
|