Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Tytexo
|
Wys³any: 2012-06-27, 18:47 Problem podczas k³adzenia bazy. Pomó¿cie.
|
0
|
|
|
|
Witam problem wygl±da nastêpuj±co. Wcze¶niej jak k³ad³em bazê nie by³o takiego problemu, otó¿ baza jakby mi igie³kuje, tak jak by b per³a staje i po zalaniu bezbarwnym po spolerowaniu jednak widaæ mikro kraterki w miejscach gdzie wcze¶niej sta³a. Dzi¶ lakierowa³em kolorem który s³abo kry³, potrzebowa³em po³o¿yæ wiele warstw, i wtedy coraz bardziej ta baza mi stawa³a i to nie zale¿nie czy na starym klarze czy na podk³adzie. Pod³o¿e nie ma tu nic do znaczenia, wcze¶niej te¿ mi siê tak zdarzy³o podczas lakierowania innych elementów, ostatnio tak mi siê dzieje. Czy baza jest za gêsta czy za du¿e ci¶nienie, czy powinienem bardziej na mokro. Masakra. ¯eby to zalaæ i ¿eby to wygl±da³o potem po spolerowaniu musze k³a¶æ dodatkowy klar ¿eby to zalaæ. Jak my¶licie od czego tak siê dzieje wczê¶niej tak nie mia³em. |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2012-06-27, 19:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 246
|
wrzuc jakies zdjecia zeby ocenic dok³adnie jak to wyglada... |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-06-27, 19:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
ja susze baze, przecieram ¶ciereczka antystatyczn± i nic sie takiego nie dzieje, a dzia³o mi sie raz po zmywaczu silikonowym z <firma> (¿eby antyreklamy nie robiæ) teraz u¿ywam ca³y czas novola i jest gitara, jak mi ziarno sie nie rozp³ywa³o to dolewa³em rozcieñczalnika i wiecej warstw poprostu zapyla³em, próbuj k³a¶æ cienkie warstwy czekaj±æ a¿ rozcienczalnik na bierzaco bêdzie odparowywa³, mo¿e pomo¿e. powodzenia i pozdro. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-06-28, 06:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
A mo¿esz napisaæ z jakiej firmy masz t± bazê i rozcieñczalnik do niej Dok³adnie to na "czym pracujesz" kolego Wiesz problemy "same z siebie siê nie bior±"
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-06-28, 06:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Tytexo napisa³/a: | wcze¶niej te¿ mi siê tak zdarzy³o podczas lakierowania innych elementów, ostatnio tak mi siê dzieje. Czy baza jest za gêsta czy za du¿e ci¶nienie, |
Napisz wszystko dok³adnie jak to robisz i na jakich materia³ach Wtedy bêdzie ju¿ co¶ wiadomo a tak to tylko mo¿na zgadywaæ |
|
|
|