Autor |
Wiadomo¶æ |
|
jaro882
|
Wys³any: 2012-07-09, 18:30 Lakierowanie Busa Vw T4 pare pytañ z mojej strony
|
0
|
|
|
|
Witam!!
Za parê dni biorê siê za lakierowanie ca³ego busa Vw t4.
Mam pytanie odno¶nie sprê¿arki gdy¿ stojê przed zakupem owego sprzêtu;)
Czy dam radê polakierowaæ Busika kompresorem z butl± 100 l o wydajno¶ci 250l/m??
Mam pistolet Lvlp o zapotrzebowaniu 199l/min.
I jak siê ma sprawa lakierów bazowych z allegro?? czy bia³a baza w cenie 60 z³ za litr jest co¶ warta??
I jeszcze jedno pytanko odno¶cie lakieru bezbarwnego lepiej zastosowaæ utwardzacz wolny czy szybki? Dodam ¿e bus jest koloru bialego (akryl) i na bia³o bêdzie lakierowany (baza) .
Lakierowany bêdzie na 2 razy jeden bok potem drugi , drzwi x 3, maska + tylna klapa osobno gdy¿ wnêki równiez bêd± lakierowane. |
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-07-09, 21:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
jaro882 napisa³/a: | Mam pytanie odno¶nie sprê¿arki gdy¿ stojê przed zakupem owego sprzêtu;)
Czy dam radê polakierowaæ Busika kompresorem z butl± 100 l o wydajno¶ci 250l/m?? |
je¿eli chcesz kupiæ t± powy¿ej,to radzê kupiæ cos wydajniejszego,¿eby mia³o wydajno¶æ ok,400L/min.
Wówczas polecisz T4 na raz a nie na raty,na bia³ym jeszcze przejdzie ale np.metaliki maluj±c na raty,bêdziesz mia³ elementy w ró¿nych odcieniach.
jaro882 napisa³/a: | I jak siê ma sprawa lakierów bazowych z allegro?? czy bia³a baza w cenie 60 z³ za litr jest co¶ warta?? |
nie u¿ywa³em,to Ci nie doradzê,dowiedz siê jakiej firmy,jaki system?
jaro882 napisa³/a: | pytanko odno¶cie lakieru bezbarwnego lepiej zastosowaæ utwardzacz wolny czy szybki? |
patrz±c na aktualne temperatury to oczywi¶cie wolny
jaro882 napisa³/a: | Dodam ¿e bus jest koloru bialego (akryl) i na bia³o bêdzie lakierowany (baza) . |
nie lepiej bêdzie polakierowaæ akrylem,jak w oryginale? |
|
|
|
|
jaro882
|
Wys³any: 2012-07-09, 21:47
|
0
|
|
|
|
Co do bazy z allegro niestety no name;) a jaki kompresor mo¿esz poleciæ powiedzmy do 2000 ?? pierwsza opcja by³a lakierujemy akrylem lecz jak wiadomo baza lepiej wychodzi;) na takie od¶wie¿enie T4 my¶lê ze oko³o 2 litry bazy starczy?? a co do sprezarki to gdzie¶ wyczytalem ¿e ten jest dobry w tym przedziale cenowym http://allegro.pl/kompres...2449290140.html |
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-07-10, 07:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
jaro882 napisa³/a: | na takie od¶wie¿enie T4 my¶lê ze oko³o 2 litry bazy starczy?? |
zale¿y jaka baza,jak bêdzie kry³o ja bym wzi±³ 2,5L jak robisz to z dachem.
bardzo dobry ale jak trzeba czasami ko³o napompowaæ,do lakierowania ca³ego auta jest po pierwsze za s³aby,po drugie za chiñski-zakup na chwilê,je¿eli to ma pracowaæ w lakierni to daj sobie spokój,do³ó¿ trochê grosza i kup co¶ markowego,u¿ywanego ale dobrego,za ok.3000 mo¿esz spokojnie kupiæ dobry kompresor.
Pozdro |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
|
jaro882
|
Wys³any: 2012-07-10, 18:06
|
0
|
|
|
|
Kolego tez myslalem nad kupnem czegos w granicach 2500-3000 tys to jakiej firmy najlepiej szukaæ?
Zapomnialem dodaæ ¿e dach nie bedzie lakierowany gdyz jest czysty;) |
|