Witam wszystkich serdecznie , ¶wietne forum . Potrzebujê pomocy ; otó¿ za nied³ugo nabêdê Suzuki Samurai , zamierzam go pomalowaæ w sposób podobny do przedstawionego na zdjêciu. Jeszcze nigdy niczego nie lakierowa³em ale chcia³bym siê pobawiæ. Lakier my¶lê ¿e bêdzie raczej matowy , zastanawiam siê czy do pomalowania wystarczy takie co¶ , czy te¿ jest to zwyk³a zabawka :
ten ma podan± moc 600W , widzia³em te¿ 850W , dodam te¿ i¿ nie zale¿y mi bardzo na super pow³oce , zreszt± moje zdolno¶ci raczej mi na to nie pozwol± .
Dziêki , pozdro.
Ogolem to sa puszki do nabijania rzadanej bazy/bezbarwnego czy podkladu 1k/2k, bedzie to na pewno lepsza opcja, ale na cale auto sie zajedziesz bo w 400ml pojemik mozna nabic 100ml produktu...
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
Witam , dziêki za pomoc , mam jeszcze jedn± pro¶bê ; pomogliby¶cie mi wybraæ firmê lub firmy których produkty ( spraye ) nadaj± siê do malowania samochodu , chodzi mi o spraye z angielskiego ebaya. Dziêki.
Przecie¿ spraye nie nadaj± siê do lakierowania samochodów, ale Ty zapyta³e¶ jak i czym skutecznie poradziæ sobie SAMEMU z pomalowaniem auta we wzory,, to pokaza³m czym robi± koledzy z filmiku i poda³em stronê z lakierami.
Spray na auto to z³o, ale lepsze ni¿ ten zestaw tryskaj±cy co pokaza³es.
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
Witam , dziêki za pomoc , mam jeszcze jedn± pro¶bê ; pomogliby¶cie mi wybraæ firmê lub firmy których produkty ( spraye ) nadaj± siê do malowania samochodu , chodzi mi o spraye z angielskiego ebaya. Dziêki.
W wiêkszo¶ci mieszalni nabijaj± spraye, wiêc ebay jest zbêdny.
Ca³a sztuczka z e sprayami polega na tym, ¿e nie maj± utwardzacza i dlatego wszyscy lakiernicy na nie s± wk****ni.
Je¶li poprosisz pana, który nabije Tobie spray, ¿eby zrobi³ mixture lakieru (np. akryl) z utwardzaczem i wt³oczy³ to do pojemnika to niczym nie bêdzie odbiega³ od zwyk³ego akrylu aplikowanego pistoletem. (Mo¿e byc troche rzadszy poniewa¿ w pojemniku spray jest jaki¶ rozcieñczalnik)
Ps. Sam sobie nabija³em spraye w taki sposób i nimi pracowa³em (³±cznie z polerowaniem po utwardzeniu) dlatego opisuje ten przyk³ad.
Ps. Zycie takiej mixtury wystarcza na ok. 2-3 dni lub krócej (w pojemniku), dlatego nikt tego nie robi.
Pozdrawiam.
Wspomnij mo¿e o kosztach takiego spraya.
U mnie chyba kosztuje 35 z³ za puszeczkê a jest do niej wt³aczane 100 gram farby?????
Dok³adnie mówi±c akrylu, reszta w puszecce to rozcieñczalnik.
A teraz trzeba odj±c z tych 100 gram akrylu ilo¶æ potrzebn± do zast±pienia utwardzaczem i ciekawe ile trzeba mieæ puszeczek po 35 z³ aby omalowac wko³o ca³e autko???????????
PS
Cene i ilo¶æ materia³u t³oczonego do puszki sprawdzi³em przed chwilk± w mieszalni.
Ya w poprzedniej pracy mia³em pompkê do nabijania sprayu i pod dostatkiem pojemników po ok. 5 za puszke w cenie hurtowej i ze zni¿kami.
Wiêc najwiêkszym problemem by³o umycie maszynki po nabiciu sprayu i czas
Ps. Bazy bym siê nie odwa¿y³ nabijac (mo¿e zmieniac odcieñ)
Ca³a sztuczka z e sprayami polega na tym, ¿e nie maj± utwardzacza
Sa puszki z zawleczka na 2 komponenty, ale
Lackdoctor napisa³/a:
za puszeczkê a jest do niej wt³aczane 100 gram farby?????
i tu jest pies pogrzebany, w mojej skromenj opinii (nie wliczajac tu juz paranoi malowania calego auta puszkami). Dodatkowo plujaca dysza ( ale grunt ze szerokokatna ) i ciagle trzesienie puszka bo cholera wie czy sie wymieszalo czy nie, "a idz pan w ch..."
Drobne punktowe rzeczy, jak dla mnie ok, ale juz caly element zdecydowanie nie.
Drobne punktowe rzeczy, jak dla mnie ok, ale juz caly element zdecydowanie nie.
Zaprawki jak najbardziej i drobne rzeczy sprayem.
W tym projekcie o to chodzi... (wzór w plamy ró¿nobarwne)
Ps. Najszybciej to wa³kiem (3.50 z³) zanurzonym w akrylu. (dotrze siê wlesie w¶ród ga³êzi )
Pozdrawiam.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum