|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
Tadek
|
Wysłany: 2012-07-22, 17:32 Rady, porady dla ÂświeÂżego ;)
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich.
Jak widaÌ jestem nowy i od razu proszê o cierpliwoœÌ
Chcia³bym zaj¹Ì siê airbrush'em trochê bardziej "na powa¿nie".
W tym momencie maluje budy do modeli zdalnie-sterowanych, nie jakieœ wyrafinowane, wszystko od szablonów g³ównie, wczeœniej plastikowe modele i warhammer'a.
PomyÂślaÂłem po prostu, Âże fajnie byÂłoby nauczyĂŚ siĂŞ porzÂądnie malowaĂŚ
SPRZĂT
W tym momencie posiadam kompresor firmy mar, model ma2000, chyba, oraz aerograf, takÂże mar'a, model AD-7770.
Kompresor nie jest jakiÂś Âświetny, trochĂŞ denerwuje mnie to, Âże caÂły czas musi siĂŞ "dopompowywaĂŚ".
Wiecie moÂże jak go podrasowaĂŚ, moÂże jakaÂś butla?
JeÂżeli tak, to co oprĂłcz tego?
Co do aerografu.
Na pocz¹tku by³ ok, ale po jakimœ czasie zacz¹³ siê doœÌ szybko przytykaÌ.
Ledwo zd¹¿ê go wyregulowaÌ, to muszê czyœciÌ, nawet je¿eli powiedzie mi siê regulacja, to i tak i tak po paru minutach, jak nie sekundach zaczyna s³abo podawaÌ farbê, albo pluÌ.
WymieniaÂłem dyszĂŞ i iglicĂŞ, nic nie daÂło
Jak myÂślicie, czy gra warta jest Âświeczki?
Mo¿e kupiÌ coœ porz¹dniejszego, do szczegó³ów, a do mar'a wsadziÌ jak¹œ du¿¹ dyszê i malowaÌ nim tylko du¿e powierzchnie?
To byÂłoby dla mnie wygodne, poniewaÂż nie musiaÂłbym zmieniaĂŚ co chwilĂŞ dysz.
Co moÂżecie mi poleciĂŚ?
FARBA:
Jak¹ farbê polecacie do malowania szczegó³ów na lexanowych karoseriach (wiêksze powierzchnie lecê spray'em), a jak¹ do Ìwiczenia na papierze?
MoÂże wina zÂłej pracy aerografu leÂży wÂłaÂśnie tutaj
W tym momencie uÂżywam farb pactra.
No i ostatnie, SZKOÂŁA AIRBRUSH'u:
Czy znacie kogoÂś kto robi zajĂŞcia z aerografii w Warszawie?
Mo¿e s¹ jakieœ dobre ksi¹¿ki, poradniki, szablony itd. do nauki malowania?
Pozdrawiam i za wszelkÂą pomoc z gĂłry dziĂŞkujĂŞ
[ Dodano: 2012-07-24, 14:19 ]
WidzĂŞ, Âże bardzo pomocne jest to forum |
|
|
|
 |
acidhouse_One
|
Wysłany: 2012-07-25, 20:02
|
0
|
|
|
|
nie zaÂłamuj siĂŞ powoli jak chcesz to mieszkam w warszawce to mozemy sie spiknac jak wroce z urlopu pisz na reiorgon (@) gmail.com to siĂŞ dogadamy co do nauki - pozdro |
|
|
|
 |
ryciek69
|
Wysłany: 2012-08-14, 21:48
|
0
|
|
|
|
witam. mam pytanie czy do aerografu musi byc specjalna farba czy moze byc to zwykla rozcienczona baza?
[ Dodano: 2012-08-19, 19:58 ]
nikt nie odpowie? jestem w temacie airbrush naprawde zielony. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|