Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
jaro882
Wys³any: 2012-07-24, 16:58   Parê s³ów na temat pompy Abac B3800
0
UP DOWN

Witam!! w³a¶nie jestem po te¶ciku mojej nowej sprê¿areczki ;)
Jak wiêkszo¶æ kolegów z forum wie ¿ê nie tak dawno wkoñcu dotar³o do mnie ¿e czas najwy¿szy aby wymieniæ sprzêt na nowy;)
Jedni chwalili inni odradzali mój wybór dlatego chcia³bym dodaæ moj± opiniê po pierwszych testach oraz malowaniu;)
Sprêzarka Abac B3800
Zbiornik 250l
Silnik 3Kw 1200 obr/min

Sprzedawcy pisz± ró¿nie na temat silnika , wiêkszo¶æ zaleca 3kw z obrotami 1400 inni równie¿ 3kw lecz z obrotami 1600 . Ja mam silnik z obrotami 1200 z drobnymi , ko³o pasowe na silniku jest mniejsze od ko³a pompy o 5 cm jak siê nie mylê co spowodowa³o dodatkowo spadkiem obrotków;) ale mimo tego jestem zadowolony . Dzisiaj wszystko pomierzy³em dok³adnie ze stoperem w rêce i po podliczeniu wszystkiego wysz³o mi ¿e mój zestaw ci¶nie 300litrów na minutê ( sprzedawcy pisz± nieca³e 400l/min przy 1600 obrotów) ja zmniejszaj±c ilo¶æ obrotów (nie wiem ale chyba dobrze my¶lê) zwiêkszy³em ¿ywotno¶æ sprê¿arki;)jak dla mnie na chwilê obecn± rewelacja zobaczymny ja ten sprzêt wytrzyma próbê czasow± hehe;)
Aktualnie lakieruje gunem Lvlp o zapotrzebowaniu tak ¿e mam jeszcze spory zapas;)
je¶li ma kto¶ jakie¶ pytanie pisaæ;) dodam jeszcze ¿e zrezygnowa³em z wê¿a zbrojonego aby powietrze doprowadziæ do warsztatu na rzecz ... rurej pex (nie byliæ z pp) wszystko spisuje siê SUPER!

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: