Mam ju¿ sam± rame wymiary. 100cm x 50cm x 50cm
I teraz mam takie pytanie:
Czy na ¶cianie zrobiæ tylko filtr pod³ogowy czy zrobic te¿ wyci±g??
A na suficie filtr sufitowy i nawiew??
I z czego zrobiæ ¶cianki z jakiego¶ plexi bia³ego??
I oczywi¶cie jakie¶ ja¿eniówki male jak do akwarium.
S³u¿y³o by mi to do natrysków i ma³ych czê¶ci a bratu do malowania modeli.
Co wy na to??
Z góry dziêkuje i pozdrawiam.
wzoruj siê na ¶cianach lakierniczych.
korzystaj z o¶wietlenia jarzeniowego, ¶wiat³o biale zimne w ca³ym pomieszczeniu.
Mimo i¿ wentylator masz ma³y wcale mat filtracyjnych nie musisz miec w skali mikro
Najkorzystniej wyjdzie ze sklejki lub p³yty MDF. (na wymiar docinaj± w castoramia)
Zastosuj kó³ka do konstrukcji, ¿eby byc mobilnym.
Mankament obieg zamkniêty powierza. Trzeba doprowadzic ¶wierze czyste powietrze.
Pozdrawiam.
Kó³ka nie bêd± potrzebne ca³o¶æ bêdzie wisia³a na ¶cianie.
I pasuje bo obok tego jest nieu¿ywany komin a ca³e pomieszczenia nie jest wysokie ok 2.5m
to przez komin wszystko bezproblemu wyleci
Bêdzie odsysanie powietrza przez 2 wentylatory laziekowe i nawiew powietrza ze sprê¿arki.
Bedzie podwójne dno.Powietrze dojdzie w pusta przestrzen a pó¼niej przez filtr sufitowy do komory.
A co do mdf my¶le ¿e w zimê bêdzie tam zbyt wilgotno bydunek nie jest ogrzewany.
Mysla³em raczej nad pcv cena za 1m2 bia³ej 3mm plexi to tylko 24z³. to chyba bêdzie najlepszy wybór.
Chce to zrobiæ mniej wiecej tak:
http://actros1861.picture...gid=&clid=45381
Przy widoku z przodu (obok tego zielonego)
widaæ 3 prze³±czniki b±d± od wyci±gu i swiat³a
Sorki za jako¶æ robione dla oka
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2012-07-30, 22:14 ]
Ma ktos mo¿e na zbyciu 1m2 filtru pod³ogowego i 1m2 filtru sufitowego na zbyciu?
Prosze o kontakt priv albo posta.
Z góry dziêkuje.
[ Dodano: 2012-07-30, 22:58 ]
Koncepcja troche sie zmieni³a potrzebuje tylko 1 m2 filtru pod³ogowego je¶li by ktos mial prosze o kontakt.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum