Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
bartek1504 
Wysłany: 2012-08-12, 12:07   devilbiss gti pro i laker bezbarwny MIPA CS 85 2k HS
0
UP DOWN

Mam pistolet devilbiss gti pro dysza pro-200-1.3 glowica trans-tech t2 i niemiecki lakier firmy mipa ktory uzywam juz dosyc dlugo,na lakierze pisze 2:1 i 10-15% rozcieczalnika ale rowniez jest napisane cos o pistolecie,dysza 1.2-1.4 i cisnienie 4-5 bar i wlasnie nad tym sie zastanawiam bo wiekszosc osob pisze a by do lakieru bezbarwnego dawac 2.2 bara co nijak sie ma do zalecen z puszki..Jak to klasc a by bylo dobrzze,jakie cisnienie ustawic na pistolecie.kompresor mam srubowy ok 700 litrow wiec z tym problemu nie ma.Bardzo bede wdzieczny jak ktos mi doradzi jak to klasc.Z gory dziekuje za pomoc

jacenty 741
Wysłany: 2012-08-12, 14:20   
0
UP DOWN

Nie kieruj siê tylko puszk¹,poszukaj karty technicznej lakieru,tam mo¿e byÌ rozgraniczenie na zalecane ciœnienia dla ró¿nych rodzai pistoletów,HP,lub HVLP.

bartek1504 
Wysłany: 2012-08-12, 18:37   
0
UP DOWN

jacenty 741 napisał/a:
Nie kieruj siê tylko puszk¹,poszukaj karty technicznej lakieru,tam mo¿e byÌ rozgraniczenie na zalecane ciœnienia dla ró¿nych rodzai pistoletów,HP,lub HVLP.

znalazlem karte techniczna i niestety nie ma rozgraniczen dla ruznych pistoletow

kalbi 
Wysłany: 2012-08-14, 08:06   
0
UP DOWN

lakierujesz takim ciÂśnieniem jakie zaleca producent pistoletu, posiadajÂąc SatĂŞ 3000 hvlp lakieruje siĂŞ na 2.0, Rp 2,5. U Ciebie producent podaje chyba 2,0

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu