Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Adam Rentel
|
Wys³any: 2012-08-14, 11:00 Jak po³±czyæ razem dwa presostaty,w kompresorach
|
0
|
|
|
|
Witam kolegów,mam dwa kompresorki ABAC +butla 50lit.lakiernistwo to moje hobby ,lakieruje nie raz co¶ dla siebie.Mam ju¿ to wszystko pospinane razem,ale presostaty nie,jak sami wiecie wyskalowaæ te sprê¿arki ¿eby siê razem za³±ncza³y graniczy z cudem Mo¿e mi kto¶ to na ch³opski rozum wyt³umaczyæ? jak pod³±czyæ te presostaty razem.Z góry dziêkuje za podpowiedzi |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-08-14, 11:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Adam Rentel napisa³/a: | Mo¿e mi kto¶ to na ch³opski rozum wyt³umaczyæ? |
Silnik drugiej pod³±cz pod presostat pierwszej.
Oczywi¶cie w to miejsce gdzie jest jej silnik pod³±czony.
Proste? co nie?
Jak zapobiec ponadnormatywnemu obci±zeniu styków presostatu?
Opcja nie jest wymagana, ale podam jako dodatkowe oszczêdzenie presostatu.
Presostat roz³±cza fazê i zero - czyli ma dwie pary styków.
Jak pod³±czamy drugi silnik to mo¿na zero pod³±czyæ na sta³e a fazê ka¿dego z silników pod³±czyæ poprzez osobne styki.
Nie musisz tego robiæ.
Takie pod³±czenie jest potrzebne gdy przewidziana jest d³uga praca silnika i czêste za³±czenia. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Adam Rentel
|
Wys³any: 2012-08-14, 11:56
|
0
|
|
|
|
Czyli w tej drugiej sprê¿arce pomijamy ca³kowicie presostat? i pod³anczamy bezpo¶rednio do silnika? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-08-14, 12:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Adam Rentel napisa³/a: | pomijamy ca³kowicie presostat? i pod³anczamy bezpo¶rednio do silnika? |
Tak.
Baniaki oczywi¶cie trzeba po³±czyæ ze sob± koniecznie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|