Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Oskar
|
Wys³any: 2012-08-21, 19:44 Totalny amator - jaki sprzet?
|
0
|
|
|
|
Witam,
Chcialbym na poczatku powiedziec, ze o malowaniu wiem tyle co nic. Poogladalem troche filmikow troche poczytalem, ale od strony praktycznej 0. Na poczatek skompletuje sprzet - czy mozecie mi pomoc w doborze czegos dla amatora, ale niekoniecznie taniego - tzn najlepiej jakbyscie napisali ile dany zestaw kosztuje - a moze sami macie cos do sprzedania? Ojciec dysponuje kompresorem z nizszej polki - wg mnie to jest 8bar, 2 zawory, ok 25l butla. Dla pewnosci jutro sprawdze co to dokladnie jest. Dodam, ze mieszkam w Holandii.
Z gory dzieki za pomoc
Oskar |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-08-21, 21:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Oskar napisa³/a: | Ojciec dysponuje kompresorem z nizszej polki - wg mnie to jest 8bar, 2 zawory, ok 25l butla. |
To proponuje kupiæ sobie pistolet Sata minijet 3 lub 4 z dysz± 1.2 SR Na takim ma³ym kompresorze tym pistoletem spokojnie sobie bêdziesz malowaæ nawet b³otnik od auta
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Oskar
|
Wys³any: 2012-08-22, 15:53
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kleszczu1910
|
Wys³any: 2012-08-22, 17:18
|
0
|
|
|
|
jesli chcesz sobie od czasu do czasu malowaæ to nie ma sensu wydawaæ na pistolet 1000z³
proponowa³ bym co¶ u¿ywanego kupiæ np SATA DEVILBISS IWATA i do tego kompresor z bañk± 150-250l
ja mam kompresor 50l 2 t³okowy i pistolet jaki¶ chinol i bardzo dobrze mi sie maluje a jak co¶ nie wyjdzie to papierkiem przelecê 2500 i z poleruje i nawet nic nie widac ze tanim gó..em maluje:D. zestaw mnie kosztowa³ 950z³ |
|
|
|
|
Oskar
|
Wys³any: 2012-08-22, 19:19
|
0
|
|
|
|
No tak zestaw kosztowal Cie 950zl. Ojciec ma jakis gowniany kompresor, wiec wolalbym dac za lepszy pistolet 1000zl niz za caly gorszy zestaw 950zl. |
|
|
|
|
gall
|
Wys³any: 2012-08-23, 05:46 Re: Totalny amator - jaki sprzet?
|
0
|
|
|
|
Oskar napisa³/a: | Witam,
Chcialbym na poczatku powiedziec, ze o malowaniu wiem tyle co nic. Poogladalem troche filmikow troche poczytalem, ale od strony praktycznej 0. Na poczatek skompletuje sprzet - czy mozecie mi pomoc w doborze czegos dla amatora, ale niekoniecznie taniego - tzn najlepiej jakbyscie napisali ile dany zestaw kosztuje - a moze sami macie cos do sprzedania? Ojciec dysponuje kompresorem z nizszej polki - wg mnie to jest 8bar, 2 zawory, ok 25l butla. Dla pewnosci jutro sprawdze co to dokladnie jest. Dodam, ze mieszkam w Holandii.
|
... a jaki kolega ma bud¿et na zakupy? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-08-23, 06:47
|
0
|
|
|
|
Oskar napisa³/a: | Czy uzywany moze byc pod jakims wzgledem gorszy od nowego? |
Nie ,wszystko zale¿y tylko od stanu w jakim siê taki pistolet znajduje
Zawsze mo¿esz za³o¿yæ nowy zestaw naprawczy i wtedy masz pistolet "jak nowy"
Skoro mieszkasz w Holandii to mo¿esz poszukaæ jeszcze pistoletu na Ebay.de ,tam do¶æ sporo jest tego wystawionego a ceny s± od oko³o 100 euro
Cytat: | przelecê 2500 i z poleruje i nawet nic nie widac ze tanim gó..em maluje |
Chcia³bym kolego zobaczyæ te twoje prace malarskie Domy¶lam siê ¿e wko³o te¿ masz wszystko na matt pomalowane jak lakierujesz tym chinolem
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Oskar
|
Wys³any: 2012-08-24, 20:05
|
0
|
|
|
|
Wlasciwie to w Holandii uzywaja Marktplaats i jezeli bym znal marki ktore tu mozna kupic to bym poszukal cos potargowal moze. Co do budzetu to nie jest ograniczony tylko wtedy czasowo inaczej to wyjdzie tzn na drozszy sprzet musialbym poczekac, ale znowu nie chce kupic lipy tylko poczekac z 2 miesiace i kupic pozadny - moze inaczej - nie chce kupic czegos co mi starczy tylko do nauki a nic konkretnego z tym sie nie zrobi.
Przepraszam za gowniany link, ale marktplaats to odpowiedni polskiego allegro - niestety ebay tutaj jest mniej popularny niz w polsce
http://kopen.marktplaats.....x=0&search.y=0 |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-08-25, 10:27
|
0
|
|
|
|
To szukaj kolego tylko tego Sata minijet z dysz± 1.2 SR lub 1.4 SR Spokojnie sobie bêdziesz malowa³ na takim ma³ym kompresorze jaki posiadacie My¶lê ¿e spokojnie znajdziesz ten model Sata u siebie za mniejsze pieni±dze ni¿ jest tutaj w Polsce
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Oskar
|
Wys³any: 2012-08-25, 11:06
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-08-25, 11:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Oskar napisa³/a: | Moge rowniez z DE zamowic np ten bedzie dobry? |
Dobry.
Ale one s± bardzo popularne i aukcje koñcz± siê w granicach 160-180 euro. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|