Szukaj FAQ Album

Zamkniêty przez: Nokia 2012-08-27, 16:06
Autor Wiadomo¶æ
jakubs 
Wys³any: 2012-08-26, 18:12   Mg³a wodna za filtrem
-1
UP DOWN

Piszê ponownie. Mój wcze¶niejszy post z nieznanych mi przyczyn zosta³ usuniêty.

Opiszê ca³± sytuacjê. Na wyj¶ciu z kompresora mia³em za³o¿ony filtr CKD 5 mikronów. Ostatnio zauwa¿y³em, ¿e w przewodzie zbiera mi siê olej i woda. rozebra³em, wyczy¶ci³em. Najprawdopodobniej nie spu¶ci³em z niego kondensatu i filtr by³ w nim czê¶ciowo zanu¿ony i zacz±³ przepuszczaæ. Kupi³em Filtry festo jeden 40mikronów, drugi 5 mikronów. Mam równie¿ jaki¶ tam byle jaki filtr "marketowy" ze spiekanego br±zu. I teraz jest problem...

Niezale¿nie, czy pod³±czê ten filtr marketowy, czy pod³±czê filtry FESTO. W zbiornikach kondensatu widaæ, ¿e zbiera siê mg³a wodna, która nastêpnie przepuszczana jest dalej do przewodów, gdzie siê skrapla i do reduktora pod pistoletem do przedmuchiwania dochodz± ju¿ malutkie kropelki wody, natomiast pistolet rozpryskuje t± mg³ê. W praktyce jak strumieñ tego pistoletu skieruje siê na jaki¶ obiekt, to woda siê tam nie skrapla (widocznie wcze¶niej zawsze zd±¿y odparowaæ).

Ponadto jak mam za³o¿on± szybkoz³±czkê ¿eñsk± na wyj¶ciu fitra, to w momencie kiedy roz³±cza siê szybkoz³±czki pod ci¶nieniem to widaæ, ¿e unosi siê para wodna w tym miejscu.

Nie jestem pewny czy wcze¶niej by³o to samo i dopiero teraz to zauwa¿y³em, czy co¶ innego siê sta³o. Ciê¿ko mi to równie¿ okre¶liæ, bo wcze¶niej mia³em krótszy przewód (2,5metra) i nie zauwa¿a³em ¿adnej wody. Jak to u was wygl±da? Proszê o pomoc.

Nokia 
Wys³any: 2012-08-27, 16:06   
-1
UP DOWN
:)

Pomóg³: 8 razy
Sk±d: Silesia City Center
Chlopie nie s³ab mnie, mam Ci usn±æ ten temat po raz drugi ??

Filtry wode zatrzymia ale pare nie... Musisz miec przed filtrem jakas ch³odnice która skropli Ci pare w wode i woda zostanie w filtrze.

I jak czegos jeszcze w tej kwesti chcesz, to uzyj SZUKAJKI !
Bo jest tym wszedzie pe³no.

Dziekuje dowiedzenia.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: